Hoppa till innehåll

5 bäst i test – väggfärg

Tänker du att mala om sovrummet? Vi kan hjälpa dig och underlätta ditt beslut! Att mala om väggar är ett bra idé om man vill ändra något i sitt hus. Vissa väggfärger är lätta att använda och det behövs inte att göra fem strykningar att täcka väggen. Alla vet att väggfärger släpper mycket kemikalier till inomhusluften, VOC (eller lättflyktiga organiska föreningar) är farliga för miljön och våra hälsa. EU:s direktiv minskar utsläppning av flyktiga organiska föreningar som beror på en väggfärgsort. Du ska alltid läsa ettiketten innan du köper en produkt. En annan viktig aspekt när det gäller väggfärger är sluteffekten. Det finns många typer av väggfärger. Du kan hitta exempelvis matt, blank eller satin-matt. Varje yta kräver en speciell sort av väggfärg. Matt färg reflekterar inte mycket ljus och den är alltid i trend. Blank färg ger mycket reflexer från ljuset och den är lättare att hålla ren – man behöver bara vatten och ett tyg. Sådana färger är perfekta för föräldrar. En sak som man ska veta om blanka färger: sådana färger gör ojämnheter synliga, i mottsats till matta färger. Du ska tänka på ytan som du ska mala om. Man kan använda blanka färger i sitt badrum eller kök för dessa platser karakeriseras av en högre fuktighet. Glasgrader används för olika ytor och föremål. Man kan använda högblanka färger t.ex. för snickerier och metall och halvblanka för trädörrar och träfönster. Om du letar efter en bra väggfärg som är effektiv och lättillgänglig, ska du läsa vår ranking med de 5 bästa färgerna för att mala väggar inomhus.

5. Väggfärg Fortuna Prodotti Professionali

Det är en professionell vit väggfärg. En stor täckförmåga möjliggör att mala om väggar snabbt och effektivt, utan att slösa produkten. Vita färger är alltid populära och passar till alla interiörer. Idag är lofts och minimalistiska riktningar i arkitekturen särksild bekanta. En professionell väggfärg kan också används som en grund till en annan färg som ska bli mer intensiv och en annan fördel är att det syns inga tecken på en gammal färg. Fortunas färg kan appliceras på gipsplattor utan något problem. Den höga kvaliteten garanterar en bra täckning och tillfredssställelse.

4. Väggfärg Polyment GmbH

En tysk tillverkare erbjuder matt färger för att mala väggar inomhus. En stor fördel är att denna produkt är luktfri och andningsbar som är mycket viktigt för allergiker. Man kan välja mellan olika färger och nyanser. Den som söker efter en dämpad färg ska njuta sig av sandig vit, luftig rosa, himmlisk blå eller uppfriskande apprikos. Den som tycker om intensiva färger ska välja orkide rosa, förtjust lila, extravagant blå-grön eller mörk patina grön. Det finns fyra storlekar: 1l, 2l, 5l och 10l. Glömm inte om att bereda alla väggar innan du ska börja målningen. Du kan också köpa en grund som ska släta väggytan.

3. Väggfärg Dulux Once

Dulux är en väl bekant märke och tillverkar mycket bra produkter. Dulux Once har en speciell konsistens som gör lättare att mala väggar, eftersom det behövs bara en strykning. Man kan använda den på gips- och cementplattor. Färgen möjliggör att hålla ren på ett enkelt sätt – man kan tvätta väggen med vatten. Väggfärgen torkas i 2-4 timmar som är ett väldigt bra resultat för de som inte har mycket tid. Här erbjuds olika färger, båda intensiva och lugna till exempel vanilj, röd eller olivgrön. Dulux garanterar en hög kvalitet och en 100% täckning med bara en strykning.

2. Väggfärg Caparol Indeko-Plus

Det är den bästa vita väggfärgen som man kan hitta. Caparol Indeko-Plus erbjuder den högsta kvaliteten och en stor täckförmåga som behagar alla kunder. Vit färg är mycket populär i dagens trend, därför köper många människor sådana väggfärger. En stor kapacitet (12,5l) räcker till att mala den hela lägenheten. Konsistens är lätt att applicera på nästan alla ytor. Du kan också använda Caparol Indeko-Plus på andra ytor än gipsplattor. Om du vill mala om din gammal tegelbruk öppen spis, kan du göra det utan bekymmer. Du kan också använda den på trädörrar eller träfönster. Det är bara din kreativitet som begränsar dig.

1. Väggfärg Dulux Walls&Ceilings

Denna väggfärg kan appliceras på alla innerväggar i ditt hem. Du får gärna använda den i badrummet, köket, sovrummet eller varsomhelst. Matt färg passar bäst till alla ytor, särksild till vissa väggar med olika ojämnheter. Om du vill täcka dem, använd Dulux Walls&Ceilings. Du kan också mala innertaket med samma produkt. Dulux tillverkar snabbtorkande färger för att underlätta målningsprocessen. Lägg märke till att mala väggar med en bra belsyning, eftersom kulörer ser annorlunda ut i olika dagtider. Det är bäst att köpa först ett provbruk för att testa det. Det finns många sköna kulörer som du kan välja mellan. Väggar torkar inom 2 eller 4 timmar. Matt färg är alltid i trend, så du behöver inte oroa sig och tänka på vilken färg ska vara modern i nästa år. Dulux erbjuder den högsta kvaliteten och de vackraste kulörerna. Du kan använda en grund för att bereda väggar innan du ska mala om dem. En bra grund släter också ytan och den valde färgen ser även bättre ut. Det lånar sig att tro på Dulux’ produkter och arrangera sitt utrymme på ett nytt sätt.