Hoppa till innehåll

5 Bäst i test: Fästinghalsband för hundar

Hunden är människans bästa vän – säger alla. Och det är förstås rätt. En hund är också en familjmedlem och därför är det särskild viktig att skydda den. Hundar är trogna och lojala till sin herre. För att tacka för hundens kärlek, kan man ta hand om den och köpa ett fästinghalsband. Denna sak är nästan obligatorisk om man är hundägare. Värför är det så viktigt att skydda sin hund mot fästingar och loppor? Sådana blodsugare orsaker olika sjukdomar och en av de mest farliga är borrelios. Hur kan man veta att ens hund är sjuk? Jo, det är inte så lätt att märka några ändringar på grund av hundens pels. En orsak av borrelios är erytem. Det är en hudrodnad som dyker upp efter några dagar efter ”ett möte” med en fästing. Men det finns också några möjligheter att undvika sjukdomar. Det effektivaste sättet är att köpa en fästinghalsband. Innan man beställer en, borde man lägga märke till två saker. Den första saken som är mycket viktig är ingredienser. Det vore bäst om halsbandet skulle ha naturliga komponenter som lavendel, kanel, nejlika, eukalyptus, citrongräs och mynta. Sådana ingredienser repellerar och dödar insekter. Ju mindre kemi, desto bättre – glömm inte att våra djur kan ha allergiska reaktioner mot olika substanser. Titta på hundens hud och hår varje dag och agera om det är nodvändigt. Den andra informationen är att läsa intruktionen mycket noggrant eftersom man inte får använda ett fästinghalsband på valpar under 6-7 månaders ålder. Om du letar efter något effektivt och beprövat – då kan du läsa vår top 5 ranking med de utsorterade fästinghalsbanden.

5. ATIN Flea and Tick Collar för hundar

Det är ett exempel på ett säkert och effektivt halsband mot fästingar och loppor. Detta är allergifri och vattentät, så du kan leka med din hund när det regnar eller snöar och du behöver inte ta av halsbandet för att tvätta hunden. Substanser som användes är utan SLS, parabener, DEA och gluten för att ditt husdjur skulle känna sig bra. Om du också tar hand om miljön – här är ett bra meddelande: denna produkt är miljövänlig. Den viktigaste faktorn är att halsbandet skyddar din hund upp till 8 månader. Du kan rasta hunden varje dag utan bekymmer om din hunds hälsa.

4. PROZADALAN Premium Flea and Tick Collar för hundar

Här presenteras en naturlig proposition. Detta halsband baseras på naturliga ingredienser såsom lavendel, eukalyptus, citrongräs och mer. Det orsakar inte allergier och är 100% säker för din hund. Detta är vattentät, så det behövs inte att ta av halsbandet för att tvätta sin hund eller att leka i en vattenpuss. Halsbandets längd är tillräcklig för alla hundar eftersom det är 57 cm. Man kan anpassa längden till hundens nacke och klippa bort resten. En effektiv prevention vara upp till 8 månader. Du kan gå ut med hunden varsomhelt och vara lugn om din fyrbent vän.

3. Natural Dog Treats Anti Insect Collar för hundar

Ett 65 cm långt halsband passar till alla hundar – små och stora. Natural Dog Treats tillverkar produkter utan skadliga kemiska ingredienser. Formeln baseras på naturliga substanser för att inte sensibilisera hundens hud. Fästinghalsbandet gjordes av vattentät material för att anpassa sig till hundarnas behov. Produkten tar bort alla insekter som fästingar och loppor. Din hund ska vara glad och sund varje dag och du ska undvika tråkiga konsekvenser hos djurläkaren. Den naturliga formeln ska inte irritera hundens hud under tiden när den bär halsbandet. Du behöver inte ora sig att något blir fel.

2. Segminismart Fästinghalsband för hundar

Segminismarts fästinghalsband baseras på naturliga substanser som lavendel, citrongräs, rosmarin osv. Sådana essentiala extrakter avskräcker blodsugare och skyddar din hund upp till 8 månader. Du kan anpassa halsbandet för hundens nacke på ett bekvämt och lätt sätt och klippa bort den onödiga längden. Hypoallergenisk formel undviker hudsirritationen eftersom den viktigaste saken är hundens bekvämlighet. Vattentät materiell möjliggör att du kan tvätta hunden med halsbandet. Din hund kan leka även om det regnar eller snöar. Du kan gå ut i skogen utan att oroa sig om din bästa väns hälsa.

1. Nutrani Fästinghalsband för hundar

Det är vår vinnare i rankingen. Nutranis formel baseras först och främst på mynta, geranium och citrongräs för att avskräcka alla insekter. På sommaren finns det många fästingar, men glömm inte om att de också förekommer på vitern. Du ska alltid skydda din hund, även om du bor i en stad. Fästingar attackerar också i parker. Det vattentäta halsbandet passar till alla hundar i alla storlekar. Produkten skyddar din fyrbent vän upp till 8 månader. Du kan ta en lång promenad i skogen med din hund och oroa sig inte.

Nu vet du vilka fästinghalsband är bästa. Innan du köper ett halsband, ska du läsa vilka ingredienser innehåller produkten, eftersom de naturliga ingredienserna som vi tidigare nämnde är riskfria. Vi hoppas att ditt beslut underlättas med hjälp av vår ranking. Vi uppmuntrar att skydda hundar både på sommaren och på vintern, eftersom blodsugare alltid attackerar.