Hoppa till innehåll

De 5 bästa ficklamporna

En robust taktisk ficklampa kan utan tvekan hjälpa dig i många situationer. En bra taktisk ficklampa erbjuder ett mycket starkt ljus som kan lysa upp ett stort territorium, och den kan blända angriparen i en nödsituation. En sådan ficklampa är resistent mot fall, stötar, vatten och damm. Du kan använda den för självförsvar, inte bara för att blända motståndaren, utan tack vare metallkonstruktionen kan du slå bort honom. Att ha en taktisk ficklampa kan rädda ditt liv under en brand i din bil eller i din lägenhet, eftersom du kan krossa fönstret och komma ut från den farliga platsen. Vem kan skaffa en taktisk ficklampa? Till exempel en instruktör i skyttesporter och en tävlande i skyttesporter. Det finns olika typer av ficklampor som är tillgängliga på marknaden. En taktisk ficklampa används också av paintball- och airsoft-fans. Om du gillar den här typen av underhållning blir en ficklampa hjälpsam särskilt i mörker, till exempel i skogen eller i en mörk byggnad. En pålitlig taktisk ficklampa är också obligatorisk för alla uniformerade tjänster. När du arbetar på fältet, ofta efter solnedgången, är det nödvändigt att ha en stark ljuskälla i närheten. Du kan också använda en taktisk ficklampa på dagen. Det bästa blixtljuset för dagligt bruk är kompakt och praktiskt, så att du kan gömma det i väskan eller i fickan. En stor fördel är att du kan använda en sådan enhet i flera år eftersom dioderna kan fungera under en lång tid utan regelbunden användning. En vanlig användning av en ficklampa är också vid strömavbrott. Om du arbetar på en bilverkstad är det en ovärderlig hjälp att ha en ficklampa. Förutom det borde alla överlevnadsfans också köpa en taktisk ficklampa. Ibland är du mitt i ingenstans och denna enhet kan lysa upp ett brett territorium till och med hundratals meter bort från dig. Turister på campingplatser finner också användning i taktiska ficklampor eftersom det är en effektiv ljuskälla som kan användas kontinuerligt i flera timmar. Om du är intresserad av att köpa en taktisk ficklampa, läs vår ranking med de 5 bästa produkterna i denna kategori.

5. Energizer TAC 300 LED taktisk ficklampa

Det är en väldigt ljus taktisk ficklampa som kan lysa upp område avlägsna från dig på 100 meter. Du kan också lysa upp ett stort rum tack vare 300 lumen, vilket är 15 gånger mer än i en klassisk LED ficklampa. Ficklampan från Energizer kan fungera upp till 5 timmar på LOW-läge. Det är en bra ficklampa som kan utnyttjas när man campar eftersom den är vattentät tack vare det IPX4 certifikatet. Det finns tre modus som du kan ändra: hög, låg och SOS. Konstruktionen i metall är tillräckligt robust, så att den inte kommer att gå sönder, när den faller på en hård yta. Du kan bära ficklampan i dina byxor eller i en ryggsäck.

4. MZEHRAY taktisk ficklampa

Det är en ganska unik ficklampa som kan roteras på 90 grad. Förutom det är lampans magnetiska svans mycket hjälpsam, när du använder den i din verkstad. Om numret av lumen är det viktigast för dig, levererar den här ficklampan till och med 800 lumen. Det betyder att du kan lysa upp ett objekt som befinner sig 130 meter från dig. Ficklampan har ett inbyggd litiumjonbatteri på 3,7 V som låter dig att använda den på 2 timmar. Enheten är också vattentät och resistent mot fall – även om ficklampan faller från 2 meter, ska det fortfarande fungera. Du kan använda den när det regnar eller snöar – det finns inte något dåligt väder för den här ficklampan. Eftersom enheten har en kompakt storlek och en robust konstruktion, kan du utnyttja den i olika situationer.

3. KISCHERS LED taktisk ficklampa

Detta är en underbar lösning för kollegor eller ett par som jobbar tillsammans, eftersom det finns två stycken ficklampor i en förpackning. Dessa ficklampor kan användas av både amatörer och proffs som förväntar bara den högsta kvaliteten och tillförlitligheten. Det finns 5 taktiska modus som verkligen är hjälpsamma mot ett nödfall: hög, medium, låg, stroboskop, och SOS. Det starkaste moduset levererar 800 lumen. Ficklampan stödjer två typer av batterier. Produkten fungerar upp till 12 timmar i olika miljöer, inklusive när det regnar eller snöar. Det är en ficklampa för att tälta, vandra, cykla, fiska och för andra aktiviteter.

2. Klarus EP10 taktisk ficklampa

Det är en kompakt, men kraftfull ficklampa som lyser upp ett område upp till 210 meter från din position. Tack vare 1000 lumen kan du lysa upp ett stort rum, så att det inte behövs en annan ljuskälla. Det finns fyra modus (hög, medium, låg och stroboskop) som kan rädda dig i en livsfarande situation. Du kan ladda ficklampan genom USB-C och en powerbank, vilket är en bekväm lösning, om du inte är hemma. Det är en bra ljuskälla, när du behöver reparera din bil, när det är mörkt ute, men du måste rasta din hund, när du tältar, eller när det händer ett strömavbrott. Det finns många möjliga situationer, när en taktisk ficklampa blir hjälpsam.

1. Shadowhawk LED taktisk ficklampa

Den bästa taktiska ficklampan är Shadowhawk LED ficklampan. Det är en extremt stark ficklampa med 10 000 lumen och med maximalt strålavstånd på upp till 1 000 meter. Den här ficklampan levererar inte bara mycket ljus, utan den också är vatten- och dropptålig, därför om den faller på ett hårt golv kommer den att fungera igen. Konstruktionen gjordes av militärt aluminium, vilket är anledningen till att den är så robust. Storleken är dock väldigt kompakt. Om du förväntar dig en massiv och tung ficklampa är det inte detta du letar efter. En kompakt storlek har ju många fördelar. Du kan till exempel ta den med sig var som helst och du behöver inte en separat påse för att förvara den.