Hoppa till innehåll

5 bästa henna för ögonbryn i test

Många kvinnor och ännu fler män drömmar om fullare och mörkare ögonbrynen. Ögonbrynen verkar som en ansikteram – en optimal form och färg av ögonbrynen kan göra en stor skillnad, särskild hos människor som har ljust och tunnt hår. Kosmetika som pulver, gel och pennor för ögonbrynen är å ena sidan effektiva, men å andra sidan kräver ganska mycket tid varje dag. För att ha betonade ögonbrynen, måste man sminka dem regelbundet. Det kan vara problematisk från en längre perspektiv – på morgonen måste man förbereda sig snabbt till jobbet. Smink tar vanligast mellan 15 och 30 minuter och därför skulle man planera sin morgontid på ett annat sätt. Vad kan man göra för att undvika ett sådant prbolem? Svaret nummer ett låter: att gå till en skönhetssalong och göra permanenta ögonbrynen. Tyvärr kostar en sådan behandling ganska mycket. I stället att spendera mycket pengar på salongen, kan man stanna hemma och betona sina ögonbryn själv. Idag är kosmetikmarknaden större än det var 20 eller 30 år sedan. På nätet han man hitta ett stort antal produkter som henna för att färga ögonbrynen och ibland fransarna. Inte alla produkter räcker till mer än 2 eller 3 dagar. Eftersom det finns så många sorter av olika hennas, behöver man ibland hjälp att bestämma över vilka är de bästa. Den semi-permanenta färgningen är effektiv och först och främst snabb – det behövs cirka 15-20 minuter för att uppnå tillfredsställande resultat. Professionella hennas räcker till 7 eller fler dagar – det betyder att man inte måste sminkas varje dag. Denna praktiska lösning är tillräckligt bra så att man inte måste korrigera det. Med hjälp av henna kan man forma, fylla tomma platser mellan ögonbrynhår eller täcka grå hår. Det finns också vissa produkter som innehåller bara naturliga ingredienser – de är bra för alla allergiker. Innan man beställer en produkt, ska man läsa information som finns på förpackningen eller i beskrivningen, eftersom det finns olika färger som kan välja mellan eller olika formler, t.ex. peel-off färgningar. När det gäller priset – vanligast kostar hennas mellan 70 och 150 kronor. Om du letar efter en effektiv, semi-permanent lösning för dina ögonbryn, ska du läsa vår ranking med de 5 bästa hennas för ögonbrynen. Alla produkter som finns i rankingen, kan du hitta på nätet.

5. Henna Revers Henna Pro Colors

Det är ett exempel på en klassisk henna. I förpackningen finns det en färg, en 15 ml flaska med 3% aktiverande ämnen och en applikator med kam. Bioformeln innehåller arganolja och ricinolja som tar hand om ögonbrynhåret och gör det mjukare och välnärt. En förpackning räcker upp till 15 applikationer. Det finns 4 tillgängliga färger: svart, mörkbrun, brun och grafit. Grafit passar bra till blondhåriga personer. Henna korrigerar ögonbrynsformen, men också fägrar ljusa hår och ger en rik och kraftig färgton. Produkten är 100% säker för huden, men alla personer som lider av någon allergi ska först prova substansen om det inte orsaker allergiska reaktioner.

4. Henna Godefroy Instant Eyebrow Tint

Om du letar efter en henna som innehåller naturliga subsatnser, Godefroy är just för dig. Växtextrakter är säkra för din delikat hud. Det är en fantastisk alternativ för alla som sminkar sig varje dag och använder sådana produkter för ögonbrynen som pulver, gels eller pennor. Henna är mer effektiv och ger långvariga resultat upp till 4 veckor (om man följer instruktioner). Intensiteten kan skilja sig hos olika personer på grund av personliga villkor som t.ex. andra kosmetika som man använder. Det finns fyra tillgängliga färger: svart, grafit, mörkbrun och ljusbrun.

3. Henna Maybelline New York Tattoo Brow Long Lasting Tint

Det är en extra-bekväm ögonbrynsfärg som man kan applicera dirket på ögonbrynen, eftersom det behövs inte att blanda pigmenten med aktiverande ämnen. Först och främst ska man rengöra ansiktet och ögonbrynen, sedan torka det våta området och till sist applicera produkten. Formeln i Maybelline Tint skiljer sig från andra hennas – det är en ”peel-off” lösning. Det betyder att substansen efter applikationen måste torkas och sedan kan man ta av ”masken” i stället av att tvätta ögonbrynen med vatten. Det är en snabb och praktisk idé, men man ska lägga märke till det att reslutat bevarar upp till 72 timmar. Om man vill ha starkare effekter, ska man hålla produkten längre på ögonbrynen, dvs. 30 minuter eller längre. Det finns tre färger som man kan hitta: mörkblond, brun och mörkbrun. På nätet kan du hitta andra positiva kommentarer som bekräftar den höga kvaliteten av Maybelline Tattoo Brow Long Lasting Tint.

2. Henna Schwarzkopf Brow Tint

Schwarzkopf är en mycket känd märke som tillverkar många sorter av kosmetika som schampo, hårfäger, hårbalsamer, men också hennas. Den presenterade produkten bevarar upp till fyra veckor (en förpackning räcker upp till tio användningar). Med hjälp av Schwarzkopf Brow Tint kan man betona sina ögonbryn, ger dem en rik och skön färg och ändra deras form. Det är en mycket ekonomisk lösning – man betalar ungefär 100 kronor och kan glömma om ögonbrynssmink för en lång tid. Om du vill uppnå en naturlig effekt, ska du köpa en färgton som är lite mörkare än ditt naturligt hår.

1. Henna khadi Pflanzenhaarfarbe

Även om namnet av produkten pekar på ett annat mål, dvs. att färga håret, med hjälp av denna produkt kan man också färga sina ögonbrynen. Normalt får man inte använda hårhenna på ögonbrynen, men på grund av det att substansen innehåller bara naturliga substanser, kan man utan något problem betona sina ögonbrynen. 100% naturliga ingredienser och spektakulära effekter – det är lösningen som alla söker efter. På grund av faktum att det är en hårfärg, finns det mer nyanser som man kan köpa. För att applicera produkten, ska man använda en pensel för att måla precisa linjer. Man ska hålla produkten i 10 minuter eller längre för starkare effekter. Det är ett ekonomiskt val, eftersom det finns 100 g pulver per en förpackning. Naturligtvis kan man applicera den på håret för att ändra lite sin nuvarande färg.