Hoppa till innehåll

5 bästa 65 tums tv:ar

Nuförtiden finns det många olika sorter av elektroniska anordningar som mobiler, surfplattor eller tv:ar. Stora företag deltar i en lopp vilken mållinje i detta fall betyder inköpet. Kunder kan välja mellan många tv-modeller vilka är supermoderna och vilka erbjuder många intressanta och användbara funktioner. Storleken på en tv beror i första hand på budgeten och på platsen, där man vill ställa den. Större tv-skärmar (t.ex. 75 tums) är bättra för vardagsrum än för små sovrum, men det finns en kompromis som möjliggör att ha en tv i sitt sovrum – man kan köpa en 65 tum tv som är ganska kompakt och tar inte mycket plats på ett skåp, man kan titta på tv bekvämt och i en hög kvalitet. Om du gillar att titta på Netflix, ska du vara nöjd med s.k. Smart TV som erbjuder internet-tillgång, så att man kan logga in på sina streaming-plattformar. Man kan också lyssna på musik på sin tv tack vare internet och använda t.ex. Spotify. Moderna tv:ar har många appar som installerades automatiskt och många som man kan ladda ner. De som spelar på konsoler behöver en tv för att kunna se, vad som händer i spelet. Snabba och dynamiska scener kräver framför allt en bra processor som tar hand om bildkvalitet på skärmen. Huvudsakligen finns det två sorter av tv-skärmar som kämpar mot varandra: OLED och QLED. Den första sorten, OLED (eng. Organic Light-Emitting Diode) använder inte LED-bakgrundsbelysningen för att skapa ljuset och varje pixel är en separat diod. QLED använder Quantum Dots (mikroskopiska molekuler) som avger sitt eget olikfärgade ljus. Ljuset som träffar prickarna tillhandahålls av en LED -bakgrundsbelysning. Det finns bara några små skillnader mellan de två teknologierna, till exempel att OLED har en bättre kontrast och svart-nivå än QLED, men QLED är ljusare, som är en stor fördel i soliga rum – man kan titta på tv utan något problem och från alla vinklar. Om du letar efter en bra tv, kan du läsa vår ranking med 5 intressanta tv:ar som kan hittas på nätet.

5. 65 tums tv:ar: LG 65UN71006LB

Det är ett intressant förslag med den starka Quad-Core 4K processorn, vilken erbjuder 4K-kvalitet och lysande färger. Spelare ska uppskatta den automatiska optimeringen av HDR-grafiken – det är särskilt viktigt i nya spel som kräver höga tekniska förutsättningar. Om du äger andra LG-anordningar som exempelvis en tvättmaskin, kan du följa deras aktivitet på Home Dashboard. Den detaljerade färgåtergivningen garanterar fantastiska filmerfarenheter. Filmmaker Mode möjliggör att titta på filmer i ännu bättre kvalitet.

4. 65 tums tv:ar - TV: Samsung QLED 4K Q60T

Quantum Dot-teknik som gör Samsung känd i hela världen förbätrrar bildkvalitet som behåller sin luster oavsett ljusstyrka. Djupare kontrast och bredare betrakningsvinkel blir resultat av DUAL LED bakbelysningsteknik. Du kan se mer än rikare detaljer tack vare Quantum HDR och Dynamic Tone Mapping med HDR10+ som justerar färg och kontrast i varje filmscen. Livligare bilddetaljer och djupare svärta förbättrar ett övrigt bildintryck. En intressant funktion är otvivelaktigt Ambient Mode. Man kan presentera sina foton på TV-skärmen och man kan också göra ett kollage eller välja några foton som ett bildspel.

3. 65 tums TV: LG 65NANO756PR

LG tillverkar sina tv:ar i NanoCell-teknik för att skapa en ovärderlig bild. 8 miljoner pixlar svarar på rena färger och en detaljerad HD TV-bild. Kristallklara färger ger dig oförglömliga upplevelser som man kan använda på ett annat sätt. LG NanoCell TV kan hängas platt mot väggen som ett konstverk. Man kan välja ett eller flera foton och göra sitt rum snyggare. Anordningen designerades med tanke på både sköna detaljer och tydliga bilder – därför kan man placera den på jobbet för att kunna visa presentationer. Ett enkelt sätt att titta på Netflix eller på andra streaming-plattformer är idag nödvändigt, eftersom det är ett behagligt sätt att koppla av efter jobbet eller att tillbringa tid med familjen. Nano Cinema förbättrar filmupplevelser – HDR och Dolbys-tekniker förbättrar bioläget, så att du kan känna dig som i en biofåtölj.

2. 65 tums tv:ar - Samsung Crystal UHD 4K TU7199 (2020)

Crystal 4K processorn och kristallklara färger skapar en unik bild som gör varje film, tv-program eller spel underbara. En väl detaljerad färgåtergivning och rika toner betonar varje scen och du kan se allt tydligt. Man kan njuta av en bildkvalitet som uppskattar alla som tittar på tv. Det är en perfekt tv för gaming. Man ska inte missa någon scen, rörelse eller aktion. 4K UHD upplösning med fyra gånger flera pixlar garanterar en perfekt bild. För att hålla ordningen på skåpet som tv:en står på, föreslår Samsung en lösning som heter Clean Cable Solution – man ser inga kablar som förstör resten av renligheten.

1. 65 tums TV: Samsung Q70A (2021)

Det är en ny modell som hade sin premiär det här året. Modellen använder en supermodern Quantum Processor 4K som först och främst optimerar bild och ljud för att ge en fantasitisk tittarupplevelse. Samsung Q70A har bättre kontrast än äldre modeller och en bra optimerad färgton för bakgrundsbelysningen tack vare Dual LED-tekniken. Skärmen optimerar och matchar det som visas – en annan typ av innehåll finns det i en aktionsfilm och en annan i ett spel. Quantum Dot-teknik erbjuder en miljard färgnyanser och livfull och naturlig bildkvalitet. Dynamic Tone Mapping med HDR10+ ger bredare konstrastomfång i bioklass – det är särkilt viktigt för alla bio-entusiaster. Titta på tv från alla vinklar och uppskatta fylliga färger varje gång. Adaptive Picture erbjuder hög bildkvalitet i alla ljusförhållanden – kontrast justeras automatiskt beroende på omgivningen och innehållet av en film eller video. SpaceFit Sound anpassar och optimerar ljud till miljön, dvs. oavsett om tv:en hänger på väggen eller om den står på bordet, är ljudupplevelse optimal. Dessa och flera funktioner kan man använda, om man ska köpa den här modellen från Samsung.