Hoppa till innehåll

De 5 bästa blöjorna

Innan ditt barn lär sig hur man använder pottan kommer du att köpa massor av blöjor. Nyfödda barn använder i genomsnitt från 6 till 9 blöjor om dagen, så du måste förbereda dig på att alltid ha blöjor hemma. Senare använder bebisar mindre styck blöjor, men ändå det är ganska många, det vill säga 5-7 styck per dag. Varje barn behöver blöjor under sitt första levnadsår. Ibland använder barn blöjor, även om de kan använda toaletten. Om du går igenom olika blöjurval ser du att det finns 6 eller 7 blöjstorlekar. Den specifika storleken beror på barnets kroppsvikt. Ju äldre och tyngre barnet är, desto större blöjor bör du köpa. Om du vill spara pengar och tid kan blöjorna köpas i multipack. Du kommer att dra nytta av dessa engångsblöjor ändå, så det är värt att köpa ett ekonomiskt paket. Om du letar efter miljövänliga blöjor är det dags att sätta stopp för denna forskning. Ingen engångsblöja är ekologisk eftersom den har ett innehåll som påverkar miljön. Dessutom kan du inte återvinna engångsblöjorna. Istället kan du leta efter information om upptagning av vätskorna. En blöja kan namnges effektivt om den absorberar vätskorna nästan omedelbart. Den snabba absorbtionen kan motverka hudirritation och utslag genom att hålla huden torr. Den fuktiga eller våta huden är extremt obehaglig för barnet som vill upptäcka världen. När barnet har torr hud kan de sova bättre, vilket är mycket viktigt för en sund tillväxt och för dig, eftersom du också kan sova hela natten. Om ditt barn har en känslig hud kan du hitta allergivänliga blöjor utan något problem. Sådana blöjor har ofta ett mjukt material som är bekvämt för barnet. Ranglistan nedan samlar de fem högst rankade engångsblöjorna som finns tillgängliga på nätet.

5. Muumi Baby blöjor - Bäst Blöja

Det första förslaget på denna ranglista är blöjor från Muumi Baby. Dessa blöjor gjordes av de renaste råmaterialen för att skydda ditt barns hud. Du kan välja mellan sex storlekar, dvs. mellan 1 och 6. Om ditt barn har en känslig hud, är dessa Mummin-blöjor perfekta, eftersom de innehåller inte klor eller andra toxiner. Barn i olika årsålder kan bära dessa blöjor på grund av blöjornas flexibilitet, vilket möjliggör rörelsefrihet. Det är också viktigt att blöjorna håller fuktigheten under lång tid, därför kan barnet sova under hela natten. Materialet är mjukt för ditt barns hud, så det orsaker inte något utslag i de mest känsliga områden på den unga kroppen. Beroende på storleken du väljer ut, kan antalet blöjor variera.

4. Dodot Sensitive Blöjor - Bäst Blöja

En stor förpackning av blöjor lönar sig, om du har ett litet barn. Den andra storleken rekommenderas för nyfödda barn som använder från 6 till 9 blöjor dagligt. Dodots blöjor är väldigt mjuka och angenäma för huden på grund av materialet som skyddar den från utslag eller andra hudirritationer. Om du vill förhindra röda utslag på ditt barns hud, ska du lägga märke till anpassningen av utvalda blöjor och deras innehåll. Undvik blöjor med klor och parfym eftersom de kan orsaka problem såsom utslag, allergier, och även skrubbsår. Ditt barn behöver mjuka blöjor som anpassar sig till hens rörelser – en liten upptäckare vill leka bekvämt och lära känna nya saker utan begränsningar.

3. Pampers Baby Dry Nappy Pant - Bäst Blöja

Dessa blöjor från Pampers är gjorda för aktiva bebisar, som hela tiden vill upptäcka världen genom att klättra på en stol eller en säng. Dessa blöjor finns i olika storlekar – från 3 till 7. En sak som är bra att veta är att de är lätta att dra på och ta bort, vilket kan spara tid och ansträngning. Med en påsatt avfallstejp kan du slänga den snabbt och säkert. Pampers Baby Dry är också allergivänliga, så du kan använda dem på den känsliga huden – de är fria från parabener och latex. En passform utan mellanrum är bekvämare och säkrare, som stärks av dubbla läckageskydd – din babys stjärt kommer att vara torr och din baby kommer att kunna leka när som helst.

2. Huggies Ultra Comfort Blöjor - Bäst Blöja

Huggies är ett välkänt och högt rankat märke av barnblöjor, som förekommer i många olika former och storlekar. Huggies Ultra Comfort blöjor är bra för den unga och sensitiva huden på din nyfödda eller bebis i äldre ålder. Varje blöja absorberar vätskan direkt för att skydda huden från utslag eller irritation. Mjukt benband låter ditt barn röra sig fritt, utan något obehag. För dig som ung förälder kan det vara bra att titta på fuktindikatorn. Detta är i princip ett streck på blöjorna, som ändrar färg när det blir blött – om strecket är gult betyder det att blöjan är torr. När du märker en blå linje är det bättre att skynda på och byta blöjan.

1. Pampers Premium Protection - Bäst Blöja

Pampers Premium Protection-blöjor är de högst rankade blöjorna på denna ranking. Föräldrar uppskattar deras mjuka material som inte slår mot ditt barns ben eller midja. Det är lätt att hitta rätt storlek eftersom du får exakt information om vilken storlek som passar ditt barn bäst. Det finns en tabell på Pampers hemsida över alla tillgängliga storlekar och den babyvikt som passar dig bäst. Din bebis kommer att lära känna världen glad och torr, vilket är viktigt när du utforskar och leker. Fuktupptagning stödjer till och med en hälsosam och lång sömn, så att din lilla skatt kan växa upp snabbt och riktigt stor. Pampers har en riktigt lång historia av att tillverka blöjor och andra babyvårdsprodukter, så du kan vara säker på att du kan lita på detta märke. Den bästa kvaliteten garanterar dig och ditt barn bara de lyckligaste stunderna.