Hoppa till innehåll

5 bästa öronpropparna

Att bo i närheten av trånga ocg bullriga gator, en byggarbetsplats eller genom väggen med högljudda grannar är utan tvekan problamtiskt och trösttsamt. Vad kan man göra för att undvika sömnlösa natter? Man kan exempelvis byta bostaden, men ett enklare sätt är att köpa ett par öronproppar. De kan dämpa även höga ljud som når dina öron när du sover. Vissa människor gillar att lysnna på olika poddar eller på musik när de sömnar, men för många är det svårt att acceptera. Det finns två huvudtyper av öronproppar, nämligen öronproppar i silikon och i skum. Den första sorten används vid tillverkningen av hörlurar för att kunna bära dem under lång tid. De dämpar ljud (eller egentligen oljud) mycket bra, eftersom materialet anpassar sig till öronen. Öronproppar som gjordes av skum verkar lite annorlunda, dvs. man placerar dem i öronen på ett annat sätt. Först och främst rullar man dem i sin hand för en stund, och sedan sätter in i öronen. De kommer tillbaka till sin originell form och fyller platsen inom hörselgången. Öronproppar används ganska ofta i musikindustri och i byggindustri, eftersom de två sektorerna är på ett visst sätt liktydiga med ordet ”oljud”. Många kan inte somna utan sina öronproppar, eftersom klanger som kommer till öronen är för höga – du vet att det ibland är omöjligt att sova i samma rum med en person som snarkar. Människan behöver ungefär från 6 till 9 timmar av sömn för att kunna fungera och koncentrera sig på sina plikter. Ett problem med att somna får inte ignoreras, annars blir kroppen och hjärnan trötta hela tiden. Detta kan leda till hjärtsjukdomar, högt blodtryck, stroke, diabetes, depression och försvagat immunsystem. Du borde också tänka på en annan sak som förknippas med sömnen. Du ska garantera dig inte bara tystanden i sovrummet, men också mörkret. Din hjärna producerar melatonin tack vare mörkret och därför kan vi sova och vila. Nedan finns det en ranglista med 5 förslag av öronproppar som ska skydda din hörsel och hjälpa dig med att sova bättre.

5. Pluggerz Öronproppar

Dessa öronproppar gjordes av ett mjukt silikonmaterial som garanterar optimal bärkomfort. De hjälper till personer som har problem att sömna. Sömnproblem förekommer hos många människor och en av de vanligaste orsakerna är oljud. Högljudda grannar eller renoveringar stör ditt lugn. Inom de här öronpropparna finns det ett unikt filter som dämpar alla irriterande ljud, men öronen tätas inte helt. Du kan slappna av bättre i din sovmiljö, utan att ligga och titta på taket. I förpackningen finns det två storlekar av öronproppar för att kunna anpassa dem till sitt behov. Dessutom finns det en liten behållare för att bevara öronpropparna rena i samma plats. Du kan använda dem flera gånger – du ska bara tvätta de under vatten och torka ordentligt.

4. Ohropax Öronproppar

Om du gillar att bära mjuka öronproppar i skum, då kan du testa Ohropax Soft. De formar sig perfekt i öronen och skyddar dig från alla störande ljud. De är perfekta att sova med, men om du inte vill lyssna på hög musik, t.ex. på en koncert, kan du bära öronpropparna och skydda din hörsel. Dessa öronproppar dämpar inte alla ljud, eftersom det vore ohälsosamt, men de dämpar ljud tillräcklig bra för att kunna sömna och sova med dem. Det finns 5 par i en förpackning, vilket är nog många för att testa den här produkten. Man ska rulla en öronpropp mellan fingrarna och sedan placera den i ett öra. Öronpropparna ska fylla hörselgången, så att du äntligen kunde koppla av.

3. Moldex 7800 Spark Plugs Öronproppar

Tjugo par av Moldex 7800 Spark Plugs är lämpliga för alla som vill sova i lugn och ro. Ett mjukt PM-skum tar hand om maximal bärkomfort, så att du kan bära dem länge, utan att känna någon obehaglig känsla. Man måste lägga märke till deras form och färger. Den färgrika texturen ser attraktivt ut och produktens form är bekväm att använda. Många kunder betonar att de sover bättre, att på morgonen känner de sig piggare och att de inte hör störande ljud. Eftersom öronpropparna gjordes av skum, ska man använda de bara en gång (skum rengöras svårare än silikon).

2. Loop Quiet Öronproppar

2. Loop Quiet Öronproppar Amazon.se Loop-Quiet
Loop Quiet utmärker sig på grund av sin modern design. Loop Quiet ser inte ut som klassiska öronproppar, utan som hörlurar. Många vackra färger är lämpliga att välja mellan (svart, vit, blå, röd, rosa och mynta), vilket låter till att återspegla sin egen stil. Ett mjukt silikonmaterial möjliggör att bära dem länge och att sova med dem. Öronpropparna sticker inte ut, eftersom titulär ”Loop” anpassar sig perfekt i öronen. Du kan rengöra Loop Quiet med vatten och använda det flera gånger. Om du inte vill förlora dina öronproppar, kan du alltid bevara dem i en behållare. Du kan också välja mellan flera storlekar som finns i förpackningen, nämligen mellan XS, S, M, och L. Loop Quiet är lämpliga att sova, meditera eller använda i jobbet.

1. 3M E-A-R Classic PP-01-002 Öronproppar

Dessa öronproppar gjodres med tanke på extrema behov. Om du inte kan sömna på grund av oljud som omger dig den hela dagen och hela natten, då kan du testa öronproppar från 3M. Ett mjukt polymerskum anpassar sig långsamt i din hörselgång och dämpar irriterande ljud. Även om öronpropparna förekommer i en storlek, anpassar de sig till de flesta användarnas öron. Resistens mot fuktighet och svett möjliggör att bära dem hela dagen. Om du arbetar eller bor i en plats, där det alltid hörs oljud, då borde du skydda hörseln och bära öronproppar. Sömnproblem är seriöst, därför ska du inte ignorera det och använda bara högkvalitativa och effektiva öronskydd.