Hoppa till innehåll

De 5 bästa badkaren

Att ha ett badkar hemma är trevligt, särkilt om man tycker om att bada i varmt vatten. Akryl är ett lätt material, vilket inte kostar mycket, det är också lätt att intallera och rengöra. Akrylbadkar har olika former och längder, därför är det inte svårt att hitta det bästa badkaret för sig själv. Det finns både fristående och inbyggda badkar, och båda har sina för- och nackdelar. Nuförtiden är fristående badkar populära på grund av deras lätt form och många design-möjligheter, men det betyder inte att inbyggda badkar användes inte längre. Båda varianter av akrylbadkar är verkligen enkla att rengöra, och det är en viktig aspekt av varje badrumsmöbel. Akryl är ett populärt material som används i badrum, därför är urvalet av olika badkar i akryl oerhört. Det finns dock några saker som du i första hand bör tänka på, innan du ska beställa ett nytt badkar. Om ditt badrum inte är det största bör du välja ett badkar i kompakt storlek, som kan stå fritt. Om du ska ta ett bad med en annan person, överväg inköpet av ett hörnbadkar. Din längd har också en stor betydelse – om du är en lång person bör du hitta ett långt badkar. Generellt sett – ju längre badkar, desto bättre. Om du vill ha ett badkar måste du ta hänsyn till dess placering. Om du har haft ett badkar tidigare som t.ex. kombinerades med duschen, är det lättare att installera ett nytt inbyggt badkar på grund av flera saker. För det första är det lätt att rengöra. För det andra kan detta spara lite utrymme i ditt badrum och för det tredje är ett sådant badkar billigare än ett fristående badkar. Om du däremot vill designa om ditt nuvarande badrum eller är du under projektering av ett helt nytt badrum, kan du välja ett fristående badkar. Fristående badkar ser modernt ut, förekommer i många varianter, och de kan stå på många olika ställen (t.ex. mellan väggarna, framför fönstret, asymmetriskt osv.). Du kan skapa ett mycket modernt, lyxigt och unikt badrum om du bestämmer dig för att köpa ett fristående badkar. Priset på sådana badkar är dock vanligtvis högre än när det gäller inbyggda badkar. Fristående modeller kan också vara extremt tunga. Men om du vill ha ett separat badkar, och du behöver inte någon dusch på samma tid, är detta ett underbart val. Om du är intresserad av att köpa ett nytt avkopplande badkar kan du läsa vår ranking som finns nedan. Vi har valt ut de 5 bästa produkterna som är tillgängliga på nätet.

5. Cersanit INTRO akrylbadkar

Vi börjar vår ranglista med ett klassiskt rektangulärt badkar i akryl som anpassar sig bra till alla badrum, eftersom både formen och storleken är ganska universella. Den maximala kapaciteten är cirka 240 liter och längden 170 cm. Detta är ett perfekt badkar för en person som gillar långa och varma bad. Akryl håller den höga temperaturen under lång tid, därför är detta material så populärt bland många kunder. Den robusta akrylytan är verkligen lättskött och den vita färgen missfärgas inte. Detta fristående badkar är alltså underbart om du planerar ett modernt badrum med ett bekvämt badkar för en person.

4. Whirlpool fristående akrylbadkar

Ett fristående badkar för alla som vill slappna av i varmt vatten. Detta badkar passar bra för alla som tycker om moderna designer, eftersom badkaret ser ut minimalistiskt och enkelt. En skillnad mellan det här och andra liknande badkar är att man kan ställa t.ex. tvättmedel på kanten. Det finns sex små hydromassagemunstycken och fyra stora bubbelsmunstyken – om du gillar hydromassagen, är detta fristående badkar för dig. Oval och enkel form gör denna produkt universell för den passar för alla badrum. Modellen är 185 cm lång, 95 cm bred och 60 cm hög.

3. AQUADE akrylbadkar

Om du vill köpa ett stort badkar i akryl för två personer, är denna modell perfekt. Det finns två varianter av detta badkar – en med nackkuddar och en annan utan. Förutom skiljer sig de två modellerna inte. Badkaret har LED-lampor, vilka syns mycket bra i vatten på kvällen, när det är lite mörkt i badrummet. Du kan skapa en mysig atmosfär och koppla av. Denna modell är 120 cm bredd och 180 cm lång, därför kan två personer slappna av tillsammas på samma tid. Badkaret rengöras snabbt och problemlöst på grund av akryl, vilket missfärgas inte.

2. AQUADE ‎6837-AQ fristående akrylbadkar

En av de bästa badkaren på den här listan är den fristående modellen från AQUADE. En sida är något avviken för att göra badrummet bekvämmare. Designen är minimalistisk och formen är lätt, därför kan du inkludera detta badkar i alla badrumsprojekt. Den ergonomiska formen gör att du kan lägga dig bekvämt och luta huvudet bakåt. Den maximala vattenkapaciteten räcker för att få ett behagligt bad i varmt vatten. Vanligtvis väger de fristående mer än inbyggda badkar – du ska ta hänsyn till detta innan börjar du montera det. Detta vackra, eleganta och unika badkar passar utmärkt för alla rum i olika konfigurationer, om allt du vill ha är ett unikt badrum.

1. Jet-Line Montreux akrylbadkar

Ett elegant badrum är lätt att projektera med hjälp av detta badkar. Det här badkaret var givetvis gjort i akryl, men det här är inget klassiskt akrylbadkar. Den svarta utsidan presenteras vackert och minimalistiskt, medan den inre ytan är naturligt vit – den vita färgen är lätt att rengöra och du ser inte vattenfläckar. Detta badkar finns i bara i en storlek, nämligen 170cm x 80 cm x 58 cm. Detta badkar väger inte så mycket i jämförelse med andra akrylbadkar som finns på marknaden för det väger nästan 20 kg. I alla fall är detta badkar unikt och snyggt och kan användas i många kreativa designer.