Hoppa till innehåll

5 bästa ögondroppar mot torra ögon

Om dina ögon är torra, kan det betyda några saker. Antigen dina ögon producerar för lite tårar eller tårarna är av dålig kvalitet. Det finns flera orsaker till torra ögon som exempelvis ålder – äldre människor har problem med produktionen av tårar, och dessutom finns det bland samhället vissa sjukdomar som t.ex. sjögrens. Arbete framför datorn skadar naturligtvis synen – att jobba och studera hemma framför datorn blev särkilt populärt under pandemin. En grupp människor ändrade sitt jobb fullständigt, och en annan ändrade typen av arbete. Det blåa ljuset är skadligt för våra ögon, därför ska man begränsa att använda sin mobil eller dator på kvällen före sängdags. Aktiviteter som anstränger ögonen leder till minskad blinkfrekvens, t.ex. när man läser en artikel eller en bok på datorskärmen. När man använder luftkonditionering, kan man också lida av torra ögon, eftersom en sådan miljö är torr och blåsig. Ibland kan också vissa läkemedel påverka produktionen av tårar, därför ska man konsultera problemet med sin läkare. Den minskade produktionen av tårar kan göra dig känslig för starkt ljus, dina ögon kan kännas brännande eller trötta. På ögonen finns det en tårfilm – det är en tunn film av tårvätska som skyddar ögonytan från att torka, mot infektioner, men en annan tårfilmens roll är också att skölja bort främmande föremål (t.ex. sandkorn) och att hålla ögonen klara och släta. För att lindra symptomen av brännande, torra ögon, kan du göra flera saker. Först och främst kan du minska användningen av elektroniska anordningar (det är förstås omöjligt idag att avstå från att använda mobiler osv., men du kan försöka att begränsa bruket). En annan sak som man kan göra är att köpa ögondroppar. Eftersom det finns många olika sorter av tårersättningsmedel på marknaden, beror det på dina personliga behov och preferenser, vilka produkter som du ska välja. Även några droppar av läkemedlet kan lindra symptomen av irriterande ögon. Det är en bra lösning, när ditt problem inte är kroniskt – annars ska du prata med en ögonläkare som ska hjälpa dig på ett annat sätt genom att att skriva professionella läkemedel som inte är receptfria. Om du letar efter avhjälpande ögondroppar mot torra ögon, kan du läsa vår ranglista med 5 förslag av produkter som är värda att lägga märke till.

5. Blink Intensive Soothing Eye Drops - ögondroppar mot torra ögon

Luftkonditionering, vind eller torra miljöer kan orsaka problem med brännande och irriterande ögon. Blink Intensive kan ta bort eller minska problemet, om du följer rekommendationer av producenten. Dessa ögondroppar är lämpliga för människor som arbetar vid datorn, och deras ögon blinkar sällan än en person som inte har något problem med trötta och torra ögon. Varma och torra rum (oftast under vinter) påverkar tårfilmen på så sätt, att den producerar för lite tårar. Blink Intensive ska fukta dina ögon och skydda dem mot att torka för en lång tid. Flaskan innehåller 10 ml av vätskan, vilket är en standrad volym.

4. Systane Complete - ögondroppar mot torra ögon

Tårfilmen är särskilt viktig för synen, eftersom den håller ögonen klara och släta, skyddar mot infektioner och tar bort främmande föremål. Om du känner att dina ögon är trötta, torra eller brännande, då är det dags att köpa ett effektivt läkemedel. Systane Complete skyddar alla skikt av tårfilmen, och nano lipiddroppar fuktar ögat bättre och snabbare än klassiska produkter. Den höga koncentrationen av medlet minskar tröttheten, torrheten och irritationen, och en långvarig effekt ska möjliggöra att fokusera på sina uppgifter och plikter bättre.

3. Hylo Dual - ögondroppar mot torra ögon

Om du letar efter ögondroppar som ska stabilisera tårfilmen, ta bort en känsla av brännande och torra ögon, då ska du läsa lite mer om Hylo Dual. Hylo Dual minskar irritationen och torrheten tack vare hyaluronan, ectoin, buffert och vatten. Dessa substanser verkar långvarigt och skyddar ögonen mot uttorkningen, tröttheten och avdunstningen av tårar. Utan tårfilmen kan man inte se, därför ska man ta hand om produktionen av tårar. Hylo Dual innehåller 10 ml vätskan som är tillräckligt mycket för att ta bort problemet. Du kan ta flaskan med dig till ditt arbete eller annanstans, eftersom den är liten och passar in i alla påsar. Hylo har samlat många positiva kommentarer och betyg, eftersom dessa produkter verkar snabbt och reducerar problem med torra ögon.

2. Systane Ultra - ögondroppar mot torra ögon

Behöver du en koncetrerad dos av ögondroppar? Systane Ultra ska ta bort känslan av irritationen, torrheten och tröttheten från dina ögon, så att du äntligen kan fokusera på viktiga saker. Systane återbygger tårfilmen med hjälp av HP Guard+ formeln som innehåller borat (borat är salter av borsyra). Även 1-2 droppar av Systane Ultra kan lindra symptomen som brännande ögon. Efter applikationen ska man blinka några gånger – du behöver inte vänta några minuter för att kunna se klart igen. Ögondropparna kan användas oberoende av dagtiden; vad som är värt att nämna här, är ett faktum att personer som bär kontaktlinser, kan också använda produkten. Förpackningen har en standard volym, dvs. 10 ml. Flaskan är liten och applikatorn är lätt och bekväm att använda.

1. Hylo Comod - ögondroppar mot torra ögon

Det är en stor förpackning av ögondroppar, eftersom det finns två flaskor av Hylo Comod här. Hylo Comod skiljer sig från Hylo Dual på grund av tillämpning. Hylo Comod används för att ta bort en känsla av ett främmande föremål i ögat, eller en känsla av brännande eller av rinnande ögon. Hylo Comod är praktisk och enkel att applicera, och dessutom är det lämplig för både hårda och mjuka kontaktlinsen-bärare. Aktiva substanser som huvudsakligen natriumhyaluronat skyddar ögon från uttorkningen och balanserar tårfilmen. Produkten ska användas i sex månader efter det första bruket. En beprövad och effektiv formel av Hylo ögondroppar har hjälpt många kunder som rekommenderar den här produkten. Välj din favorit produkt och säg hejdå till torra och trötta ögon!