Hoppa till innehåll

5 bästa kontorsstolar under 2300 kr i test

En bekväm och ergonomisk stol är ett behov, om man jobbar vid datorn hela tiden. Men vad betyder ”en bekväm stol”? För de flesta betyder det en stol med ett ryggstöd. Din kropsställning är mycket viktig, eftersom den har inverkan på din fysisk och psykisk hälsa. En bra kontorsstol kan justeras med avseende på sitthöjden, men också ryggstödet och armstödet. Många människor bagatelliserar dessa faktorer och senare lider de av ryggsmärtan. Om du sitter på en icke-ergonomisk stol på jobbet och du känner ryggsmärtan, då är det dags för att ändra sin gammal stol. Din chef måste hjälpa till med detta, eftersom ett obekvämt säte kan påverka arbetseffektivitet. Koronaviruset påverkade vara liv på så sätt att många människor jobbar hemma. Ibland har man inte en ergonomisk kontorsstol och man måste sitta på en gammal och hård trästol. Sådan kroppställning kan leda till större hälsoproblem som kronisk ryggsmärtan eller muskelförtviningen. Man måste inte betala mycket för att köpa en bra kontorsstol. Men innan man ska köpa en, ska man veta flera saker. Den viktigaste informationen är att välja sådan kontorsstol eller kontorsfåtölj som kan justeras till din egen växt. Ett väl balancerad ryggstöd och armstöd spelar första fiolen, när det gäller en bra kroppsställning. Armstödet hjälper till armarna och handlederna med att hålla någon slags ram. Dina hanleder ska ligga på skrivbordet fri och relativt platt. Du ska inte glömma om huvudet och dess position. En kontorsstol med ett huvudstöd är en bra idé för de som jobbar vid datorn varje dag, eftersom man kan avlasta nacken. Avkopplad och stabil kroppen garanterar bättre blodförsörjning och syresättning. Din stämning är väldigt viktig på arbetet. Du ska öka din effektivitet om du sitter på ett bra sätt. Många kunder tänker inte på material som används att skapa stolen. Kontorsstolar som gjordes av läder är olämpliga på sommaren, efterom luften inte kan flyta. Lädersstolor nötas ner snabbt, så du kan förlora dina pengar efter en kort tid. Ett andningsbar material är perfekt för platser utan luftkonditionering eller som ligger i ett varm klimat. Vi har tänkt på att det skulle vara bra om vi förbereder en ranking med de fem bästa kontorstolarna under 2300 kr som du kan köpa online.

5. Kontorsstol IntimaTe WM Heart Kontorsstol

Om din rygg behöver en ändring, då det är en bra tid att köpa en ny kontorsstol. IntimaTe WM Heart kontorsstol har en ergonomisk form som stödjer ryggen och huvudet. Du kan reglera stolenshöjden, om det behövs. Roterade hjul används för att kunna röra sig. När det gäller materialet – ryggstödet gjordes av nät som är perfekt på sommaren, när det är mycket varmt och man behöver någon ventilation. Alla metalliska element gjordes av rostfritt stål. Kontorsstolen är lämplig för maximal 130 kg. I förpackningen finns det flera element som måste installeras, men det tar cirka 20 minuter.

4. Kontorsstol Yulukia 200001

Den nästa produkten från Yulukia är en klassisk och stabil kontorsstol som har en ergonomisk form. Det är lätt att reglera höjden och ryggstödsvinkel för att nå den bästa bekvämlighetsnivån. Ryggstödet gjordes av nät för att garantera luftväxlingen på sommaren eller i ett varmt rum. Denna kontorsstol kan användas hemma, om man jobbar vid datorn eller om man studerar. Många människor ignorerar sin kroppställning när de sitter och det är ett stort fel. Att sitta bekvämt är särskild viktigt, eftersom det påverkar en människas ryggrad – om man sitter snett, kan man ådraga skolios eller någon annan åkomma. Yulukia 200001 möjliggör höjdensjustering eller ryggstödetsjustering för att behålla en hälsosam kroppsställning.

3. Kontorsstol Hbada ‎HDNY143BS/CB

Kontorsstolen Hbada HDNY143BS/CB är ett bra exempel på använingen av ergonomin. Det finns många fördelar som kan påverka ditt beslut angående kontorsstolsinköp. Först och främst är det möjligt att reglera nackstödet som roterar upp till 30 grader. Man kan också ändra ryggstödets position. Maximal avvikelse är lika med 130 grader. Det är bra att koppla av lite, om man jobbar långt och sitter i samma position hela dagen. Höjdjustering baserar på gaslyftcylindern som är säker och hållfast. Materialet gjordes av ett svart nät och sätet är mjukt och bekvämt. Det är ett bra förslag för alla som letar efter en kontorsstol som inte kostar himla mycket och som tjäna oss länge.

2. Kontorsstol Hbada HDNY143BS/IN

En annan kontorsstol från Hbada. Detta förslag är mer avancerad i sitt utseende, eftersom det också innehåller en medlöpare som kan regleras framåt och baklänges. Nackstödet lutar maximalt till 30 grader och ryggstödet från 90 grader till 155 grader. Sätet gjordes av ett skum för att garantera bekvämligheten. Kontorsstolen förekommer i två färger: svart och vitt. Ryggstödets konstruktion är ordentligt tillverkad för att kunna sitta bekvämt hela arbetsdagen. Fåtöjlen håller din natural kropsställning och skydar dig mot skoliosen eller andra åkommor. Denna kontorsstol är värd att investera, eftersom även om det är ”bara stolen”, köper man också en bra kropsställning och den smärtafria ryggen.

1. Kontorsstol SIHOO M81C

Och vår bäst i test kontorsstol är SIHOO M81C. En modern design sammanbinds med ergonomi som gör denna kontorfåtölj extrem bekväm. Det viktigaste elementet är ryggstödet som anpassar sig till ryggraden. Om din stol är hård och har ett rak ryggstöd, kan du lida av ont i ryggen. Specialistiska kontorsstolar har lite böjda ryggstöd för att hålla din naturlig position. Under sätet finns det en medlöpare som du kan reglera. Höjdjustering fungerar på gaslyften. Kontorsstolen måste installeras, men det gör man snabbt och utan problem – det behövs cirka 15-20 minuter. Ryggstödets lutningsområde justeras till 170 grader och du kan även ligga på kontorsstolen, om du vill vila lite. Det är det bästa förslaget för alla som söker en hållbar, ergonomisk och bekväm kontorsstol.