Hoppa till innehåll

5 Bästa steamers i test

Om du har ett problem med skrynkliga kläder och du har inte någon tid att stryka dem med hjälp av en traditionell strykjärn, är det dags för en ändring. En liten hushållsapparat som man kan överföra utan något problem, kan göra ditt liv enklare. En steamer eller s.k. klädångare är lätt, bärbar och hjälper dig varje dag med att avlägsna skrynklor från ditt plagg. En steamer kan också används i andra mål. Man kan släta gardiner, desinfektera kuddar, sängkläder, kramdjur eller bilsäten. Om din kostym hänger sedan länge i skåpet och du måste gå ut, kan du alltid fräscha upp den snabbt med hjälp av en steamer. Klädångare är också ett perfekt föremål för alla som resar ofta. Anordningen är små och därför kan man packa den i sin väska. Det är också en fin lösning, om det inte finns någon strykjärn på ett hotell och man måste ta på sig släta kläder på grund av ett affärsmöte. Det finns två huvudsorter av klädångare: handhållna och stående steamers. Den första typen är mer universell, men den andra är starkare och används hemma. Stående ångstationer producerar mer vattenånga och därför kan de släta tjockare tyger. De har också större vattentanker för att kunna ångstryka mer saker utan att fylla vattenbehållare hela tiden. Vattentankvolymen spelar också en annan roll, nämligen uppvärmningen beror just på hur många mililiter kan man hälla i tanken. Priset av steamers ser vanligast attraktiv ut, men det är en dålig idé att köpa den billigaste produkten som finns. Sådana produkter går sönder efter några bruk. En billig steamer kan också förstöra din favoritklänning eller t-shirt. Ibland finns det ytterligare tillbehör för olika tillämpningar, t.ex. för att ta bort djurhår eller att fräscha upp sängkläder. Vi har tänkt att det vore nyttigt att skapa en ranking med de 5 bästa steamers som man kan köpa online. Vi hoppas att du ska hitta en produkt, som passar dig bäst.

5. Electrolux E6HS1-2EG Refine - Steamer

Det är en steamer för den snabba anvädningen, t.ex. utomhus, där man inte har en möjlighet att fräscha upp sina kläder med hjälp av en klassisk strykjärn. Den är verkligen lätt och bärbar. En 3 m-sladd är tillräckligt lång för att stryka och släta gardiner. Anordningen erbjuder 1200 W och en 0,1 l-vattentank. Dessutom producerar den 20 g ånge per minut. Steamern förekommer i den grå färgen som är universell för alla. I förpackningen finns det en ytterligare borste och en handske för att släta tjockare tyger som denim. Handsken skyddar din hand från den heta ången. Det är lätt att fylla vattenbehållaren – du behöver bara gå till närmaste kran och fylla tanken på vatten. Det behövs ingen strykbräda – man kan släta kläder som hänger på galgen.

4. Philips Steam&Go GC365/80 - Steamer

Philips Steam&Go GC365/80 är en mycket känd och omtyckt steamer som har 1300 W och genererar konstant ånga upp till 24 g/min. Anordningen förekommer i svart-gyllene färg som ser elegant ut. Ångplattan värmer upp sig till optimal temperatur i en kort tid. Den använder SmartFlow-teknik som möjliggör att stryka horisontellt och vertikalt. Temperaturen och plattan är säkra för alla tyger och förhindrar våta fläckar. Du kan fräscha upp ditt plagg och ta bort bakterier från både kläder och andra saker som bilsäten, kuddar och så vidare. Du kan pressa steamern direkt mot kläderna för att få bort skrynklor. Du tar inte en risk att bränna tyger och det behövs inte att steama plagget på en strykbräda. Den kompakta och fina designen går hand i hand med det enkla bruket. Man kan ta Philips Steam&Go med sig på en resa eller använda den då och då hemma.

3. Tefal DT8100E0 Access Steam+ - Steamer

Letar du efter en praktisk och effektiv steamer som har ett högt ångflöde? Tefal Access Steam+ är för dig! 1600 W, 20 till 26 g konstant ånga per en minut och en lång 3 m sladd ger dig snabba och tillfredsställande resultat. Uppvärmning är redo inom 40 sekunder, eftersom kapaciteten av vattenbehållare är 190 ml. Det finns två inställningar: en för delikata tyger och super turbo-nivå för tjokare tyger som denim. En aluminium-keramisk platta är säker för alla kläder och bränner dem inte. Den stora vattentanken garanterar en lång användning och sällsynta påfyllningar. Den är också enkel och bekväm att använda. I förpackningen finns det också en klädborste som gör att ångan kan tränga in lättare.

2. Russell Hobbs Steam Genie - Steamer

Russel Hobbs Steam Genie erbjuder inte bara 1650 W och 260 ml-vattentanken, utan tre ytterligare tillbehör som gör den här steamern multifunktionell. Ett möbeltillbehör används för att fräscha upp och rengöra sängkläder, madrasser, soffor, bilsäten osv. Det finns också ett tillbehör för känsliga material som silke eller spets. Den minskar risken att bränna tyger eller skada dem på ett annat sätt. Och ett luddtillbehör är vädligt praktiskt för djurägare som vill ta bort djurhår. Steamern är säker för alla tyger, inklusive gardiner, tröjor eller kostymer. Eftersom vattenbehållaren är större än i t.ex. Philips Steam&Go, kan man använda produkten bara horisontallt. En påfyllning räker för 11 minuter av strykning, men det beror på inställningar. Anordningen är redo efter 45 sekunder och den stänger av sig automatiskt.

1. TEFAL QT2020E0 IXEO Power All in One - Steamer

Rankingen vann Tefal IXEO. Det är en stående ångestation som är perfekt för hemmabruk. Det är den starkaste steamern i denna lista. Ångestationen erbjuder 2170 W och en 1 l-vattenbehållare som gör att anordningen är redo i 70 sekunder. Man kan anpassa ångkraft till sina behov – från 90g/min till 200g/min. Det nya strykhuvudet är ännu bekvämare och lättare att använda – den har en precisionstipp som uppnår de små detaljerna. Även om steamern står på golvet, betyder det inte att den inte är portabel. Sockeln är avtagbar så att du kan släta gardiner eller fräscha upp bilsäten, sofa eller andra möbler. Känsliga tyger är säkra eftersom man kan anpassa temperaturen och ångkraften till textilen. Anti-kalkfunktionen skyddar inre delar av stationen och inbyggda bräda erbjuder 3 lägen – man kan även använda den horisontell och med en vinkel på 30°. Om du letar efter en praktisk, stark och effektiv ångstation eller steamer – Tefal IXEO Power All in One är just för dig!