Hoppa till innehåll

5 av de bästa laptopparna för skolan

Datorn är idag ett av de viktigaste verktygen som används för arbete och utbildning. Den möjliggör deltagande i online-lektioner, ger tillgång till olika pedagogiska material och håller oss uppkopplade med andra. Det är med hjälp av datorn vi skapar dokument, presentationer och projekt, vilka utgör en integrerad del av skolans vardag. Att köpa en dator bör betraktas som en investering, och det är viktigt att välja en produkt som passar ändamålet väl. Vilken laptop är bäst för elever? Framför allt en som är smidig och mobil, välbyggd och utrustad med komponenter som garanterar snabb och smidig prestanda. Idag är utbudet av elektronik så brett och varierat att det kan vara en utmaning att göra ett val. Nedan följer en ranking av laptops för skolan som kan hjälpa dig att fatta beslutet.

5. Dell Latitude 5410 14”/i5/16GB/512GB/Win10 skoldator

Ranking av de bästa laptoparna för studier öppnas av ett förslag från märket Dell, en välrenommerad tillverkare av datorer känd för sin utmärkta kvalitet. Tack vare att den har en skärmdiagonal på 14 tum kan eleverna enkelt ta med sig den till lektionerna. Trots de något mindre dimensionerna påverkas inte kvaliteten då den har en Full HD-upplösning. Denna dator kommer inte att svika ens under intensivt studerande. Den använda energioptimeringstekniken anpassar sig till användningens karaktär, vilket i kombination med det stora batteriet gör det möjligt att glömma laddaren i många timmar. En annan stor fördel är den hårddisk som kan rymma 512 GB data. Det räcker gott och väl för att lagra elektroniska böcker, skannade anteckningar, textfiler med essäer och mycket mer. Allt kommer att fungera smidigt tack vare 16 GB RAM-minne.

4. Bärbar dator för skolan Acer Aspire 5 15,6”/Ryzen5/8GB/512GB/Win10

Denna produkt från Acer kommer att göra det möjligt för varje elev att hålla kontakten med sina skolkamrater och lärare. Det dubbelbandiga Wi-Fi-nätverket minskar betydligt fördröjningar och ökar dataöverföringen upp till tre gånger. Den snabba SSD-disken gör inte bara att enheten startar blixtsnabbt, den har också en stor lagringskapacitet på 512 GB. Skärmens storlek är 15,6 tum, vilket är en standardstorlek som är tillräcklig för studier. Den väger mindre än 2 kg, så den kommer inte att utgöra en stor belastning för någon ryggsäck. Det bakgrundsbelysta tangentbordet underlättar kunskapsinhämtning även sent på kvällen, och den sexkärniga processorn ser till att allt fungerar smidigt och korrekt. Det är värt att betona att datorn är välbyggd, eftersom dess hölje är tillverkat av sandblästrad aluminium. Den kommer därför att vara tålig mot skador, och det är något som utmärker de bästa läsplattorna för studier.

3. Bärbar dator för skolan Huawei Matebook D16 16,1”/Ryzen5/16GB/512GB/W10

Modellen som kan betraktas som en specialdator är idealisk för specifika uppgifter. Utbildningen kommer att bli en riktig nöje med hjälp av den, eftersom allt kommer att presenteras tydligt och tydligt på en 16-tums skärm. Det är viktigt att notera att skärmen är matt och att den blå ljusemissionen har minskats, så att ögonen inte tröttas ut så snabbt. En liten laddare ingår, vilket möjliggör snabb laddning, vilket kommer att vara ovärderligt när eleven snabbt behöver ge sin enhet tillräckligt med kraft. Den dubbelkanaliga 16 GB RAM-minnet gör det möjligt att köra flera applikationer samtidigt eller arbeta med stora filer utan att drabbas av prestandaförsämringar. Laptopen har nästan alla nödvändiga portar, inklusive HDMI och USB-C, vilket gör att den enkelt kan anslutas till exempelvis en projektor under lektionerna. Produkten väger endast 1,7 kg och dess kraftfulla komponenter är inkapslade i en metallhölje. Den kommer att vara perfekt för unga människor som ofta kan tappa sin enhet på grund av distraktion.

2. Bärbar dator för skolan Apple MacBook Air 13,3”/M1/8GB/256GB/macOS

När du funderar på vilken laptop du ska köpa till en elev, bör du definitivt ta hänsyn till vad Apple har att erbjuda. Det är framför allt det exceptionella operativsystemet macOS som är perfekt anpassat till hårdvaran och möjliggör optimering av alla processer som sker på enheten. Fel i programvaran och hängande applikationer? Med den här datorn kan du glömma dem! Det finns också en rad bekvämligheter som gör det möjligt att ansluta en Apple-telefon till en laptop. Snabb utbyte av bilder, filer, anteckningar och annat material mellan enheterna underlättar inlärningen. I den här modellen har man använt den innovativa M1-processorn, som garanterar utmärkt prestanda och all den nödvändiga kraften som finns i en vacker och estetisk förpackning. Tangentbordet och pekplattan är stora fördelar, de fungerar snabbt och intuitivt. Batteriet tillåter användning av datorn i upp till 15 timmar utan att ladda. Den kommer därför att vara en oumbärlig följeslagare under en lång dag i skolan eller på högskolan. Det är värt att betona att Touch ID-funktionen möjliggör effektivt skydd av all data som finns på enheten.

1. Laptop för skolan Dell Inspiron 17 3793 i7-1065G7 16GB SSD Pro MX230

Den här bärbara datorn är perfekt för elever som går i skolor där fokus ligger på arbete med datorgrafik och mer. Allt tack vare den imponerande skärmytan på 17,3 tum och det dedikerade Intel nVidia-grafikkortet. I grundutförandet får du 16 GB RAM-minne, som du kan utöka vid behov. En funktion som heter Dell Mobile Connect möjliggör informationsutbyte mellan surfplattan, telefonen och datorn, vilket underlättar inlärningen. Det finns också ett stort antal olika portar och en optisk enhet som är fördelaktig.