Hoppa till innehåll

5 bästa receptfria sömntabletter

Vi alla vet att vår kropp inte fungerar utan sömn. Tyvärr har var tredje svensk sömnproblem. En stor del av vuxna lider av regelbundna sömnsvårigheter och de andra kan inte somna ibland eller de vaknar under natten. Det finns inte bara en orsak, men det är stress som vanligast orsaker sömnproblem. Vi stressar på jobbet och lever snabbt, ibland arbetar vi på natten. En vuxen människa behöver 6-8 timmar av sömn för att bli utvilad. En ohälsosam diet eller livsstil kan också leda till sömnstörningar. Varje person behöver tid för att koppla av och stanna för en stund. Idag lever vi i en virtuell värld på något sätt – elektroniska anordningar omringar oss nästan överallt. Många läser eller tittar på filmer på kvällen och den blå ljusen påverkar ögonen och hjärnan. Man säger att det vore bäst, om man skulle inte använda sin mobil, teve eller dator min. en timme före att gå och sova. En högkvalitativ sömn påverkar vår kropp positivt och stiger vår livsnivå. Kroniska sömnströmningar ökar risken av hjärtinfarkt, problem med ämnesomsättningen. Det finns flera sätt att bota sömnproblem. Man kan försöka att gå i sängen samma tid varje kväll så ofta som möjligt och vakna i vanlig tid varje dag. Vuxna ska inte äta middag för sent, eftersom en fettrik måltid håller matsmältningen vaken halva natten. Man ska också undvika kaffe eller andra koffeinriksdryck (t.ex. Coca Cola). Komma ihåg att somna i ett mörkt rum – då produceras melatonin. Om du ändå inte kan somna, då ska du tänka på receptfria sömnmedel eller på att prata med din läkare. På marknaden finns det olika sömnpiller som baserar på växtextrakt eller substanser som melatonin och L-Tryptophan. L-Tryptophan är en av 20 aminosyror och ett utgångsämne vid tillverkning av serotonin och melatonin i vår kropp. Vi har samlat 5 bästa sömnmedlen som du kan beställa online.

5. Sömntabletter VITABAY Med

Det är ett livsmedel som hjälper dig att sova bättre. En förpackning innehåller 60 kapslar som är lätta att svälja. Tabletter är lämpliga för veganer och personer med glutenintolerans. Förutom är formeln fruktosfri, gelatinfri, laktosfri och utan fyllnadsmedel. Man ska ta högst två tabletter per dygn. Piller baserar på citronmeliss som är en känd krydda sedan minst 2 000 år. Växten används för att lugna och koppla av sig. Melissa officinalis sänker också förhöjt blodtryck och pulsen. Om du inte har regelbundna sömnproblem, är detta sömnmedel för dig.

4. Sömntabletter Nutri Schlafmodus

Här finns det 50 kapslar som räcker till 25 dagar. Man ska ta tabletterna ungefär 15 minuter före att gå i sängen. Pillerna innehåller 150 mg magnesium och 200 mg L-Tryptophan som hjälper till att tillverka melatonin. Det är ett medel som inte bör ersättas för en väl-balanserade diet och hälsosam livsstil. Produkten är vegansk och innehåller inte laktos, gluten, soja och är genteknikfri. Sömnmedlet tillverkades och testades i Tyskland. Naturliga ingredienser och en hög kvalitet kan hjälpa dig att somna snabbare.

3. Sömnmedel Puritan’s Pride Melatonin 3 mg

Detta medel är annorlunda än de senaste förslagen, eftersom det baserar på melatonin. Det är egentligen den enda ingrediensen som du kan hitta i detta fall. I förpackningen finns det 120 tabletter (en dos för en vuxen person är 1 tablett före sängdags). Det är en stöd för hela organismen, eftersom högkvalitativ sömn påverkar vårt liv alla faktorer. Melatonin är ett viktigt hormon som produceras av tryptofan som i resultat gör att man blir sömnig. Tack vare en stor mängd (3 mg) av melatonin ska du sova bra och stabil. Melatonintabletter är kända och effektiva, om du vill gå och sova snabbare.

2. Sömnmedel YUMI Bedtime 5-HTP

Om du eller ditt barn tycker inte om att svälja stora tabletter, är det en perfekt lösning för er! I förpackningen finns det 60 kapslar, varje stycke smakar verkligen bra! Passionsfruktsmak är populär och omtyckt av många. Formeln innehåller 5-hydroxytryptofan (5-HTP) som är en naturligt förekommande aminosyra. 5-HTP kan förbättra din sömn, om du tar två tuggummi på kvällen. 5-HTP förknippas med tillverkningen av serotonin och melatonin. Man kan ta produkten med sig under en resa till en plats som befinner sig i en annan tidszon för att acklimatisera sig där snabbare. Vaknar du varje natt eller ligger vaken för många timmar på natten? Testa YUMI tuggummi med 5-THP och ändra din sömnskvalitet.

1. Sömntabletter Vitafair L-Tryptophan

Vinnare i denna ranglista är Vitafair tabletter med L-Tryptophan. 120 kapslar räcker för 4 månader. En kapsel med 500 mg L-Tryptophan motsvarar en daglig dos. Tabletterna är lämpliga för personer med laktosintolerans eller med glutenintolerans. Produkten är 100% vegansk och magnesiumsaltfri. Man ska ta en pill varje dag och 30 minuter före sängdags. Det är viktigt att inte ta tabletten med en måltid, utan efter den. Vitafair tar hand om miljön och tillverkar återanvändbara förpackningar. Högsta råvarukvalitet och tysk standard ska göra ditt liv enklare och bättre och du ska äntligen sova i lugn och ro. Många positiva kommentarer och recensioner bekräftar produktens kvalitet och resultat. De som lider av sömnbrist skulle testa receptfria sömnmedel för att förbättra sin sömn på ett enkelt sätt. Man kan beställa en förpackning med 120 kapslar eller större med 240 stycken. Komma ihåg att du ska prata med din läkare, om ditt problem förekommer permanent. Konsultera varje sömnmedel som du vill ta för att stödja sin kropp.