Hoppa till innehåll

De 5 bästa elcyklarna

Elcyklar blir mer och mer populära. Det ökande intresset för elcyklar uppmuntrar stora företag att producera nya modeller med långvariga batterier. Elcyklar är ett intressant alternativ för vanliga cyklar, om ditt avstånd mellan hem och arbete är ganska långt borta. Elcyklar har förändrats under flera senaste år, eftersom de har blivit lättare, snabbare och batteritiden är ännu längre. Du kan nå till och med 28 mph, vilket är ett bra resultat, om vi tänker på en cykel. Att åka elcykel kan vara riktigt bekvämt, om du behöver ta dig någonstans, till exempel till en stormarknad. Det tar mindre tid och det är lättare att bära last. Det är också ett bra alternativ om du vill undvika trafik, vilket är en bekväm lösning. Du behöver inte oroa dig för luftföroreningar, eftersom elcyklar är miljövänliga. Vissa elcyklar använder förbränningsmotorer, som inte skapar några utsläpp till atmosfären när motorn är igång. Det finns givetvis modeller med inbyggda batterier, som också är miljövänliga. Ibland om du använder en bil kan du få problem med att hitta en trevlig parkeringsplats. Det kan vara utmanande, särskilt under rusningstid. En elcykel kan vara ett botemedel mot detta problem och du kan ta dig till områden och platser där det skulle vara omöjligt att nå i en bil. Att cykla på en elcykel kan också hjälpa dig att spara lite pengar. Bensinpriserna kan ibland chockera, och antalet pengar du spenderar på bränsle varje år är en svindlande siffra. En genomsnittlig svensk spenderar cirka 1400-1500 kr per månad på bensin. Du kan köpa en snygg elcykel istället och börja spara pengar. Du hjälper både miljön och dina fickor. Om du är intresserad av att köpa en elcykel kan du läsa rankingen nedan. Det finns en ranglista över fem högt rankade elcyklar som du enkelt kan beställa online.

5. HITWAY BK3-HW Elcyke

Det här är en fantastisk stadscykel att ta med sig överallt. Du kan fälla ihop cykeln och transportera den mer bekvämt i bagageutrymmet på din bil eller till och med på ett tåg eller en tunnelbana. Toppfarten på denna cykel är 25 km/h, och den maximala räckvidden är mellan 35 och 45 km – det tillräckligt många kilometer för att cykla några dagar utan att batteriet laddas. Du kan fortfarande undvika trafik eller ta dig snabbare till jobbet eller skolan. Tack vare sin kompakta storlek kan du förvara den i din garderob även om du hyr en lägenhet. En användbar funktion är utan tvekan en bagagehylla – det är mycket lättare att bära väskan på bagagehyllan än i handen.

4. Zündapp Z517 700c Elcykel

Det här är en perfekt e-stadscykel som kan göra din vardag mer bekväm. Om du behöver shoppa kan du helt enkelt bära alla laster i den främre korgen och på bagagehyllan. Maxhastigheten är 25 km/h och maximal räckvidd är 115 km, men det beror på körsätt och belastning. Du kan kontrollera information som aktuell hastighet och batterinivå tack vare LCD-displayen. Användningen av denna elcykel är verkligen intuitiv och enkel, så du kan faktiskt åka på en resa från och med nu. Cykelsätet är mycket bekvämt, vilket möjliggör att ta långa resor. Elcyklarna är värdefulla för miljön eftersom de inte förorenar luften.

3. Oppikle Elcykel

Om du gillar adrenalin och äventyr kan denna elektriska mountainbike tillfredsställa dina förväntningar. Det finns en 21-växlad Shimano-växellåda som du kan justera för att anpassa dem till dina aktuella behov. Du kan välja mellan snabbare och långsammare hastigheter beroende på t.ex. vägen du åker på. Det finns en mätare som visar dig all viktig information som din nuvarande hastighet, batterinivå, modus, etc. Du kan också slå på eller av pedalassistansen beroende på väglaget. Även gropiga vägar är inget hinder för denna cykel på grund av den utmärkta stötdämpningen. Du kan enkelt transportera denna elcykel i ett tåg, där det finns en speciell plats för den. Med ett fulladdat batteri kan du köra 15 km vid högsta hastigheten 15 km/h.

2. ANCHEER City Elcykel

Den snygga och effektiva e-stadscykeln som har 26 tums-hjul. Du kan använda cykeln väldigt enkelt, eftersom det inte är komplicerad, även om du aldrig har provat cykla en elektrisk cykel. Med Shimano 6-växelsystemet kan du bland annat justera hastigheten. Den maximala räckvidden kan variera beroende på ytform och väderförhållanden, men generellt är det cirka 75 km. Den låga ramen framhäver stadsstilen och är även mer bekväm för kvinnor. Din säkerhet garanteras av de starka ljusen som lyser mycket tydligt på ett stort avstånd. Batteriet väger 3,2 kg och den möjliggör att åka upp till 25 km/h.

1. ANCHEER MTB Elcykel

Denna el-MTB gjordes för fascinerande äventyr och resor. Du kan åka både in och ut ur staden utan problem. De bekväma hjulen är till hjälp när man kör genom naturliga hinder som stenar eller träbitar. Du behöver ladda den här elcykeln i cirka ett par timmar för att få upp till 150 km av maximal räckvidd. Den maximala räckvidden beror på olika faktorer som t.ex. vägförhållanden eller väderförhållanden. Tack vare Shimanos 21-växlade växlar kan du anpassa din åktur. En LCD-skärm gör att du kan kontrollera din aktuella hastighet, batterinivå, körsträcka, assistansnivå och andra information som är nödvändig för att kunna åka säkert.