Hoppa till innehåll

5 bästa malna kaffen

Att välja sitt favoritkaffe är ibland problematiskt på grund av så många kaffesorter på marknaden. I Sverige dricker man ungefär 3,5 koppar om dagen, men varje svensk har sitt mest omtyckta märke. För att brygga en kopp kaffe behöver man inte köpa en dyr kaffemaskin. Det räcker om man har en kaffepress. Eftersom varje människa har en annan smak, finns det många olika aromer som man kan provsmaka. Skillnader mellan olika sorter kaffe kommer från ett sätt av en kafferostning. Det finns tre huvudtyper: ljusrostat, mellanrostat och mörkrostat kaffe. Den första arten har en kort rostningsprocess och kaffebönor har en ljusbrun färg. Ett innehåll av koffein är högt och den här typen är den starkaste. En karakteristisk not av citrusfrukter spelar här första fiolen. Personer som inte tycker om sådana intensiva sorter skulle gilla mellanrostat kaffe. Denna art av rostningen håller balans mellan kaffedofter och intensiteten. Kaffebönorna är kastanjebruna och det är den mest omtyckta kaffesorten i Sverige. Den tredje typen ägnas åt de som njuter av aromer och inte vill ha ett högt innehåll av koffeinen. Färgen av kaffebönorna i detta fall är svarta eller mörkbruna. Typiska noter i denna rostning är choklad och nötter som skapar en underbar blandning för våra smaklökar. Vi förberedde denna toplista för att hjälpa dig att välja det bästa malna kaffet.

Även om den mest kända sorten av rostningen i Sverige är mellanrost, betyder det inte att man måste dricka bara den arten. För morgon personer fungerar det bäst om man väljer ett ljusrostat kaffe på grund av ens kaffeininnehållet. Kaffedrickare som njuter av aromer och dofter borde smaka den mörkrostad blandning och de som alltid håller balans ska köpa de mellanrostade propositioner. Varje människa har sina egna favorita smaker och därför finns det så många kaffemärke på marknaden. Ditt val ska bero på några faktorer: den första – rostningsnivå, typ av kaffebönor, dvs. arabica, robust osv. och på vilket sätt brygger du kaffe. Sedan kan du förbereda och dricka en unik kopp kaffe.

5. Pulverkaffe illy Moka Tostato Intenso

Intensivt rostade kaffebönor och intressanta smaker av kakao och torkade fruktar skapar en spännande blandning. Om du förbereder ditt kaffe i en kaffepress eller i filterpåsar – det är ett förslag för dig! Naturligtvis har inte alla en kaffemaskin, men det finns ingen ko på isen – du kan njuta av en kopp kaffe hemma utan expressen. En french press eller en kaffepress hjälper att bryta alla noter och dofter, så att du kan smaka en aromatisk svart dryck. Om du inte har kaffepressen, kan du alltid använda filterpåsar och brygga kaffet i en dripper. Det tar en liten tid, men det lönar sig att vänta.

4. Pulverkaffe Starbucks Breakfast Blend Medium Roast

Starbucks är en av de mest kända caféerna i hela världen. Många människor väljer detta café för att njuta av den unika smaken. Denna blandning är mellanrostad och har aromen av kakao och nötter. 100% Arabica bönor garanterar den bästa kvaliteten. För att uppnå en intensiv arom, använd bara filtrerade vatten. Du får gärna brygga kaffet i en frenchpress eller genom en filterpåse. Om du inte har båda två – använd en vattenkokare som är det snabbaste sättet att förbereda en kopp kaffe.

3. Pulverkaffe Bialetti Napoli Forte

En kraftfull smak med noter av bitterkakao ska tillfredsställa dig och ge dig en stund av en läcker kopp kaffe. Du behöver inte gå ut i stan för att dricka den svarta drycken på en café – stanna hemma och brygg ditt kaffe. Det är en blandning av robust- och arabicabönor som är perfekta för mocka. Ha en bit av Italien hemma och njut den varje dag. Mellanrost ger intensiteten och en mängd aromer. Den som snusar denna doft, väckar på stående fot! Om du behöver energin för den helga dagen – välj Bialetti Napoli Forte.

2. Pulverkaffe Kirkland Signature 100% Colombian Coffee

Nummer 2 i vår ranklista är Kirkland Signature. Detta förslag ägnas kaffedrickare som uppskattar djupa aromer. Kaffebönorna kommer från Colombia och har starka noter av torkade frukter och blommor. Den specifika sorten komponeras bäst när man bryggar den i en kaffepress. Den som letar efter nya upplevelser och smaker ska definitivt provsmaka den här blandningen. Lägg märke till att mörka kaffebönor har mindre innehåll av koffein, så att du inte vore besviken.

1. Pulverkaffe Aromas de Café English Caramel Coffee

Vinnaren i denna listan är en intressant och läcker blandning av arabicabönor och karamell. Den skapades för alla som tykcer om klassiska aromer, men vill ha en subtil eftersmak av sötma. Bara noggrant utsorterade sydamerikanska arabicabönor stimulerar dina smaklökar för att ha en stund av avkoppling. Noten av karamell förbindas med de starka noterna av choklad som skapar ett rent noje på morgonen eller på eftermiddagen. Om du uppskattar sofistikerade och ovankiga kaffeblandningar, ska du provsmaka vår bäst i test proposition.