Hoppa till innehåll

5 bästa damcyklar i test

Du kan ha det roligt, när du cyklar. Det är också en miljövänlig alternativ till en bil eller en motorcykel för att gå till jobbet. En daglig dos av en fysisk aktivitet kan förknippas med avkoppling, eftersom hjärnan producerar endorfiner genom att träna. Många människor tycker om att cykla, därför att en cykel är mångsidig – det betyder att man kan använda den för olika andamål (exempelvis för att ta en cykeltur, att gå och handla osv.). Om du installerar en cykelkorg, får du en extra plats för att bära din påse eller små saker som solglasögon, en mobil eller en vattenflaska. Cykelturer kan vara spännande inte bara under sommaren, utan också under våren eller hösten. Cykling är ett ekologiskt sätt att ta hand om mijlön, och dessutom ett fantastiskt sätt att förbättra sin fysisk form. Luftförorening är idag ett huvudtema i flera internationella organisationer som WWF, vilka vill skydda miljön från en klimatkatastrof. För att undvika katastrofen, ska du välja en cykel över en bil som ökar utsläpp av skadliga ämnen i avgaser. Du kan cykla till jobbet, till universitetet eller till skolan utan att betala för biljetter eller för bensin och spara ganska mycket pengar. Allt fler städer bygger nya cykelväger, så att alla cyklister skulle kunna cykla säkert, men också snabbare, eftersom de kan undvika en trafikstockning. En cykel är också mindre än en bil eller en motorcykel, så du kan alltid parkera den någonstans. Du behöver bara en cykellås för att försäkra din fordon. En damcykel är karakteristisk på grund av ramen som ligger lägre än en ram vid en mountainbike. Förutom finns det vanligtvis en cykelkorg och en bagagehållare som hjälper dig med att transportera påsar, ryggsäckar osv. Damcyklar ser snygga ut på grund av olika färger, vilka är tillgängliga i affärer. En del av damcyklarna gjordes i retrostil, vilken sätter till en extra elegans. Förutom designen, måste en damcykel ha en bekväm sadel – det är just sadeln som har ansvar för hur långa cykelturer du ska ta. Glöm inte om att utrusta din cykel med alla nödvändiga lampor och reflexer för att öka din säkerhet på vägen. Nedan finns det 5 bra förslag av damcyklar som du kan beställa på nätet.

5. Probike damcykel

Det är en klassisk, svart damcykel som passar bra till alla personer oberoende av ålder. Den stora fördelen här är att det finns en cykelkorg och en bagagehållare, så att du kan transportera många saker som väskor, ryggsäckar osv. 28-tum hjulen är tillräckligt stora för att kunna cykla bekvämt och snabbt på olika vägar. Den här cykeln är en perfekt stadcykel för att hoja på asfalt eller cykelvägar med jämna underlag. Sadelstolpen är justerbar från 85 till 95 cm, därför är den här cykeln ideal för människor med längden över 160 cm. Det finns också en lampa, vilken installerades framtill under styren, och en annan som befinner sig bakom bagagehållaren. Cykeln har också Shimano växlar och handbroms som ökar din komfort och säkerhet.

4. BIKESTAR damcykel

Retrostil är populär igen och du kan märka det bl. a. i modet och bruksföremål (t.ex. möbler osv.). Denna damcykel gjordes med tanke på retrostil, därför ligger ramen lägre och vissa element är ljusbruna – det var typisk många år sedan. Det finns 7 Shimano växlar, vilka reagerar snabbt, och dessutom möjliggör de att cykla på en backe lättare. På grund av det att cykel skickas i flera delar i en förpackning, måste du montera den. Det tar dock inte mycket tid och cykeln är redo för en cykeltur inom 15-20 minuter. Bakom sadeln kan du montera en cykelkorg på en bagagehållare för att kunna transportera dina saker. Cykeln har 28-tum hjulen som är lämpliga för vuxna.

3. Amigo Eclypse damcykel

En skön, rosa damcykel med 28-tum hjulen passar bra till alla som gillar eleganta och snygga cyklar. Det som skiljer Amigo cykel från andra cyklar är designen. Styren har en annan form än en vanlig cykel, och dessutom finns det två platser, där du kan montera cykelkorger – bakom sadeln och före styren. Den mjuka och bekväma sadeln förlänger dina cykelturer, och V-bromsen ökar din säkerhet. Du kan cykla i stan, till jobbet eller till universitetet, och vara nöjd med Amigo Eclypse cykeln under flera år. Det finns också tre andra färger utom rosa att välja mellan: vit, svart och ljusblå (och egentligen mynta). Ramstorleken är 56 cm som är oproblematiskt att sitta på sadeln, även om en person är kort.

2. Goetze ECO damcykel

Goetze är ett känt märke som erbjuder många vackra och praktiska cykelmodeller. Goetze ECO är en klassisk modell, vilken samlar många positiva kommentarer och betyg, eftersom den inte kostar mycket och gjordes av hållfasta ämne. Du kan välja hjulstorlek (26 eller 28 tum) och färg (cappuccino och pistasch). Modellen med 26-tum hjulen är bättre för korta kvinnor eller för flickor, medan modellen med 28-tum hjulen passar bättre till högre människor. Cykeln utrustades med en cykelkorg i vide som kan förvara din väska, vattenflaska eller dina solglasögon. Stänkskärmar på cykeln, sadeln och handtagen är bruna i båda färgmodeller, vilket gör den här cykeln unik. Nedan cykelkorgen finns det en lampa, och på en stänkskärm finns det en reflex, vilken ökar din säkerhet på kvällen eller på natten.

1. Licorne Stella damcykel

Det är en damcykel som har en klassisk, låg ram, men ser ut som en sportcykel. Det finns inte någon cykelkorg, utan en bagagehållare bakom sadeln. Licorne Stella är ideal för dagligt bruk, men du kan använda den som en sportcykel, när du vill ta en cykeltur i en skog. Både växlar och sadeln möjliggör att cykla på en ojämn terräng som en backe eller en skogstig . Det finns två lampor – en bakom bagagehållaren, och en nedan styren. Det finns 5 tillgängliga färger som du kan välja: svart, beige, rosa, vit och mynta, och dessutom kan du välja två hjulstorleken: 26 eller 28 tums. Det är en mångsidig damcykel som du kan vara nöjd med under många år.