Hoppa till innehåll

5 godaste snabbkaffen

Snabbkaffe står förmodligen inte på kaffeälskarnas lista, men det betyder dock inte att ett snabbkaffe kan inte smaka gott. Den här typen av kaffe är praktisk och tar inte mycket tid att bryggas, därför fler och fler människor köper snabbkaffet. Du kan använda det på flera sätt. Det enklaste sättet är att hälla kokande vatten över en kopp kaffe och njuta sig av det. Ett annat sätt att göra samma sak är att tillsätta lite mjölk. Vid vissa tillfällen kan man hälla kall mjölk över kaffet – det är en viktig information för alla iskaffesälskare. Många använder också kaffepulver i sina desserter, t.ex. i en kräm eller i tiramisu för att förstärka aromer och smaker. Du kan alltså blanda grädde och snabbkaffe och vispa det tillsammans. Lägga till dina favorita kex, hallon, blåbär eller andra frukter och et voilá – du får en läcker efterrätt! Snabbkaffet verkar ganska effektivt när det gäller att vakna din trötta kropp på morgonen. Kaffebönor är ansvarig för bland annat smaken och priset. Arabica och Robusta skiljer sig på grund av smaknoter, eftersom Arabicas bönor är sötare, mer nyanserade, medan Robustas bönor är mörkare och billigare att odla. Det beror på dina egna smaker, vilka bönor kommer att utgöra basen till ditt snabbkaffe. Ibland kan man hitta några tillsatser i snabbkaffet. Är det en bra eller en dålig sak? Generellt sagt kan svaret låta ja och nej. Varför då? Eftersom kryddor som kardemumma eller kanel lägger till extra nyanser och noter, men å andra sidan kan tillsatser som socker eller andra sötningsmedel vara skadliga för din hälsa. Vissa människor lider av olika allergier, därför ska de alltid läsa vad är det som finns i deras favoritkaffe för t.ex. kokosmjölk, gluten eller mjölkpulver kan orsaka obehagliga påverkningar. Smaken av ett kaffe beror också på rostningen. Den mest populära typen är en mellan-mörkrostad, men i en professionell affär kan du förmodligen hitta ett ljusrostat eller mörkrostat snabbkaffe. En stor fördel som alla snabbkaffe har, är den långa hållbarheten. Om man bevarar sitt kaffe i en torr och mörk plats, då kan man bevara kaffet upp till några månader. Vill du prova ett nytt snabbkaffe, men du är inte säker, vilket smakar bäst? Vi har en lösning för dig! Läs vår ranglista med de fem godaste snabbkaffen och välj din favoritprodukt! 

5. Tchibo 100% Arabica snabbkaffen

En klassisk smak och aroma i en ny form – här presenteras Tchibo 100% Arabica Instant. Även om det här kaffet smakar lite surt, stör det inte i det sista intrycket. Det betyder helt enkelt att om du lägger till lite mjölk ska det smaka mildare, men det finns kaffeälskare som gillar sura kaffe. Kaffet lösas upp mycket snabbt, därför att granulatkornen blev tidigare frystorkade. De försvinner i ett huj och du kan njuta av din kopp kaffe. En förpackning innehåller 250 g kaffe som är en vanlig volym pro en kaffeförpackning. Arabica garanterar en balanserad och full smak, så att du kunde känna alla noter som finns i den här blandningen.

4. Super Garden ”Concerto” Coffee Pulver snabbkaffen

Med detta kaffe kommer du att ha en riktig konsert av aromer och smaker. Det är ett perfekt förslag för de som tycker om ett beskt kaffe. I detta fall kommer du inte att känna syrligheten. Frystorkat snabbkaffe löser upp i ett ögonblick tack vare kokande vatten. Hasselnötnoter kombineras bra med lite mjölk eller grädde, vilket gör kaffet även mer krämigt. Du kan också lägga till lite socker, om du gillar att dricka en kopp sött kaffe. Super Garden är ett märke som stödjer naturliga och veganska produkter, och dessutom finns det här inte några tillsatser som socker, GMO, gluten eller laktos. Kaffet är säkert för alla, oberoende av någons diet.

3. Jacobs Cappuccino snabbkaffen

Nästan alla känner till Jacobs. Den här produkten är inte ett klassiskt snabbkaffe, utan cappuccino som är krämig och delikat. Det är bra att sitta och dricka en kopp cappuccino på morgonen eller på eftermiddagen och äta en kanelbulle. Du ska använda 3-4 tesked (per en kopp kaffe som har cirka 110 ml) eller 5-6 tesked (per en mugg som har cirka 180 ml). Blanda din cappuccino bra, vänta en stund och koppla av med en kopp kaffe och en läcker kaka. Eftersom kaffet är ganska sött, ska du inte tillsätta mer socker – du kan förstöra den originella smaken. En förpackning innehåller 400 g kaffepulver, vilket räcker upp till cirka 40 koppar eller 25 muggar kaffe.

2. Nescafé Original Granules Instant

Det är en klassiker bland alla snabbkaffe. Populär smak, konsistnens och arom gör Nescafé känd i hela värden. Den här förpackningen är lämplig för stora familer eller Nescafé-älskare, eftersom den innehåller 1 kg kaffepulver! Bästa kaffebönorna plockades och sedan frystorkades för att uppnå de bästa resultaten., och dubbelfiltrerades för att få den bästa smaken. Nescafé är ganska krämig (naturligtvis är det inte så krämigt som cappuccino eller café latte, men det känns ändå delikatt och läckert). Du kan förbereda ungefär 555 muggar av kaffe (1 mugg = ca. 180 ml vatten). Den här burken kommer att räcka under lång tid och du och din familj kan njuta av den klassiska smaken av Nescafé Original.

1. Little’s Infused snabbkaffen

Om du letar efter ett ovanligt snabbkaffe, är Little’s kaffe för dig! Du kommer att smaka starka, hasselnötiga aromer, vilka blandades bra med chokladnoter och en mild bitterhet. Allt detta gör det här snabbkaffet ett av de bästa på marknaden. Förstås kan man inte köpa det i varje affär, men man kan beställa Little’s Instant Coffee på nätet, t.ex. på Amazon. Det är en bra lösning till de som gillar att dricka kaffe med någon arom. Ibland lönar det sig att prova något annat, något annorlunda för att lära känna nya smaker och smakkompositioner. En harmonisk balans mellan bitterheten och sötma spelar en nyckelroll i den här kaffeblandningen.