Hoppa till innehåll

5 bästa kaffebönorna i test

Den som älskar kaffet vet att en god kopp kaffe måste vara mycket aromatisk. Kaffebönor kommer från olika delar i hela världen, men de mest populära är syd- och centralamerikanska, afrikanska och asiatiska. En annan faktor som spelar en viktig roll är en rostningstyp. Det finns tre huvudsorter av rostninegen: ljusrost, mellanrost och mörkrost. De tre arterna skiljer sig åt varandra på grund av ett innehåll av koffein, aromer och även färger. Den första är känd i Skandinavien, där det behövs mycket energi, eftersom solen går upp och ned tidigare än i andra delar i Europa. Kaffebönorna är ljusbruna och det finns ett högt koffeininnehåll. Den andra rostningen är s.k. mellanrost. Att hålla balans är bra, även om man dricker kaffe. Den här typen är mest omtyckt, eftersom den binder ihop alla aromer med en måttlig nivå av rostningen. Mörkrost väljs av kaffedrickare som uppskattar en djup smak av choklad blandad med aromatiska frukter. Mörkrostat kaffe har ett lågt innehåll av koffein.

Innan du köper eller beställer en ny kaffeblandning, skulle du besluta om vilka sorter av kaffebönorna gillar du mest. Mellanrost garanterar en balans mellan sin intensitet och sina aromer, men mörkrost ger dig djupa noter av choklad eller nötter. Lägg märke till att välja noggrant utvalda kaffebönor som kommer från de bästa kaffeplantagerna i världen. Mest populära plantagerna hör till Braislien, Colombien, Indien och Ethopien, men du får gärna testa andra smaker från andra platser. Sättet du beredar ditt kaffe har en stor betydelse. Om du har en kaffemaskin, kan du brygga en stark och intensiv kopp kaffe. När du brukar brygga kaffe i en dripper, får du mindre intensitet. Försäkra dig om kaffeinnehållet anpassades till dina smaklökar. Senare kan du njuta av en underbar kopp kaffe.

5. Kaffebönor Lavazza Espresso – Italiano Cremoso

Här presenteras en blandning av robusta och arabicabönor. Det italienska kaffet är mest kända i hela Europa. Espresso asossieras med Italien och en stund av nöje. Lavazza Espresso gjordes av de bästa bönorna som blev mellanrostad. Denna kombination av robust och arabica passar bäst till att brygga espresso. Om du har en kaffemaskin, får du ett extra kaffeskum som ger en krämig konsistens. Noggrant utsorterade kaffebönorna garanterar den högsta kvalitäten. Njut av en chokladarom varje dag.

4. Kaffebönor KIQO Cremoso

Italienska KIQO Cremoso består av en premium blandning av arabica och robustabönor. Alla kaffedrickare vet att ett italienskt ursprung av kaffet offrar bara de bästa aromerna. Det är en fullkomlig proposition för espresso-beundrare, eftersom robustabönor ger maximal styrka. KIQO Cremoso utmärks av rostningen i små partier för att försäkra sig att varje böna får en jämn rostning. Det tar längre tid, men det lönar sig att vänta på resultat. En annan faktor som förbättrar smaken är faktum att alla bönor handplockades. Om du gillar en bra kopp espresso, ska du provsmaka denna komposition.

3. Kaffebönor Dead or Alive Coffee

Neapolitanska Dead or Alive Coffee är en mycket aromatisk blandning av arabica- och robustabönor. Det finns starka aromer av mörk kakao blandad med rökiga och jordnära toner. Denna komposition uppskattas av alla som kräver ett högt innehåll av koffein. Över 440 mg av koffeinin per kopp räcker till att ha energi den hela dagen. Du får gärna använda en kaffemaskin, men om du inte har en, är de starka bönorna lämpliga för beredning i portafilter. Blandningen är ideal för espresso, mocka eller cappuccino.

2. Kaffebönor Lucifer’s Roast

Denna blandning av robustabönor kommer från Italien och är ännu starkare än nummer tre i vår ranking. Lucifer Roast är lämplig för alla som behöver en stor dos av koffein. 551 mg koffein per kopp avser bara personer som inte tycker om uttråkning. Eftersom det saknas arabicabönor, är blandningen syrafri. Gör din kaffeupplevelse enstående varje gång du dricker detta kaffe. Handplockade bönor och användning av turmrostning garanterar den bästa smaken och aromen. Baristorna rekommenderar beredningen av espresso, americana eller flat white. Noggrant utvalda bönor från Sydamerika och Asien ger dig energin och en mjuk crema för att varje morgon var utmärkt.

1. Kaffebönor Kimbo Extra Cream

Vinnaren i vår ranking är Kimbo Extra Cream. Vår bäst i test proposition är nummer 1 i Storbritanien. En klassisk blandning av arabica- och robustabönor håller balans mellan syranivå och bitterhet. Det sydamerikanska och asiatiska urpsrunget av bönorna blandar det som är bäst – aromen, smaken och de djupa tonerna av sötma. De alla faktorerna skapar en utmärkt komposition för dig. Förberedd en perfekt cappuccino eller latte varje dag och njut av de läckra eftersmakerna. Mellanrostade bönor är lämpliga för kaffemaskiner, kaffebryggare eller mokabryggare. Det behövs inte lämna huset för att njuta av en ideal kopp kaffe.