Hoppa till innehåll

5 bästa naturliga hårfärger

Färgmedel är väl kända substanser som används vid bl.a. hårfärgtillverkningen. Många kvinnor och män färger sitt hår regelbundet, men hur många av de vet, vad är det som finns i deras favorita färger? Skadliga substanser som ammoniak, resorcin, PEG, PEG-derivater eller Phenylendiamin orsaker bland annat alleriger och hudirritationer. Några ingredienser kan öka risk av bröstcancer som är en av de vanligaste sjukdomar bland kvinnor. Många kan ställa en fråga: kan jag täcka grått hår med naturlig hårfärg? Svaret är: javisst! Henna och indigo är växterna som kan täcka grått hår och skadar inte din hälsa. Innan man beställer en förpackning, bör man läsa etiketter, eftersom det inte betyder, att en produkt är bio på grund av det, att tillverkare skrev ”100% naturlig” på kartongen. På marknaden utkommer dock flera naturliga produkter varje år, eftersom samhället blir medvetet om risker som kommer från syntetiska och kemiska subsatnser, inte bara i kosmetika, utan i bl. a. maten. Faktum är att någonting som naturliga hårfärger kan inte produceras. Det betyder dock inte att man inte får ändra sin hårnyans – man kan välja sådana produkter utan skadliga substanser (t.ex. parabener, gluten eller PEG-derivater). Idag marknaden är varierande – kunderna kan välja mellan olika ”cruelty free” produkter (dvs. produkter som inte testades på djur) och med bra ingredienser från växter. Personer som lider av allergier bör alltid testa en liten mängd av färgen på armen först för att reducera risken av hudirritationer osv. Det gäller inte bara håret, utan din huvudhud som är verkligen delikat och man bör ta hand om det i första hand. Köp en högkvalitativt hårbalsam för att nära håret och förlänga resultat. Varje förpackning av en hårfärg innehåller en liten hårbalsam efter färgningen, men det räcker inte, eftersom den är bara engångsbruk. Du ska applicera det 2 eller 3 gånger varje vecka. För att göra ditt beslut lättare, förberedd vi en ranking med top 5 bästa hårfärger som inte skadar ditt hår.

5. Växthårfärg Garnier Herbalia - naturliga hårfärger

Garnier är ett känd företag i kosmetikaindustrin. Herbalia är en ny serie som utnyttjar extrakt från växter, bl. a. från henna, indigo, cassia som har naturliga färgmedel. Förutom kan man hitta där kokosnötolja och eteriska oljor från mynta, bergamott och patchouli. Om du är allergisk mot ammoniak, kan du applicera färgen på huvudet utan bekymmer. Du kan välja mellan många, sköna nyanser som naturlig brun, chokladbrun eller blond. Färgen täcker alla gråa hår och efter färgningen tjänar du glans och volym. En ny formel utan kemikalier kan ändra dina föregående vanor beträffande färgningen.

4. Växthårfärg LOGONA Naturkosmetik - naturliga hårfärger

Naturligt ursprung och intensiv ljusstyrka tack vare LOGONAs hårfärg är nu möjligt. Den närande formeln främjar den naturliga volymen och säkerställer glansen. Intensiv färgintensitet ska överraska dig positivt, eftersom ingredienser som avokadoolja och vegetabiliska proteiner skyddar håret och förlänger resultat. Färgningsprocessen består av tre steg och tar inte mycket tid. Det viktigaste är att färgpigmenten tränger igenom håret. I förpackningen finns det ett hårbalsam – efterbehandlingen skyddar håret och ger en intensiv och långvarig glans. Formeln är glutenfri, laktosfri och lämplig för veganer.

3. Växthårfärg Sante Naturkosmetik - naturliga hårfärger

En stor del av naturliga hårfärger baserar på henna som är mycket effektiv och ger fantastiska resultat. Långvarig färg erbjuder volym och glans tack vare ingredienser som henna, örter och frukter, men också vårdgivande veteproteiner. Formeln utan ammoniak, peroxider, syntetiska färger, dofter och konserveringsmedel ska inte orsaka allergier och hudirritationer. På nätet kan du hitta sköna nyanser av brun, röd eller svart.

2. Växthårfärg Radico Colour Me Organic - naturliga hårfärger

Letar du efter en produkt utan ammoniak, väteperoxid, resorcin, parabener? Radico har förberett något för dig! Växterna som henna och indigo har ansvar för pigmenten. Här hittar du inga kemiska substanser som kan skada ditt hår. På grund av det, ska du märka en sak – resultaten ska vara upp till 4 veckor (i jämförelse med andra kemiska hårfärger är effekten långvarig). Det är lätt att använda produkten hemma. Applikationen tar 60 minuter, men om du vill starkare effekter, måste du vänta längre. Formeln balanserar och när håret och undviker bräcklighet i håret. Färgen täcker grått hår och ger en intensiv glans. Den bästa intensiteten förekommer just efter appliceringen, men om du vill förlänga resultatet, ska du tvätta håret med ett högkvalitativt schampo och hårbalsam.

1. Henna khadi Natural Cosmetics - naturliga hårfärger

Det sista förslaget i ranglistan är en naturlig henna från khadi. Det är en 100% vegansk produkt som stärker och när ditt hår. Utan syntetiska ingredienser, silikater, parabener och silikoner – allt för dig och ditt hår! En mycket hög teckning i grått hår garanteras av henna som kommer från naturen och svarar för en stark pigment. En permanent hårfärgning med kemiska produkter skadar hårstrukturen och kan leda till hårsvaghet eller även håravfall. Ett väl närt hår ska tacka dig med en varm glans och kraftfull elasticitet. Vegetabiliska pigment stärker hårstrukturen och skyddar mot hårbräckligheten. Man kan välja mellan många färgvarianter, exempelvis ljusbrun, röd, svart eller askbrun. Förutom hårfärgningen kan man använda khadis henna på ögonbrynen, eftersom ingredienser som finns där skadar inte och är naturliga. Riskera inte och investera i en bra färg som ska ge dig bara de bästa resultaten!