Hoppa till innehåll

5 bästa nagellampor i test

Manikyr blev mycket populärt och idag har vi så många vackra nagellack och tillbehör på marknaden att alla kan måla sina naglar hemma. Det finns okcså många skönhetssalonger där man kan använda professionella tjänstar som kostar ganska mycket. Särkild omtyckta manikyrssorter är gel och hybrid-manikyr. Varför? Svaret är enkelt – dessa två typer är hållfasta och varar verkligen länge. För att göra en sådan typ av manikyr, behöver man några tillbehör och en speciell nagellack. För det första måste man köpa en gellack eller en hybridlack. För det andra behöver man en nagellampa. Nagellampor används för att torka och hårdgöra nagellacken. Det är omöjligt att göra en hybrid eller gelmanikyr utan en nagellampa. Tack vare det här tillbehöret har man sköna naglar som ska vara för en lång tid. Man kan hitta oftast tre typer av nagellampor: UV, LED och hybridlampor (UV/LED). UV-lampor är billiga och lämpliga för torkning av gelmanikyr. De värmar upp till 50°C, vilket kan orsaka brännskador. LED-lampor är dyrare, men säkrare för din hud. En annan fördel är att de kräver inte så mycket underhållningskonstander som t.ex. UV-lampor. LED-lampors livslängd varar upp till 30,000 timmar, medan UV-lampor varar upp till 10,000 timmar och sedan måste man växla UV-glödlampor. Det finns också hybridlampor som kombinerar egenskaper av UV- och LED-lampor. Sådana lampor torkar naglarna snabbare och förhärdar nagellack jämnt. Det är viktigt att välja en sådan lampa som kan torka alla typer av manikyr som du gillar, t.ex. för att torka en gellack, behövs det en starkare modell – en lampa med 12 W kommer inte att fungera bra. På marknaden kan man hitta många sorter av nagellampor som skiljer sig från varandra med avseende på kraft och design. Vilken nagellampa är bäst och vilken som ska fungera för en lång tid? För att fatta beslut, skulle du svara på två frågor: behöver jag en lampa för hemmabruk eller för min salong? Och vilken typ av manikyr ska jag göra oftast? Vår råd: om du behöver en lampa för salongbruk, ska du köpa en professionell utrustning, exempelvis en CCFL-lampa. Gör du gelmanikyr – investera i en stark LED eller UV-LED lampa. Vi skapade en ranglista med top 5 nagellampor som du kan beställa på nätet. Vi hoppas att du ska välja en lampa som passar bäst till dina individuella behov.

5. Nagellampa Star UV/LED

Det är en vacker och liten UV/LED-lampa som har 54 W kraft. Här finns det 18 LED-pärlor och UV-ljuset som hårdgör nagellack snabbt och jämnt. Eftersom lampan är liten, är den lätt, kompakt och bärbar, så att alla kan tranportera den. Det finns också en LCD-display och en timer för 30 s, 60 s och 90 s. Lampan är säker för din hud och dina ögon. Man laddar lampan via USB-porten som kan anslutas med en powerbank eller en dator. Okomplicerad och enkel användning gör att även nybörjare kan måla sina naglar och vara nöjda med resultat. Lampan utrustades med en autosensor (anordningen stänger av sig automatisk, när du drar fram din hand). Du kan göra en gel- eller hybridmanikyr utan något problem och effekter ska alltid vara tillfresställande.

4. Nagellampa SUN UV/LED

I jämförelse med Star-lampan, denna är starkare och mer praktisk. SUN-lampan har 120 W kraft och en timer för 10s, 30 s, 60 s och 99 s. En stor LCD-display visar just hur länge måste du vänta till. Lampan är säker för dina ögon och din hud, eftersom man kan välja ett low-heat modus som kanske kräver mer tid att torka en nagellack, men är inte så varmt. 4 tidsinställningar används på ett annat sätt som beror på vilken nagellack du använde. Exempelvis: 10 sekunder räcker till ett tunnt lager av en primer och 60 sekunder är lämpliga för en mörk färg eller för en gellack. En automatisk sensor stänger av anordningen, så det behövs inte att trycka på en knapp. Lampan varar upp till ungefär 5 år, om den exploateras inte så intensivt. Det finns också ett grepp som hjälper till att transportera den.

3. Nagellampa Lzonunl Nageltork

Letar du efter en effektiv och starkt nagellampa som skadar inte huden och ögonen? Du ska vara nöjd med Lzonunl nageltork. Lampan här 150 W kraft, 48 LED-lampkulor och UV-dubbla ljuskällor som förhärdar naglarna blixtnabbt och jämnt. Lampan erbjuder en 50,000 timmars livslängd. En timer med 4 inställningar på 30 s, 60 s, 90 s och 120 s ger dig många möjligheter av manikyr som du kan göra. Alla gel- eller hybridlacker ska torkas perfekt. En autosensor förekommer också i detta fall. Ett stort utrymme ger dig tillräckligt plats för att härda fotnaglarna.

2. Nagellampa Xnuoyo LED/UV-lampa

Det är en typ av nagellampa som kan används professionellt på grund av 168 W kraft. 4 timerinställningar på 10 s, 30 s, 60 s och 99 s torkar alla sorter av nagellack. Här finns det 42 LED-pärlor och varje innehåller 2 typer av våglängd: 365 nm och 405 nm. Det är en högeffektiv lösning när det gäller nagellackhärdningen. En nyttig autosensor reagerar när du sätter in och drar fram din hand. Man kan ta bort lampas bas för att rengöra den eller för att härda fotnaglarna. Designen ser modernt ut – lampan är vit med gyllene element. Du ska älska reslutat och du ska använda den så ofta som möjligt.

1. Nagellampa SUN X5 MAX Super Sunuvled Nail Lamp

Tycker du om manikyr och pedikyr? Nu kan du måla naglarna oftare och torka dem i ett ögonblick. SUN X5 MAX är en professionell nagellampa som har 150 W kraft och den är lämplig för både hemmabruk och salongbruk. Det finns 4 timerinställningar på 10 s, 30 s, 60 s och 90 s. UV och LED teknologier kombinderades tillsammans för att uppnå bara de bästa effekterna. Nagellack torkas snabbt och förhärdas jämnt. Man kan också tar bort basen för att rengöra den. En kompakt form låter dig att transportera lampan. SUN är ett känt märke som tillverkar manikyrtillbehör som nageltorkar, nagelfräsmaskiner osv. Om du vill investera i en bra nagellampa, ska du överväga det här förslaget.