Hoppa till innehåll

5 bästa motionscyklar i test

När det är kalt, det regnar och blåser, vill alla stanna hemma. Många tränar varje dag, men vad kan man göra för att fortsätta sin fysisk aktivitet, om vädret är obehagligt? Om du gillar att cykla, kan du göra det närsomhelst i ditt vardagsrum. Lösningen är att köpa en motionscykel. Det är en klassisk träningsmaskin för hemmabruk som är enkelt att använda. Motionscykel är en perfekt kaloribrännare, men också förbättrar din dagliga, fysiska aktivitet. Man kan säga att det är en träningsmaskin för alla – både äldre och yngre kan träna hemma. Detta träningsredskap blev särskild populärt bland överviktiga eller personer vid rehabilitering, eftersom det påverkar alla leder i ben och lungfunktionen. Man kan träna sin hjärta, lungor och muskler. Motionscyklar är ganska kompakta – det finns modeller som man kan gömma i ett skåp. De är ganska stabila och bekväma, men om man letar efter något mer stadigt, då ska man investera i en spinningscykel, vilken är bättre för intensiva träningar. Priset av en klassisk motionscykel kan skilja sig, men den kostar inte mycket. När det gäller en spinningscykel, är priset högre, bland annat på grund av storleken och konstruktionen. Vilket träningsredskap är för dig? Svaret beror på vilken sort av träning gör du oftast. Det kan också bero på din ålder, dvs. motionscyklar rekommenderas för äldre människor och spinningscyklar för sportsmän som gillar den intensiva aktiviteten. Man ska tänka på sin kraft och sina möjligheter, eftersom alla är unika och skiljer sig från varandra. Motionscyklar kan förstås användas för hårda träningar, men vanligast tränar man lugnare på motionscyklarna. Motionscykel-användare kan både träna och lyssna på musik, titta på teve eller mobil tack vare smartfonsbehållare och surfplattasbehållare. Det är mer spännande än bara att trampa. Om det letar efter en bra träningsmaskin för hemmabruk, uppmuntrar vi dig att läsa vår ranking med de 5 bästa motionscyklarna som du kan köpa på nätet.

5. Motionscykel: Bluefin Fitness TOUR 5.0

Det är en klassisk träningscykel för hemma-användare som vill bränna kalorier eller vill hålla sin hälsa och form. Modellen är lätt att använda och mycket intuitiv på grund av inbyggda träningsprogram – man kan välja mellan 12 automatiska program och 24 manuella motståndsnivåer. Man kan justera höjden av sedeln, hastigheten och intensiteten. Motionscykeln har en LCD-skräm som visar tid, avstånd, brända kalorier och puls. Man kan stimulera sin kropp på olika nivåer och förbättra sin form varje dag hemma. Träningscykeln har dessutom en integrerad KINOMAP-app med tusentals videor med träningskurser och strukturerade träningspass. 12 kg svänghjulet och det tysta drivsystemet möjliggör träningar hemma, utan att störa andra familjemedlemmar.

4. Motionscykel: Träningscykel Zipro

Det nästa förslaget har en enkel form och en okomplicerad användning. Zipros motionscykel har den justerbara sedeln, motståndet i 8 steg och pedalerna för att öka fotens stabilitet. De breda baserna är stabila och garanterar din säkerhet. Träningsmaskinen utrustades med datorn och en tydlig skärm som mäter tid, avstånd, brända kalorier osv. Motionscykel har en vattenbehållare som är bekväm att gripa. Man rekommenderar maximal höjd upp till 200 cm och viktkapacitet upp till 150 kg. Om du letar efter en klassisk motionscykel, då är den här modellen för dig.

3. Motionscykel: Ultrasport

Perfekt lösning för hemmabruk – motionscykeln från Ultrasport. Varför är den så bra? Det är en mycket kompakt träningscykel som man kan gömma i skåpet efter träningen. Den tar mindre plats än en spinningscykel som är massiv och stor. Här finns det 8 motståndsnivåer – de tre första rekommenderas för lugna träningar och de tre sista för en intensiv aktivitet. Motionscykeln utrustades med en LCD-skärm som visar tid, avstånd osv. Det finns också en ryggstöd som är bättre för äldre och justerbara pedaler för att säkra foten. Man kan välja mellan många färgvarianter som orange, rosa, blå, grön, svart och mer. F-Bike konstruktionen är lätt att transportera och möjliggör att vika cykeln efter träningen. Den här modellen är perfekt för lägenhetsägare.

2. Motionscykel: Spinningscykel ISE

De som tränar intensivt och regelbundet, kan investera i en spinningscykel. Denna inomhuscykel är ganska kompakt, men tar mer plats i ett rum än en motionscykel. Man kan justera sedeln, pedalerna, hastigheten och intensiteten för att öka sin lungfunktion och form. Det finns en LCD-skärm som mäter tid, hastighet, avstånd, puls, brände kalorier. Nedan skärmen finns det en mobilbehållare som möjliggör att man tittar på filmer eller lyssnar på musik medan man cyklar. Den tysta bältemekanismen optimerar kraftöverföring. Maximal viktkapacitet är i detta fall 120 kg. 13 kg svänghjul är lämplig för kardioträning som kräver en stor intensitet och motion. Cykeln är svart med röda element på sedeln, skärmen och ramen.

1. Motionscykel: Exerpeutic

Det sista förslaget i rankingen är en motionscykel från Exerpeutic. Den första saken som man ser när man tittar på cykeln är konstrunktonen som skiljer sig från andra typiska träningsmaskiner. Maskinen utrustades i en ryggstöd och en bekväm, stor sedel. Denna motionscykel är lämplig för personer upp till 1,98 m som väger maximal 180 kg. Framför sedeln finns det en vattenbehållare och en liten LCD-skärm som visar de viktigaste informationen som tid, avstånd osv. Justerbara pedaler stödjer och säker foten, och stabila baser tar hand om din säkerhet. Man kan gömma cykeln efter träningen i ett skåp för att spara platsen i vardagsrummet eller ett annat rum. Många positiva recensioner och omdömen av de tillfredsställda kunderna bekräftar den höga kvaliteten av Exerpeutics motionscykel.