Hoppa till innehåll

De 5 bästa fristående ångugnarna

Om du vill ändra din kost och laga hälsosammare mat kan en ångugn vara hjälpsam. Listan över fördelar med ångkokning är ganska lång, eftersom den är förknippad med vår hälsa. Många människor vet inte att matlagning på traditionellt sätt eliminerar många viktiga näringsämnen, till exempel efter stekning förlorar maten mellan 22 % och 34 % av de livsviktiga näringsämnena. Vår kropp behöver näringsämnena för att växa, överleva och fortplanta sig, och de viktiga näringsämnen är proteiner, vatten, mineraler, vitaminer, fetter och kolhydrater. Ångkokning gör att maten behåller sina naturliga safter, konsistens och smak, så den smakar inte bara bättre, utan den innehåller också viktigare vitaminer och andra näringsämnen. Denna metod är också snabbare, speciellt när du förbereder en större mängd mat på en gång. Fuktighet som genereras inuti ugnen förhindrar att maten ska torka ut (om du har upplevt en torr kyckling någon gång i ditt liv, vill du förmodligen inte gå över denna situation en gång till). Du kan baka, rosta eller grilla i en ångugn, och njuta av smakerna av dina måltider ännu mer. Ibland använder människor också en sådan ugn för att tina och värma färdigrätter eller för att desinficera vissa föremål (till exempel nappflaskor). Du kan också undra hur en ångugn fungerar. Lyckligtvis är en sådan enhet inte alls komplicerad. Vanligtvis finns det en vattentank som du fyller med vatten (större ångugnar är ibland anslutna till vattenledningen, så att de kan förse med vatten själva). Vattnet ändras till ånga på grund av värmen från ugnen. Allt är möjligt tack vare den inbyggda pannan, där vattnet injiceras genom en pump. Varför ska du skaffa en ångugn? Om du vill ta hand om din hälsa och ändra din kost, eller om du vill laga dina måltider mer effektivt, vilket betyder att inte övertorka dem, kan en ångugn vara revolutionär i ditt kök. Du kan också byta ut din mikrovågsugn mot en ångugn. Om du vill veta vilka ångugnar är bästa kan du läsa vår ranking med de 5 bästa produkterna i denna kategori.

5. Ångugn - Srue

Denna ångugn är ganska liten eftersom kapaciteten är 10 liter. Det är en bra ångugn för de som inte har mycket plats i köket, till exempel när man bor i ett studenthem eller i en liten lägenhet, där det aldrig finns något större kök. Du kan använda den på flera sätt. Ångkokning är en extra funktion som möjliggör att koka hälsosammare. Maten är mer saftig, det behövs inte att tillsätta mycket olja och maten är färdig snabbare. Det är ett bra sätt att baka en snabbmat som pizza eller lasagne som du köper i en mataffär. Du kan ändra både modus och kraft av ugnen genom att trycka på de två knapparna som finns på produktens framsida.

4. Ångugn - Retro Mini

Det är en annan kompakt ångugn vilken är lämplig för alla små rum. Du kan ställa den på en köksbänk, eftersom den kräver inte mycket plats. Enheten förekommer i tre olika färgvarianter som vitt, grön och rosa. Du kan lätt ändra inställningar som temperatur, timer, tid, eller kraft. Du kan baka olika saker i den här mini-ångugnen, exempelvis kakor, fisk, kött, bröd eller pizza. Kapaciteten av denna produkt är 10 liter som är tillräckligt mycket för att förbereda dagliga måltider. Användningen av enheten är verkligen enkel för du ser allt på ugnsdörren (bakgrundsbelysningen hjälper till att se allt tydligt).

3. Ångugn - Toshiba Ångugn

Om du letar efter en större och kraftigare ångugn, kan Toshibas produkt vara intressant för dig. Kapaciteten av denna ugn är 20 liter, därför kan du baka mer. Du kan reglera temperaturen mellan 30 och 230 grader, vilket ger dig många möjligheter. Du kan tina frusen mat, värma upp glas, muggar osv. eller göra mellanmål från frukt. Den här miniugnen erbjuder många olika funktioner som du visst kommer att använda. Det finns två bakplåtar, vilka är nödvändiga när det gäller att baka, grilla eller rosta. Du kan använda ången för att sterilisera vissa saker – om du har ett barn, kan du sterilisera exempelvis en nappflaska.

2. Ångugn - Panasonic NN-CS89LBGPG Mikrovågs

Det är bara en enhet som faktiskt ansluter många andra enheter. Denna ångugn kan spela en roll av en mikrovågsugn eller en grill. Det finns tillräckligt mycket utrymme i ugnen för att baka en kaka eller en skinka. Denna enhet är lätt att transportera, vilket är väldigt användbart när du hyr ett rum eller när du inte har mycket plats i köket. Tillförlitligheten hos denna ångugn garanterar bara läckra och hälsosamma måltider. Detta är ett högkvalitativt alternativ till den klassiska ugnen, som kan torka maten. Investera endast i pålitliga produkter och njut av hälsosam mat varje dag.

1. Ångugn - Princess

Det är en fantastisk och multifunktionell ångugn som erbjuder många koknings möjligheter. Många kunder testade den här produkten och de är nöjda med dess ångfunktion. Både grönsaker och fisk smakar verkligen bra, de är saftiga och inte uttorkade. Du kan justera temperaturen från 40 till 100 grader och sätta timern upp till 60 minuter. Du kan baka kyckling, räkor, fisk, pizza, pommes frites, eller kex och tårtor – allt kommer att förberedas snabbt, och du behöver inte att tillsätta mycket rapsolja eller oliveolja för att koka t.ex. fisk. Kunderna säger också att det är enkel att ändra inställningar för de är intuitiva och de syns bra på skärmen. Det finns många tillbehör som bakplåtor eller en pommesbehållare, där frites kan stekas (eller egentilen bakas). Den här ungen erbjuder dig allt som är nödvändigt för att laga hälsosammare mat varje dag.