Hoppa till innehåll

5 Bästa febertermometrar i test

En kontaktfri termometer är framför allt riskfri för dig och din familj, eftersom den inte innehåller kvicksilver. Den är också lätt att använda och hålla ren. Man kan mäta temperaturen mycket snabbt och precist – man kan mäta temperaturen av en person, men också av ett föremål, vätskor, ett rum eller maten. På grund av dess multifunktionell användning väljer mer och mer människor kontaktfria termometrar istället för de klassiska. Man kan fundera på hur en kontaktfri termometer fungerar. Svaret är ganska enkelt: varje människa eller föremål sänder både dess temperatur och infraröda och elektromagnetiska vågor. En termometer samlar denna information och fokuserar dem på en sensor som överför dem till elektronik. Elektroniken tolkar datorna som senare föreställs på en skärm. Pandemin har ändrat våra liv och hälsoställning. Människor har börjat ta hand om sig själva och sina familjer ännu mer än tidigare. Därför blev kontaktfria termometrar så populära i vårt hem. De infraröda febertermometrarna mätar temperaturen snabbt, vilket är särkild viktigt om man har barn som alltid är aktiva. Sådana digitala apparater är lämpliga för allmänna platser som sjukhus, skolor, förskolor och andra tjänster, där det finns många människor. Oftast går priset i hand med kvaliteten, men det finns så många produkter på marknaden att det är svårt att välja den bästa febertermometern. Därför förberedd vi vår ranking med de 5 bästa och kontaktfria termometrarna som du kan köpa online. Om du letar efter en bra febertermometer – denna artikel är just för dig.

5. Febertermometrar: JUMPER FR202

Det är en snabb och effektiv febertermometer som mäter både kroppens och föremåls temperatur. Du får ett resultat i 1 sekund som är väldigt nyttigt om du har små barn. En stor fördel när det gäller kontaktfria termometrar är att anordningen är rent och bakterier sprider sig inte på det. JUMPER FR202 har en högtemperaturlarm som visar en röd färg om temperaturen överstiger. Du kan okcså växla temperaturen mellan °C och °F. Termometern sparar maximalt 20 avläsningar. Det behövs mellan 1 och 5 cm distans att mäta temperaturen. Skärmen visar en passande färg och det hörs korta och snabba pip. En ergonomisk form ligger bra i en hand som gör termometern bekväm. Här passar två AAA-batterier som finns i förpackningen.

4. Febertermometrar: Berrcom JXB-178

Berrcom tillverkades för alla barn, vuxna och äldre. Termometern erbjuder två modus: att mäta kroppens temperatur och yttemperatur. Rumstemperatur eller vattentemperatur är ibland bra att veta. Det är särskild viktigt om du har ett barn och du vill kontrollera temperatur av vatten i din badkar. Du får en mätning i 1 sekund. Berccom JXB-178 stänger av sig automatiskt efter 30 sekunder, så du behöver inte att komma ihåg om detta. Termometern återkallar de senaste 32 mätningarna. Skärmen visar tre färger: den gröna, gulla och röda för att varna dig när temperaturen är hög. Du kan också stänga av ljudet om det behövs.

3. Febertermometrar: KALAOK FC-IR200

Icke-kontakt och infraröd teknologin hjälper till att mäta temperaturen precist, snabbt och säkert. En stor och klar LCD-skärm visar din panna- eller objektstemperatur. En grön bakgrundsbelysning informerar om en vanlig temperatur, men en orange eller röd bakgrundsbelysning varnar dig om din temeperatur är högre eller hög. Förutom hör du feberlarm med ett pip för feber, men om du inte gillar sådant ljud, kan du stänga av det. KALAOK-termometern är lämplig för alla användare. Den är små och bekväm, så du kan använda den på dagis där det finns flera barn. Ett snabbt resultat får du efter 1 sekund. Minnesdata sparar 35 senaste mätningar. I förpackningen hittar du två AAA-batterier och en påse som du kan använda på väg.

2. Febertermometrar: Beurer FT 85

En funktionell och kontaktfri Beurer FT 85 febertermometer mätar din temeperatur noggrant och snabbt. Du kan också hålla koll på andra föremåls, rums eller vätskors temperatur – det är en perfekt lösning för alla som har små barn. När det gäller små barn – du kan mäta deras temperatur utan att väcka dem. LCD-skärmen är klar på natten och du kan stänga av ljudet för att vara diskret och tyst. Apparaten sparar 50 avläsningar, så att du kunde kontrollera temperaturen hela tiden. Omvandlingen mellan °C och °F låter dig att anpassa apparaten till dina behov. För att mäta pannatemperaturen måste du hålla avståd från 1cm till 5cm. Du kan vara säker på att din febertermometer alltid är ren och bakteriafri. Lätt att använda och precis – det är den bästa beskrivningen för Beurer FT 85 termometer.

1. Febertermometrar: EastPoint

Den bästa kontaktfria termometern i vår ranking är EastPoint. Det är en bekväm, snabb apparat som mätar varje temperatur mycket noggrant. Den är lämplig för alla barn, vuxna eller äldre användare. Det är viktigt att hålla ett lämpligt avstånd och att placera sensorn i en rätt plats – en ljusfläckpositionering hjälper till. Apparaten är enkel att använda och hålla ren. Du kan mäta temperatur av ett rum, ett föremål, vätskor osv. Du kan växla temperaturen mellan°C och °F och stänga av ljudet om det behövs. Om temperaturen är högre än vanligt, visas skärmen i orange eller i röd färg. Om du inte vill väcka ditt barn, använd febertermometern på natten – skärmen är tillräckligt klar och ljus att avläsa resultat. Förpackningen innehåller en AAA-batteri och en påse, vilken kan användas på väg. Infraröd teknologi möjliggör noggranna precisa. Du fick temperaturvisningen i 1 sekund. Förutom, apparaten kan användas inom- och utomhus. Allt beror på dina egna behov. Använd fuktservetter för att hålla ren av apparaten.