Hoppa till innehåll

5 Bästa professionella hårfärger för grått hår

Det första gråa håret kan överraska alla. Håråldring är en naturlig process som beträffar alla människor. Några av oss har mer melatonin än andra. De som har mindre antal av melatonin har ljusa hår och ögon och de som har ett högre antal av detta hormon är brun- eller svarthåriga. Det syns ”bättre” ett grått hår på mörka färger och dessa personer letar efter en professionell hjälp. Naturligvis är det lättare att dölja grått hår på blond än på svart hår. Forskning har visat att efter 30 år ökar sannolikheten för gråa hår med 10-20%. Grå utväxt är alltså problematiska för många kvinnor och män efter eller före 30 år. Allt beror på genetik. Man kan ställa en viktig fråga just här: vad kan man göra att färga bort grått hår? Svaret är enkelt: att köpa en professionell hårfärg. På grund av olika innehåll av melanin, letar människor efter något annat. Att tona grått hår är lätt, eftersom det inte krävs so mycket tid och en stor förmåga. Du kan alltid be om hjälp, om det behövs. Att tona grått hår hemma är billigare än att göra det i en bra frisersalong. Du kan alltså spara pengar och tid som är mycket viktigt nu för tiden. Om du undrar vilka hårfärger är bästa – du kan fortsätta läsa vår ranking med de bästa professionella hårfärgerna för gråa hår.

5. Schowarzkopf Igora Royal - Professionella Hårfärger för grått hår

Schwarzkopf är en väl bekant märke som tillverkar olika hårprodukter. En av de bästa professionella hårfärgerna är Schowarzkopf Igora Royal. En permanent färg döljer alla gråa hår och du kan känna dig fri från bekymmer. Du kan välja mellan en mängd olika toner – från ljusa blonder, genom färgrika nyanser av röd, till mörka brun och svart. Tillverkaren har erbjudit toner som platin, orange eller grå för de som söker efter icke-neutrala färger . Man kan fräscha upp sitt naturligt grått hår och ge fina reflexer och glans. Glömm inte att köpa ett oxiderande medel för att aktivera färgen.

4. Schwarzkopf #Pure Color - Professionella Hårfärger för grått hår

En annan proposition från Schwarzkopf. Denna hårfärg erbjuder sköna färger och en hög kvalitet. Formlen av denna hårprodukt innehåller extrakt från jojoba, aloe vera och kaktus. I förpackningen finns det ett helt set – du hittar där alla nödvändiga element att aktivera färgen, men också en hårbalsam som du kan använda när du är klar med hårfärgningen. Den innovativa gel-formeln borgar för en premanent och intensiv kulör och en extra glans. #Pure Color tar hand om ditt hår och dess struktur och därför är ditt hår fuktat och mjukt. Här hittar du alla nyanser av de mest omtyckta färgerna. När det gäller priset, är det mycket ekonomiskt, så du kan spara nåra spänn.

3. Wella Illumina Color - Professionella Hårfärger för grått hår

Illumina Color baserar på en avancerad teknologi – Microlight som skyddar hårstrån, gör dess ytan hälsosammare och minskar skador. Därför är ditt hår sunt och skönt. Alla gråa hår övertäcks noggrant – välj din kulör och ändra ditt utseende. Köp ett oxiderade medel till exempel Wella Welloxon Perfect. Lägg märke till att sådana produkter har olika koncentration (6%, 9% icg 12%) – det beror på en effekt som du vill ha. När det gäller färgpaletten – det finns över trettio nyanser som du kan välja mellan. Från ljusa blonder till bruna och svarta kulörer. En professionell hårfärg garanterar bara de bästa effekterna.

2. Wella Koleston Perfect - Professionella Hårfärger för grått hår

Professionell hårfärg – Wella Koleston Perfect färgar bort alla gråa hår och borgar för den bästa färgen. Upp till 69% av hårglans – det är du som kan ha håret som kändisar från Hollywood. Eftersom det är en professionell färg, måste du köpa ett oxiderande medel. Läs alla informationer som finns på förpackningen för att undvika obehagliga konsekvenser. Du får gärna använda en hårbalsam efter hårfärgningen för att förstärka och nära ditt hår. Här hittar du alla vackra nyanser. De som gillar färgrika lösningar och är inte rädda för extravaganta kulörer kan välja intensiv rosa, orange, röd, lilak eller blå. Du kan testa och blenda olika färger för att få en unik frisör.

1. L’Oreal Paris Inoa - Professionella Hårfärger för grått hår

Den sista professionella hårfärgen i vår ranking är L’Oreal Paris Inoa. Denna produkt döljer gråa hår upp till 100% och håller en intensiv glans till 6 veckor. Den innovativa formeln innehåler inte ammonia och därför är färgningen behalig och din näsa är inte irriterad. Det behövs bara 35 minuter att tona håret. Vanligast blir håret upplyst med 3 toner, men man kan också köpa en svagare oxiderande medlet. Allt beror på din naturlig hårfärg och på den nya nyansen som du vill ha. Formeln innehåller några oljor som gör ditt hår mjukare och hälsosammare. Det finns så många kulörer att det kan vara svårt att välja den bästa. Färgpaletten delas in i blonda, bruna, röda, svarta, kopparfärgade, askgråa kateogier. En stor mängd kulörer erbjuder flera olika möjligheter och idéer som du kan utföra. Glömm inte att det behövs ett passande medel som kan aktivera färgen – välj en lämplig koncentration och blanda den med pigmentkrämen.