Hoppa till innehåll

5 bästa flytande tvättmedlen

Tvättmedel har följt oss fortsättningsvis i många år till idag. De hjläper oss med att hålla våra kläder, sängkläder eller pläder rent och doftande, så att vi kunde använda de längre. Tvättpulver som visade sig som en stor succé och började en ny era av alla tvättmedel upptäcktes i Tysklad. En ung man – Fritz Henkel uppfann ett blekningsmedel, vilket släpptes ut på marknaden senare. Kunderna som provade produkten tyckte om dess pris och förpackning, vilken var mycket bekväm och hållbar. 1907 kom ut på marknaden det här tvättmedlet som alla känner till, nämligen Persil. Henkel-företaget började att exportera sin produkt till andra länder, eftersom det gjorde så stor succé. Nu kan vi välja mellan så många bra produkter att det är svårt att välja den bästa, också på grund av det att det finns olika sorter av tvättmedel, till exempel flytande tvättmedel, tvättpulver, tvättkapslar osv. Konsistens och form av dessa tvättmedel skiljer sig från varandra, men det beror på våra personliga smaker, vilka gillar vi mest. Alla tycker om väl-doftande kläder och företag som tillverkar tvättmedel vet om det, därför finns det allt fler dofter som man kan välja mellan. I avseende på flytande tvättmedel, har de många fördelar, eftersom de inte bara doftar bra, men också de löser sig snabbt och lätt i kallt vatten. Man kan alltså tvätta sina delikata underkläder vid låg temperatur, vilka kommer att rengöras perfekt. Sådana tvättmedel förstör inte tyg och vissa produkter kan förstärka dess fibrer – i resultat kan du bära dina kläder längre och njuta av sköna och intensiva färger. Det behövs inte att köpa ett sköljmedel för flytande tvättmedel doftar tillräckligt intensivt, men om du vill göra doften starkare, då kan du sätta till lite sköljmedel till tvätten. Fläckborttagning är dock viktigast, men det finns inga skäl att oroa sig, eftersom flytande tvättmedel klarar sig perfekt i denna roll. Nedan finns det en ranglista med de 5 bästa flytande tvättmedlen som du kan hitta på nätet.

5. Flytande Tvättmedel Perwoll Renew 3D Svart

Det här flytande tvättmedlet är lämpligt för svarta kläder. Dess innovativa formel tar hand om varje tyg som du har hemma. Fibrer av dina tröjor, blusar osv. förstärks och svarta blir mer intensiv än tidigare. Skillnaden är tydlig om du jämför t.ex. din svarta blus som tvättades i Perwoll med en annan blus som blektes – billiga tvättmedel har en tendens att de inte skyddar tyget så bra, därför blir färger mindre intensiva. Varje tvätt, när du använder Perwoll förbättrar färger av dina kläder som du kan märka efter en sådan tid. Perwoll löser sig även vid 20 celsiusgrader, vilket är en låg temperatur. En flaska Perwoll innehåller 1.5 liter tvättmedlet som räcker upp till 20 tvättar. Det beror hur många svarta kläder du har, men om du gillar färgrika kläder, då ska det räcka även längre.

4. Via Color Sensitive Flytande Tvättmedel

Om du eller dina familijmedlemmar har en allergi mot vissa konstgjorda ämne, eller huden är sensitiv, då är Via Color Sensitive ett perfekt flytande tvättmedel som du kan köpa. Det här flytande tvättmedlet gjordes med tanke på barn och alla som har problem med hudsensitivitet. Formeln innehåller inte perfym eller vissa hudirriterande ämnen, och flaskan tillverkades av återvunnen plast. Tvättmedlet verkar mycket snabbt och effektivt mot olika fläckar – produkten har inte några problem med att ta bort tomatsås-, smink- eller chokladfläckar och dessutom doftar dina kläder fräscht. Eftersom gelet är koncentrerat, kan du göra ungefär 58 tvättar i mjukt vatten eller 44 i medelhårt vatten.

3. Flytande Tvättmedel Ariel Universal

En stor flaska av en av de bästa flytande tvättmedlen – Ariel Universal. Det här tvättmedlet är känt i många länder på grund av dess effektivitet mot svåra fläckar. Flaskan innehåller ett koncentrerat gel som räcker upp till 100 tvättar. Du kan tvätta både vita och färgrika kläder, eftersom formel skyddar alla tygsorter. Ariel rengör dina kläder även vid 30 celsiusgrader, vilket gör det här tvättmedlet även mer universell. En flaska ger dig ungefär 100 tvättar – oberoende av hur ofta du tvättar, ska Ariel räcka till länge. Ariel kommer att lämna en behalig och fräsch doft på dina kläder, vilken kan du förstärka genom att sätta till lite sköljmedel.

2. Tide Original Flytande Tvättmedel

Tide Original är mycket populär i USA, men man kan hitta det i vissa affärer eller på internet i Sverige. Tvättmaskintillverkare rekommenderar det här tvättmedlet, eftersom detta är säkert för inre tvättmaskindelar, vilka kan skadas om man inte använder högkvalitativa medel. Doften stannar på kläderna nog långt som du kan märka, när du tvättar sängkläderna – du kommer att njuta av doften några veckor. Kunderna som testade Tide säger att de älskar hur Tide tar bort fläckar, och att fibrer är i gott skick. En nackdel är utan tvekan priset. Tide kostar jättemycket om man inte bor i USA. Om du hittar det på rea någonstans, köp det på grund av Tides top kvalitet. I alla fall är Tide en av de bästa tvättmedlen på marknaden, även om de europeiska prisen kan avskräcka.

1. Flytande Tvättmedel Persil Universal Gel

Persil binder ihop alla fördelar som varje flytande tvättmedel ska ha. För det första verkar Persil mycket effektivt mot alla typer av fläckar, t.ex. från kaffe, gras, choklad eller tomat – alla dessa substanser är svåra att bli av med. Detta tvättmedel löser sig i kallt vatten, vilket betyder att fläckar försvinner även vid 20 celsiusgrader. Konsistensen är koncentrerad, därför räcker 1-liter-flaskan upp till 20 tvättar. Du kan också hitta en större kapacitet av Persil Universal Gel, om du tvättar oftare. Persil är lämplig för alla tyg som finns, och på grund av detta kan du rengöra både jeans och underkläder med hjälp av Persil. Den innovativa och starka formeln skyddar också färger av dina kläder och gör dem mer intensiva. Det innebär att efter några användningar kommer du att märka en tydlig skillnad.