Hoppa till innehåll

5 bästa modersmjölkersättningar

På marknaden finns det så många modersmjölkersättningar att det ibland är svårt att köpa den bästa som ditt barn kommer att älska. Individuella villkor av ditt barns matsmältningskanal kan definera vilken ersättning av modersmöjlk kommer att klara prov. Om du har märkt att barnet gråter efter varje måltid, kan det betyda att du borde ändra den nuvarande ersättningen på grund av kolik. Mellan fjärde och sjätte månader lättar koliken upp, men det också betyder att du borde ändra bebis maten en gång till. Att anpassa en rätt ersättningsmjölk är viktigt på olika skäl. En av dem är att både immunsystemet och nervsystemet utvicklar sig intensivt och barnet behöver de alla värdefulla substanserna som vitaminer och DHA-syran. Ditt barn kan dock reagera på olika sätt på en ny mjölkersättning och därför ska du observera hur barnet beter sig efter amningen. Om ditt barn har problem som tidigare nämnde kolik, då kan du hitta en speciell ersätnning som är just bestämd för det här problemet. Den sensitiva magen kan också ha ett problem med att smälta laktos som är en naturlig mjölksocker som finns i däggdjursmjölk. På grund av dessa matsmälningsproblem tillverkar producenter olika sorter av mjölkersättningar. Den mest populära sorten är naturligtvis ersättning som kommer från komjölk, vilken är lätt att assimillera och smälta. Den andra sorten är lämplig för barn som inte smältar laktos. Denna mjölk baserar på soja – denna mjölk rekommenderas av barnläkare och på denna grund måste du konsultera mjölkändringen med pediatrikern. Sist men inte minst – en speciell modersmjölkersättning för barn med särskilda behov, till exempel när det finns en stor risk att barnet kommer att ha någon matallergi i framtiden. Förutom de tre sorterna av modermjölkersättningar finns det också tre vanliga typer av mjölkersättningskonsistens. Konsistensen som köps oftast är förstås pulver. Pulvret blandas med vatten och serveras efter en kort stund – det behövs inte att sätta till några andra stoff för här finns allt som barnet behöver. Det finns också flaskor med tidigare förberedd mjölk som kan serveras direkt och en mjölkersättningsvätska som blandas med vatten. Om du letar efter en provad modermjölkersättning för ditt barn, kan du läsa vår rangordning med de 5 bästa produkterna i den här kategorin.

5. Nestlé NAN Pro 1 - modersmjölkersättningar

Nestlé NAN Pro 1 är lämplig för nyfödda barn upp till 6 månaders ålder. Modermjölkersättningen förpackades i en aluminiumburk som är praktisk, återvändbar och skyddar pulvret från fuktigheten. Formeln innehåller alla näringsämne som ett litet barn behöver, bl. a. 2’-FL HMO* and probiotic L. Reuteri vilka stöder matsmälningskanalen och utvecklingen av immunsystemet. Pulvrets bas är naturligtvis komjölk som smältas utan större problem av barnen. Nestlé NAN-serien är populär inte bara i Europa, utan också i andra länder i världen.

4. Gerber Good Start GentlePro - modersmjölkersättningar

Den nästa produkten på listan är Gerber Good Start som många barn tycker om. Varför barnen älskar den här ersättningen? Eftersom den består av vassleproteiner, medan de flesta modersmjölkersätnningarna innehåller en blandning av vassleproteiner och kaseinprotiner. Kasein är svårare att smäla av en ung matsmälningskanal än vassle, därför har barn inte problem med detta. Pulvret är alltså mer delikat för ditt barns mage än en annan produkt med kasein. Förutom blir det inte någon brist på andra viktiga stoff som laktos, DHA- och ARA-syrorna, prebiotika, vitaminer och mineraler. Exempelvis hjälper vitamin E med förstärkningen av immunsystemet, skyddar och utvecklar synen och tar hand om huden.

3. Enfamil Nutramingen Hypoallergenic - modersmjölkersättningar

Om din barnläkare befallde att köpa en modersmjölkersättning utan laktos, då kan Enfamil Nutramingen passar bra. Det är en speciell produkt för barn med olika allergier, inklusive komjölksallergin. Produkten skapades också med tanke på barn som lider av kolik – efter bara 48 timmar kommer ditt barn att känna sig bättre. DHA-syran påverkar nervsystemet och immunsystemet – nervsystemet utvecklas riktigt och immunsystemet förstärks. Viktiga näringsämne som vitaminer, mineralner, andra syror och prebiotika spelar en nyckelroll i utvecklingen av den unga organismen. Pediatriker rekommenderar den här mjölkersättningen på grund av värdefulla ingredienser och brist på sockret.

2. Similac Pro-Sensitive - modersmjölkersättningar

Ditt barn behöver utan tvekan bara de bästa ingredienserna och av den här orsaken skapade Similac sin Pro-Sensitive mjölkersättning för nyfödda barn. Pulvermjölken stöder utvecklingen av ögonen och hjärnan, och dessutom skyddar den immunsystemet. Om barnet har ett problem med produktion av gaser, kan du testa den här produkten. Laktosintolerans eller laktossensitivitet orsaker oangenäma problem, vilka signaleras genom gråt och kinkighet. Similac hjälper barnet med att smälta mjölken bättre – viktiga näringsämne kommer att absorberas väl och snabbt. Vitaminer och mineraler påverkar den hela organismen och dess utveckling.

1. Enfamil Neuro PRO Gentlease - modersmjölkersättningar

Numret ett på listan är Enfamil Neuro PRO Gentlease. En stor förpackning i en bekväm burk kommer att bevaras länge. Enfamil lika med Similac reducerar tillverkningen av gaser i matsmältningssystemet som orsaker besvär som t.ex. att barnet spottar upp ofta. För att reducera och elimenera sådana besvär kan du köpa en speciell mjölkerstänning. Efter 24 timmar kommer barnet att känna sig bättre, och du kommer inte att höra barnet gråta. Laktosintoleranta barn behöver en sådan mat som rekommenderas av barnläkare, därför borde du prata med din pediatriker om du vill ändra mjölkersättningen. Enfamil är ett populärt märke med en stor erfarenhet. Företaget tillverkar produkter, vilka är lämpliga för både laktossensitiva barn och för barn som smälter komjölk.