Hoppa till innehåll

De 5 bästa grafiksurfplattorna

Antingen du är en professionell konstnär, eller du tycker om att måla i din fritid, är en grafisk surfplatta nödvändig för att kunna skapa digital konst. Men du måste själv överväga, vilken grafiksurplatta är lämpligast för dig. Tänk på dina behov och på din egen stil eftersom det finns många olika surfplattor för digital art på nätet. En sådan grafisk surfplatta erbjuder många möjligheter som hjälper till att skapa fantastiska bilder. Om du har gjort en research tidigare, känner du till märket Wacom. Det är ett företag som är en av de mest populära märkena bland konstnärer eftersom det tillverkar högkvalitativa produkter. Naturligtvis finns det också mer likadana märkena, men poängen är att du väljer de bästa förslagen som passar dig bäst. Du kan kalla en grafisk surfplatta bra, om du kan rita så naturligt som möjligt. Även om du har använt en penna, betyder det inte att en ny penna kommer att kännas på samma sätt. En viktig aspekt av pennor till surfplattor är tryckkänslighet. För att kunna nå olika effekter, måste en penna erkänna trycket. Annars kan du inte rita tjockare eller tunnare linjer. En penna ska också spåra vinkel – det är hjälpsam när du, t.ex. skuggar bakgrund. Ingen vill ha en långsam penna som inte följer din hand direkt. En försening kan bli irriterande, men det är också svårare att rita eller måla. Tänk på denna aspekt när du köper en ny grafisk surfplatta. Det finns surfplattor med en inbyggd skärm eller med en yta, där du riter. Grafiska surfplattor är i regel kompatibla med olika operativsystem som MacOS, Windows, Chromebook, eller till och med Android. Om du inte vill ge ut för mycket pengar, kan du köpa en klassisk grafiksurfplatta utan skärm, men om du behöver mer möjligheter eller vill du arbeta i olika ställe, kan du investera i en dyrare surfplatta med en skärm. Vill du köpa en grafisk surfplatta, men du vet inte, vilken är bäst? I så fall kan du läsa vår ranking nedan och välja en av de 5 bästa grafiska surfplattorna som är mest optimal för dig.

5. XP-Pen G640 Grafisk Surfplatta

Det är den bästa billiga grafiksurfplatta som du kan köpa. Du kan använda det till att rita och måla, men också till editera videor och foton eller att ersätta din datormus och spela OSU! Du riter på en stor yta, dvs. 101 x 152 mm, och grafiksurfplattan är 2 mm tjock. En hjälpsam funktion är att du kan använda XP-Pen G640 för att rita något medan en Zoom-presentation. Du kan visa ditt projekt och förklara detaljer precisare. Pennan är batterifri och den har 8192 tryckkänslighetsnivåer. Detta gör ditt arbete lättare och mer kreativt eftersom du kan nå intressanta effekter. Du kan måla tjocka, tunna, dimmiga eller klara linjer. Denna surfplatta är kompatibel med Mac, Windows eller Chromebook operativsystemen. Det är en bra grafisk surfplatta för nybörjare.

4. XP-PEN Artist 12 2nd Gen Grafiksurfplatta

XP-Pen Artist 12 2nd Generation är en grafisk surfplatta med en skärm. Det är en nyttig och intressant variant för alla som vill kontrollera det som händer på skärmen. Det betyder att du ser allt som du ryter direkt på skärmen. I jämförelse med andra surfplattor, är den här typen av grafiksurfplatta bättre för de som brukar arbeta utomhus. Pennan är också batterifri, därför behöver du inte byta den då och då. Skärmen erbjuder 16.7 miljoner färger och synvinkel på 178°. Du kommer att älska denna surfplatta varje gång du jobbar på den.

3. Apple iPad Air 5th Gen 2022 Surfplatta

Apple iPad Air 2022 är kanske inte en surfplatta som associeras med att rita och måla, men du kan utnyttja den på så sätt, om du bara har Apple Pencil 2. iPad Air 2022 är den senaste generationen av iPads Air med en stark processor M1. Den här versionen fungerar flyttande och mycket snabbt, och på grund av detta är den lämplig för att skapa digital konst. Du kan arbeta på olika program, inte bara på dem som sysslar med konst. Detta ger dig tusentals möjligheter. Det finns bara två nackdelar. En av dem är ett högt pris, och den andra är att du behöver en penna, i detta fall Apple Pencil 2, som försäljs separat. Det är ändå en bra lösning för både nybörjare och proffs.

2. GAOMON M10K 2018 Grafiksurfplatta

Det är en dyrare klassisk grafiksurfplatta utan skärm, men det lönar sig att investera i den. Du får mång och mycket funktioner som du gärna kan justera till dina behov. Det finns en rad knappar som är justerbara, dvs. du kan programmera deras funktioner. Det finns också en rund knopp till att exempelvis växla canvas. Pennan ligger stabilt och bekvämt i hand, och den har 8192 tryckkänslighetsnivåer och 233 PPS. Dessa egenskaper ger dig ännu bättre konsterfarenheter. Du kan arbeta i program som Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Sketchbook osv. Förutom är GAOMON kompatibel med Windows och Mac operativsystemen.

1. Wacom Intuos S Grafisk Surfplatta

Den bästa grafiksurfplattan på denna ranglista är Wacom Intuos S. Wacom är ett ledande företag i digital art industrin som tillverkar mycket bra surfplattor. Miljoner konstnärer i hela världen använder deras surfplattor på grund av deras pålitlighet och hög kvalitet. Som tidigare, du kan också programmera funktioner på knappar som finns på denna surfplatta. Det är en egenskap som många sätter värde på. Den här grafiska surfplattan är kompatibel med följande operativsystem: Windows, Mac, Chromebook och Android 6.0 eller nyare. Du kan koppla din surfplatta till mobilen, när du inte har tillgång till din dator. Detta möjliggöra att fortsätta ditt arbete, även om du inte är hemma. Upptäcka andra möjligheter givna av Wacom.