Hoppa till innehåll

5 bästa inomhusantennerna i test

Att välja en rätt och bra inomhusantenn är svårt, särskild om man inte vet vad är viktig i detta ämne. Om du vill ha en antenn i din lägenhet eller i ditt hus, vore det bäst om du skulle välja DVB-T2 versionen. De nya antennerna ser inte ut som tidigare. Du kan komma ihåg att de långa antennerna stickade ut från tv:n och såg ut som kaninöron. Idag tar tv antenner mindre plats och erbjuder en högre kvalität. Sådana antenner kräver inte så mycket tid att installera. Man behöver bara koppla kabeln till sin teve, sedan starta en programsökning och det är allt. Det finns dock flera orsaker som kan störa signalen. Först och främst beror det på en plats, där du lever. Ibland bor man i ett hem i närheten av fjällen, kullar eller skogar. I Sverige har 99,8% av hushållen tillgång till att ta emot signalen. Det betyder att en del platser har bättre och en del sämre signalen. För att förbättra sitt mottagande kan man köpa en inomhusantenn som erbjuder Full HD-kvalitet och som i en bredare perspektiv ska låna sig mer. Man behöver en 10 km räckvidd till närmaste sändare för att få en bra signal. Lägg märke till omständigheter som terrängen, tjocklek av väggar eller möbler innan du köper och intallerar antennen. Vid installationen undiviker man magnetiska metaller på grund av signalförsämringen. En annan sak är att välja en tillräckligt lång kabel. Ibland installerar man en tv antenn under teven, men ibland vid fönstren. Det beror på signalmottagningen i ditt hem. De bästa kablarna är koaxialkablar eftersom de garanterar en stabil signal. Beroende på din lokalisering, kan några tv program skilja sig från varandra, dvs. att några TV-kanaler mottags i en plats, men inte i en annan. Du ska kontrollera, om din plats har tillgång till alla TV-kanaler eller inte. För att förenkla ditt beslut, skapade vi en ranking med de 5 bästa inomhusantenn, eftersom vi vet, att den högsta kvaliteten av våra favorita serier, filmer eller nyheter är mycket viktigt.

5. Inomhusantenn Wicked Chili DVB-T2 Antenn

Här presenteras en kompakt tv antenn som sparar plats bredvid teven. Denna antenn är lämplig för radio och tv-mottgagning. Den är enkel att installera – det behövs bara koppla kabeln till teven och starta sändarsökningen. Koaxialkabeln är tre meter lång, så du kan montera antennen bredvid teven eller i en annan plats. Ibland är det bättre att ställa antennen vid fönstren. Det beror på fönstrens tjocklek, men i de flesta fall är signalen bättre. Lägg märke till stora och massiva föremål som kan störa signalen, exempelvis ett stort skåp eller klädskåp. Denna antenn har en magnetfot som gör antennen stabil. Wicked Chili antenn är lämplig för följande frekvenser: VHF 55–230 MHz och UHF 470–790 MHz. Antennen kan mottaga både DVB-T2 och DVB-T.

4. Inomhusantenn N/C Antenn

Denna antenn skiljer sig från Wicked Chili antenn med avseende på dess form. N/C antenn är platt och kan installeras på en vägg, om man inte har en tillräcklig plats under sin teve. Den är en bra lösning för små lägenheter eller rum, där varje kvadratcentimeter är viktig. Denna antenn fungerar bra, även om den befinner sig 80 km från signalstationen. Om man bor på landet, där det finns få radiomaster, är det ett bra alternativ. Allt som man måste göra för att installera antennen är att koppla den med teven med hjälp av kabeln, sedan ska man sätta igång sändaresökningen och efter en stund kan man titta på sina omtyckta filmer och serien i Full HD-kvaliteten. Denna har ett lågt pris, så du kan spara några spänn.

3. Inomhusantenn One For All DVB-T/DVB-T2 Antenn

En vit och minimalistisk antenn är den bästa lösningen för alla som letar efter en diskret TV antenn. One For All är en populär antenn-tillverkare som garanterar Full HD-kvaliteten. Denna antenn är lämplig för både DVB-T och DVB-T2 mottagning. Antennen kan placeras under, bakom eller ovan teven, eftersom man också kan installera tv antennen på väggar. Du ska njuta av kristallklar bild och fylligt ljud varje gång, när du ska titta på teve. Antennen fungerar bra i en 25 km distans från närmaste sändarplatsen. Om du bryr sig om kvaliteten, kan du köpa One For All antennen för att inte förlora pengar på en oprövad apparat.

2. Inomhusantenn 1 by one Antenn

Enkel att installera, lätt och med minimalistisk design – det är en antenn från 1 BY ONE. Om du behöver en apparat i en hög kvalitet som ska möjliggöra dig att titta på dina favorita filmer, serier eller nyheter, då ska du fundera på denna proposition. Det behövs bara tre steg att installera antennan. Först och främst måste man koppla sin teve till antennas kabel. Sedan kan man starta sökningsprogram för att välja sändare och leta efter kanaler. När man ser tillgängliga programmer, kan man sitta och titta på teve. Om du har ett litet rum och det finns inte någon plats for att lägga antennan, kan du installera den på väggen. En kompakt storlek av apparaten ger dig möjlighet att dölja antennan bakom teven, så att du och dina gäster inte kunde se den.

1. Inomhusantenn One For All DVB-T/DVB-T2

Det är den bästa tv antennan som du kan köpa online – One For All HDTV Antenn. Om du letar efter en stabil och stark signal och en kristalklar bild, då är denna antenn för dig. En 1,5 m koaxialkabel sänder en stadig signal som garanterar att du och dina nära och kära ska titta på teve utan stress att signal ska avbryta och ni ska missa er TV-program. En sak som är värd att nämna här, är det faktum att antennan innehåller en förstärkare som är ansvarig för mottagning av teve och radio. Om du inte lever i centrum av en stad – inget problem. Denna antenns mottagningsområde är upp till 25 km. Du kan också ta antennan med sig på semester i en sommarstuga. Det lånar sig att köpa den här antennan, eftersom du ska ha en stark och stabil signal, men också Full HD filmer, serier och andra intressanta TV-kanaler.