Hoppa till innehåll

De 5 bästa blonda hårfärgerna

Det är ibland svårt att hitta den perfekta nyansen som passar vädligt bra till din hud eller till dina förväntningar. På marknaden finns det många hårprodukter som ger oss tusentals möjligheter. Vi kan ändra vår hårfärg hemma, utan hjälp av en professionell frisör. Blont hår har alltid varit populärt bland kvinnor, och många vill blondera sitt hår. Blond betyder mer än en ljus färg, eftersom antalet av olika nyanser är högt. Till exempel: jordgubbsblont hår har rosa nyanser, medan honungsblont hår har gyllene reflexer. Det finns många variationer av blond som ombre, gråblont eller platinablont – alla ser annorlunda ut. Du måste tänka på vilken nyans passar bäst till dig för att undvika besvikelsen. Om du vill blondera sitt hår hemma, vore det bäst om du skulle först fundera på resultatet, vilket vill du uppnå. Välj den här färgen som du gillar mest och jämföra den med din hynyans. Du kan gärna konsultera det med någon proffs som kan ge dig en hjälpsam råd. I alla fall behöver du en högkvalitativ hårfärg (och om du hår mörkt hår – en blondering. Du ska dock göra det aktsamt. Om du inte vet hur man borde blondera hår, kan du skada ditt hår och bränna det). Gula eller orange nyanser finns inte längre på toppen, därför välj en sådan färg som har neutrala reflexer. Det beror på din personlig smak, vilka nyancer gillar du mest. Det är du som måste känna dig bra. Om du är rädd för gula reflexer, kan du köpa ett violett schampo som motverkar de gula och varma nyanserna på fräscht färgat hår. För att avsluta hårfärgningen successivt, följ instruktionen och använda hårbalsam till slut. Hårbalsamen när och befuktar ditt hår, förstärker hårstrukturen och ger en fin glans. En hårbalsam inkluderas i förpackningen, men glöm inte av att skydda håret och ta hand om det varje dag. Om du inte kan hitta den perfekta nyansen för ditt hår, kan du blanda två eller fler nyanser – du kan skapa en helt unik och ny blontnyans som kommer att betona din skönhet. Du kan läsa vår ranking med de 5 bästa blonda hårfärgerna som är väldigt omtyckta av många kunder.

5. Syoss Perfessional Performance Intensiv Blond - Blont hårfärgningsmedel

Syoss tillverkar olika hårprodukter som bl.a. schampos, hårbalsamer och just hårfärger. Professional Performance är en serie som förstärker ditt hår och ger det champagnesnyanser. Det är en naturlig, neutral blond som passar till olika hynyanser. Mindre hårbrott betyder hälsosamt hår. Det är en nyans utan gula reflexer, vilka kan förstöra alla resultat. Om du vill fräscha upp din gammla hårfärg eller om du vill ge ditt har en fin glans, är den här hårfärgen för dig.

4. L'Oreal Paris Excellence Crème Ljus Blond - Blont hårfärgningsmedel

Gillar du naturliga, men mycket ljusa blontnyanser? Titta på L’Oreal Paris Excellence Creme 01 – det är en nyans för alla som vill ha väldigt ljust hår. Nyanser som ger den här hårfärgen är ganska kalla som passar bra för de som har en porslin hynyans. Färgformeln täcker blont och grått hår och förutom kan man applicera den enkelt och snabbt. Börja med att applicera färgen på utväxt och sedan fortsätta med resten av håret. Glöm inte av att använda en hårbalsam och ett nytt skyddschampo som finns i förpackningen. Ditt hår ska se naturligt och hälsosamt ut!

3. Garnier Nutrisse Crème Ljus Naturlig Blond - Blont hårfärgningsmedel

Ett annat kosmetikmärke som tillverkar bl.a. hårfärger. Nutrisse Creme är en ganska populär serie som erbjuder många olika nyanser. Den här färgen är neutral och naturlig, därför kommer du inte ha gult eller orange hår efter hårfärgningen. Formeln är ganska unik på grund av fyra oljor som skyddar hårstrukturen och förhindrar hårbrott. Om du brukar färga ditt hår ganska ofta eller ändrar du hårfärgen extremt, är det särskilt viktigt att använda speciella hårbalsamer och schampon. Ditt hår, som nästan alla kropsdelar, behöver en extra hjälp i form av högkvalitativa skyddprodukter. När det gäller den här färgen, kan du naturligvis blanda två olika blontnyanser från Nutrisse Crème-serien, om du vill ha en unik hårfärg.

2. Wella Koleston Perfect ME+ Medium Blond - Blont hårfärgningsmedel

På nätet eller i lokala affärer hittar du vanligast universala och lätt-tillgängliga hårfärger som ibland dämpar efter en kort tid. Wella Koleston Perfect ME+ är en professionell hårfärgserie som är lämplig för alla kvinnor som kräver bara de bästa resultaten. Det är en perfekt hårfärg för blont hår på grund av milda och fina reflexer på håret efter färgningen. Den nya formlen minskar risk för allergiska reaktioner. Om du inte kan köpa och använda de flesta hårfärger som finns på marknaden, lönar det sig ibland att invesstera mer pengar i en professionell hårprodukt. Märka att det bara är en hårfärgcreme, dvs. du behöver också köpa Wella Welloxon som aktiverar färgen. De flesta professionella hårfärgerna säljs separat (därför kostar de mer än en vanlig hårfärg från en lokal affär).

1. Garnier Olia Ljus Blond - Blont hårfärgningsmedel

Garnier Olia är ett bra exempel på hårfärger som är tillgängliga i de flesta affärerna eller på nätet, och som erbjuder en hög kvalitet till ett rimligt pris. Den här produkten binder ihop allt som du behöver för att få naturligt och vackert blonthår. Först och främst får du en vacker nyans. Den här ljusa blonden passar till många olika hynyanser, därför är den universell. För det andra är färgformeln naturlig. Formeln består av 60% naturliga ingredienser (oljor) som skyddar håret från brott och andra skador. Färutom innehåller färgen inte ammonia. Alla som är allergiska mot ammonia kan använda Garnier Olia och vara säkra att ingen allergisk reaktion kommer att inträffa. Välj den bästa blonda hårfärgen och njuta av ditt nytt och vackert hår.