Hoppa till innehåll

5 Bästa maskaran i test

Alla vet att långa och svarta fransar kan göra en stor skillnad. Men det är verkligen en svårt utmaning att hitta en perfekt maskara. Ibland måste man göra en bra research, innan man väljer och köper sin favoritprodukt. Dessutom är de dyraste maskarorna inte alltid de bästa. Man kan finna billigare och ibland bättre maskaror i sin lokal kosmetikbutik. Eftersom man inte får testa konsistesen av en maskara i en affär, är det ännu svårare att köpa den bästa produkten. Det finns många bekanta kosmetikmärken som tillverkar underbara maskaror. Men vad är det viktigaste och vad gör en maskara effektiv? Först och främst – sorter av borstar. Två typer känner man till bäst: silikon- och nylonborste. Idag är silikonborstar mer populära än tidigare – silikon gör att en borste är mer elastisk och därför kan man snabbare och enklare mala sina fransar. Varje person har en annan längd och tjocklek av fransarna och därför bör man tänka på vilken maskara ska ge effekten som passar bäst till ens fransar. Formen av maskaraborstar skiljer sig från varandra och varje av dem ger en olik effekt. Det finns till exempel en böjd, asymetrisk, kam-form eller klassisk borste – kontrollera vilken form anpassar sig bäst till dina fransar. En annan mycket viktig sak i detta ämne är maskaras konstistens. En perfekt maskara ska appliceras lätt och snabbt. En maskara som har för tjock konsistens gör klumpar, men för flytande smetar av sig på ögonlocken. Den perfekta konsistensen är len och sammetsmjuk – den stelnar på fransarna och smular sig inte. Det finns många sköna färger av maskaror som exempelvis grön, blå, rosa eller gul, men det är svart som är den mest universella, klassiska och eleganta färgen. Om du vill undvika en missräkning på grund av en dålig inköp, ska du läsa vår ranking med de 5 bästa maskarorna. Vi fokuserar på svarta maskaror, eftersom de är mest populära och passar till varje tillfälle.

5. L’Oréal Paris Lash Paradise Intense Black - Mascara

Behöver du dubbel förlängning och volym? Du ska testa den här maskaran. Det är en bra maskara som man kan hiita både på nätet och i en kosmetikbutik. Om du letar efter en maskara som har ekonomisk pris – du ska vara nöjd med det här förslaget. Borsten är mycket mjuk, så att maskara ska appliceras utan något problem. Ricinolja och rosolja som finns i innehållet, verkar positivt på fransar, förstärkar dem och ger extra intensiteten. Maskaran har den klassiska borsten som anpassar sig till alla fransar. Lash Paradise ger dig långa och definerade fransar – det behövs inte att sätta konstgjorda fransar.

4. Bourjois Volume Glamour MAX Definitor - Mascara

Det är en maskara som först och främst ger en långvarig effekt. Konsistensen gör inte några klumpar och smular sig inte och dessutom ökar volymen av dina fransar. Priset är lågt och det behövs inte att spara pengar för att köpa den här produkten. Fransarna är definerade, tjocka och långa – det är en effekt som alla vill ha. Borsten är gjord av silikon och har en rak form – den ska nå alla fransar – både korta och långa. Man kan köpa den på nätet, men visst är det lätt att hitta den på lokala affärer. Bourjois är ett kosmetikmärke som är känd i hela världen, därför ska du inte bry sig om att kvaliteten kan vara dålig.

3. NYX PROFESSIONAL MAKE-UP Worth The Hype - Mascara

Letar du efter en ultrasvart och och effektiv maskara? Du ska vara nöjd med Maskara Worth The Hype från NYX. Det är en perfekt lösning för din daglig make-up eller som en bra grund under konstgjorda fransar. Formulan är lätt att applicera, mjuk och smetar sig inte av på ögonlocken. Du kan skapa fylligare och längre fransar. Det är enkelt att täcka alla fransar – både övre och lägre. Den klassiska borsten har dubbelfibrer som kammar fransar för att inte limma dem tillsammans. Effekten ska hålla hela dagen och det behövs inte att korrigera maskaren några gånger under dagen. Worth The Hype maskara ger ett snyggt resultat och du ska vara nöjd med det. Om du vill förstärka effekten, kan du alltid mala ett annat täcke.

2. Lancome Grandiôse - Mascara

Det är en unik maskara, huvudsakligen på grund av borsteformen. Den har ett böjt skaft som gör det lättare att mala varje frans. Man kan tänka först, att det är krångligt att använda, men när man testat och vant sig vid formen, kan man inte leva utan den. Andra maskaror passar mindre och är inte längre bekväma. Borsten är en sak, men en annan är konsistens och färg. Mjuk och len konsistens appliceras snabbt och den enstaka lager ger dig en fin effekt av extra läng av separation. Å ena sidan kan ett snyggt utseende motivera till inköp, men å andra sidan ger det höga priset ett negativt intryck. Om du tycker om lyxiga produkter, vore maskaran från Lancome perfekt för dig.

1. Maybelline New York Lash Sensational Full Fan Effect - Mascara

Det är nästan en klassik bland maskaror som man kan hitta på en vanlig kosmetikbutik. Maybelline New York är en bred bekant märke som tillverkar ganska billiga, men högkvalitativa produkter. Lash Sensational maskaran har en böjd silikonborste och förekommer i en svart nyans. Borsten har olika fibrer, dvs. längden skiljer sig. De kortare fibrerna passar bättre till lägre fransar och längre till övre. Det är lätt att mala varje frans. Den hjälper dig att skaffa en solfjädereffekt som alla vill ha. Fransarna är fylligare – om det behövs, kan du applicera flera lager av maskaran för att uppnå mer intensiv look. Det är den bästa lösningen för daglig smink som ger dina fransar extra volymen och extra längden. Maskaran kostar inte mycket, därför kan alla köpa och njuta av den.