Hoppa till innehåll

5 bästa Wi-Fi förstärkare

Arbetar du hemma på grund av coronaviruset eller en annan orsak? Eller gillar du att surfa på internet och titta på filmer? Om svaret låter ”ja”, då behöver du en stabil Wi-Fi-täckning i ditt hus. Alla använder internet för att surfa, spela, titta på filmer och serier eller jobba och därför måste hemmanätverket fungera snabbt. Anordningar som mobiler eller laptops kräver tillgång till nätverket – annars är det opraktiskt att använda dem, eftersom idag gör man nästan allt med hjälp av internet. En Wi-Fi router ska täcka ett helt hem, men ibland finns det så kallade döda zoner. En död zon är en plats, där det inte finns internet, även om man har en router. För att lösa ett sådant problem, kan man köpa en Wi-Fi förstärkare. Wi-Fi repeater tar emot en trådlös signal och skicker vidare den igen. Det kan vara hjälpsamt i sådana platser, där normmalt inte finns tillgång till internet, t.ex. i en trädgård eller i en källare. Vid vissa tillfällen behöver man denna produkt för att täcka övervåningen, om det finns flera familjemedlemmar som använder internet på samma tid. Det finns två sorter av Wi-Fi extenders: ”plug-in” och fristående modeller. Den första typen kostar mindre än fristående Wi-Fi repeaters. Sådana produkter stödjer upp till några hundra Mbps, vilket är tillräckligt mycket för ett enfamiljshus eller en liten byrå. Man kan bibehålla mer än 50 Mbps och därför kan man titta på Netflix, YouTube, eller spela on-line spel som kräver en stabil anslutning till internet. Det vore bäst om en ”plug-in” Wi-Fi extender placeras i närheten av en död zon för att förstärka signalen effektivare. Fristående Wi-Fi förstärkare kan stå på ett skrivbord eller på ett skåp. De är mer kraftfulla än ”plug-in” modeller och de har en hastighet på 1 Gbps (på 5GHz-bandet). En annan skillnad är naturligtvis priset – i detta fall måste man betala även 2 000 kr (i jämförelse med ”plug-in” förstärkare som vanligtvis kostar mellan 200 och 700 kr). Innan du beställer en Wi-Fi repeater, ska du tänka på storleken av ditt hus eller din lägenhet, och på hur många personer ska använda internet. Vi samlade 5 Wi-Fi förstärkare, vilka kan intressera dig. Alla är tillgängliga på nätet.

5. Wi-Fi förstärkare TP-Link RE550

Det är en Wi-Fi repeater som många kunder väljer på grund av några fördelar. För det första når hastigheterna upp till 600 Mbps på 2,4GHz-bandet och upp till 1 300 Mbps på 5GHz-bandet. Den är lätt att installera och priset är attraktivt – normallt kostar det ungefär 700 kr. Denna Wi-Fi förstärkare har ett LED-ljus som signalerar om anslutningen är bra, dålig eller om det inte finns någon anslutning till internet. Man kan också ladda ner en mobilapp som är kompatibel med både Android och iOS-systemen. Anordningen är lämplig för ett enfamiljshus. Man kan surfa på internet och titta på sina favorita filmer.

4. Wi-Fi förstärkare NETGEAR EX7300

Denna “plug-in” Wi-Fi förstärkare kostar kanske mer än det första förslaget, men den hör till de effektivaste Wi-Fi extenders som kan förstärka signalen hemma. Den erbjuder maximala hastigheter upp till 450 Mbps på 2,4GHz-bandet och 1 733 på 5GHz-bandet. Anordningen stödjer också de nyaste teknologierna som eng. beamforming och MU-MIMO streaming. Här finns det en gigabit LAN-port, en anslutningspunkt, en strömknapp, en återställningsknapp och en WPS-knapp. Det gröna LED-ljuset visar upp en bra anslutning, det gula visar en genomsnittlig anslutning och det röda indikerar en dålig anslutning till internet. Det är en av de bästa Wi-Fi förstärkaren som du kan köpa.

3. Wi-Fi förstärkare TP-Link RE200

Det är en Wi-Fi förstärkare som erbjuder just det, som lovar. Denna Wi-Fi repeater är kompatibel med 802.11 b/g/n och 802.11 ac Wi-Fi enheter och är enkel att installera. Båda enheterna fungerar bra på 2,4GHz-bandet och på 5GHz-bandet. Maximal data-hastigheten är 750 Mbps som är tillräckligt mycket för att streama HD-filmer eller spela online spel. Denna Wi-Fi repeater väggmonteras hemma och därför priset är ekonomiskt (mindre än 300 kr!). TP-Link RE200 har en LAN-port, om man inte använder en trådlös teknologi i nätverket – man kan koppla in enheter som inte fungerar trådlöst. Anordningen kan fungera också som en Ethernet-port för att bli en trådlös adapter med trådbundna enheter. TP-Link RE200 har tre interna antenner som gör signalen stabil.

2. Wi-Fi förstärkare TP-Link RE305 AC1200

Döda zoner och en dålig signal kan nu avlägsnas tack vare en Wi-Fi förstärkare TP-Link RE305. Här finns det en kombinderad hastighet (Dual Band) på upp till 1,2 Gbps – 300 Mbps på 2,4Ghz-bandet och 867 Mbps på 5GHz-bandet. Man har en stabil och bra signal varje dag – man kan jobba hemma eller streama filmer utan något problem. En optimal Wi-Fi-täckning spelar en viktig roll i dagens värld, där nästan allt görs på internet. Man kan installera denna anordning via en mobilapp för iOS och Android – installationen är superenkel. TP-Link RE305 fungerar bra med alla typer av routrar, modem eller kabelroutrar som förekommer på marknaden.

1. Wi-Fi förstärkare NETGEAR EX8000 (AC3000)

Gillar du att spela online-spel, men ditt rum befinner sig i ett stort avstånd från routern? NETGEAR EX8000 ska lösa ditt problem och ge dig en stabil och bra signal. Det är en modern Wi-Fi förstärkare med Tripple Band med FastLane3 teknik(802.11 b/g/n/ac). Maximal hastighet på 5GHz når även upp till 1,7 Gbps! Anordningen är komplatibel med alla routrar på marknaden, så även om du använder en äldre router, kan du köpa NETGEAR Nighthawk Wi-Fi extender. Förläng och förstärk ditt Wi-Fi, så att alla rum ska täckas med en stabil signal.