Hoppa till innehåll

5 bästa gaspannorna i test

Att hitta den riktiga gaspannan kan vara problematiskt. Det är ju ett viktigt beslut att fatta, eftersom värmepannan borde fungera under lång tid och är ansvarig för att värma alla rum i vårt hus. På grund av detta ska du betänka, hur stort ditt hus verkligen är och hur många personer ska använda varmt vatten. Det finns allt fler gaspannor som man kan köpa på marknaden och ännu fler märke som erbjuder sina produkter, därför ska du välja den produkten, som passar bäst till ditt behov. Först och främst vore det bra, om du visste hur en kondensering gaspanna funkar. Det är en panna som använder gas eller olja för att värma upp vattnet i värmesystemet, där koldioxid och vattenånga produceras. En kondenserande panna kan öka energieffektiviteten på grund av det att vattenånga omvandlas till värme. Att använda en kondenserade gaspanna har många fördelar förutom ökad energieffektivitet. Om du tar hand om miljön, kan du överväga att köpa en gaspanna, eftersom koldioxidutsläppet är 120 gånger lägre än i jämförelse med kolförbränningen. En annan viktig sak är utan tvekan lägre värmeräkningarna som du kommer att betala efter byte av ditt nuvarande värmesystem. Du och din familj kommer att vara säkrare, eftersom risken för kolmonoxidförgiftning minskas, eftersom förbränningskammare är tätt stängd i varje gaspanna. Kondenserande pannor kan använda nästan all värmeenergi som kommer från gas och omvandla den till värme. Det är värt att tänka på att byta ditt gammla, omiljövänliga värmesystem som utnyttjar kol som sitt huvudbränsle. Vilka gaspannor är bästa? Det beror på olika omständigheter. En av de är naturligtvis märket, men man ska också tänka på de viktigaste specifikationerna och priset. De mest kända märken som tillverkar sådana produkter är Viesmann, Bosch eller Rinnai. Beroende av en bestämd modell, kan priset skilja sig från en annan produkt. Priset gäller också värmesystemutbyte – du kommer att betala mer, om du vill byta hela värmesystemet, inte bara anordningen som gaspanna. Nedan hittar du en ranglista med de 5 bästa gaspannor som är miljövänliga och ekonomiska.

5. Bosch ProTL 175CN Kondensering Gaspanna

Bosch är ett omtyckt märke i många europeiska länder på grund av sina högkvalitativa redskap. Bosch ProTL 175CN är en bra kondensgaspanna som använder naturgas för att värma upp ditt hela hus. Tack vare kondenseringsteknikens funktioner uppgår den termiska verkningsgraden till 94%, vilket är ett högt resultat. Pålitlig varmvattentemperaturstabilitet är möjlig tack vare en automatiserad och helt modulerad bypass.

4. Rinnai RL94eN Gaspanna

Rinnai är en av världsledande på detta område. Du kan få många fördelar med endast en kondensvattenberedare. Vad är det för förmåner? Först och främst oändlig tillgång på varmvatten. Du behöver inte oroa dig för vattentemperaturen varje dag när du vill duscha. En annan fördel är hög energieffektivitet, vilket håller dig från att betala dyra vattenkostnader. Anordningen är liten, så det behövs inte ett stort utrymme för att installera den, vilket för övrigt är en enkel process. Rinnai RL94eN använder naturgas som huvudbränsle, vilket är ett mer ekologiskt alternativ än kolförbränning.

3. Vitodens 100-W B1KA-125 Kondensering Gaspanna

Detta är en kompakt kondenserande gaspanna som du kan montera på väggen. Effektivitetsnivån i det här fallet är ännu högre än faktisk verkan i t.ex. Bosch ProTL, eftersom den här modellen av Vitodens erbjuder 95% nivå av AFUE. Du kan använda antingen naturgas eller flytande propan – båda kommer att fungera riktigt bra. Det som verkligen är speciellt med denna modell är en rostfri Inox-Radial värmeväxlare och MartiX cylinderbrännare. De är ansvariga för långsiktig tillförlitlighet och pålitlig prestanda i många år. En liten LCD-pekskärm låter dig styra den kondenserande pannan utan problem. Konstruktionen av Vitodens 100-W B1KA-125 är också enkel att montera och installera, och dessutom kräver den inte mycket utrymme i ditt hus.

2. Rinnai RU199iN Condensing Kondensering Gaspanna

Om du letar efter en pålitlig kondensvattenberedare, som ger de bästa resultaten, kanske du är intresserad av Rinnai RU199iN. Denna modell erbjuder dig upp till 11 GPM varmvattenflöde, vilket är mer än den tidigare Rinnai-modellen (från 7,5 till 9,8 GPM). Om ditt hus är större kommer denna panna att vara bättre i daglig användning. Eftersom anordningen använder naturgas, kommer den inte att leda till globala föroreningar (och du kommer att spara några kronor). Rinnais Control-R Wi-Fi-modul låter dig styra och övervaka din kondensvattenberedare när du vill. Du kan även ändra vattentemperaturen från din telefon eller surfplatta tack vare denna smarta lösning. Vattentemperaturen kommer alltid att vara densamma (så länge du inte ändrar den) på grund av temperaturlåsfunktionen.

1. Rinnai V53DeP Kondensering Gaspanna

Den bäst rankade kondenserande pannan i denna ranking är Rinnai V53DeP. Detta är en perfekt kompromiss mellan hög effektivitet och låga underhållskostnader, även om GPM-hastigheten är lägre än tidigare. Om ditt hus inte är det största kan du tänka över att köpa den här Rinnais enhet, speciellt när du inte har mycket utrymme för att installera en sådan varmvattenberedare. Dess kompakta storlek passar överallt och den är lätt att installera. Du kan använda naturgas eller flytande propan (båda modellerna finns tillgängliga). Temperaturen kan förinställas till ungefär 50 celsiusgrader (och justeras till 60 celsiusgrader). Byt ditt gamla värmesystem och investera i moderna lösningar som kommer att minska din värmeräkning och förbättra miljön.