Hoppa till innehåll

De 5 bästa gravidkuddarna

Att vänta barn är utan tvekan ett speciellt moment i ditt liv. Denna unika period skapar många underbara erfarenheter och minnen, men du måste ta hänsyn till vissa problem som varje gravid kvinna måste ta itu med dem. Ett av dessa problem är att hitta den bästa sovställningen. Det kan bli en utmaning, särskilt under den andra och den tredje trimestern. Av en tydlig anledning kan du inte sova på din mage – att ligga på en stor sparkad boll associeras inte med avkopplingen under natten. Om du är van vid att sova på ryggen, borde du veta att denna sovställning också är omöjligt att göra. Det kan blockera en viktig åder som transporterar blod till barnet. Den enda möjliga sovställningen för gravida kvinnor är faktiskt att sova på sidan. Även om det är en säker sovställning, betyder det dock inte att det är helt hälsosamm för din kropp. Den växande buken ökar trycket på höfterna, benen och ryggen. I detta fall kan en gravidkudde vara hjälpsam och den kan lindra smärtan. Det finns åtminstone två eller tre sorter av gravidkuddar på marknaden. De C- och U-formade kuddarna är mest populära på grund av deras praktighet och universalism. De stödjer gravidbaken, ryggen, och benen när du sover eller ligger på en soffa och tittar på tv. Båda lindrarsmärtan och spänning i din kropp. Du kan också använda dem när du sitter i fåtöljen eller när du jobbar vid datorn för att hålla kroppen i en bra ställning hela tiden. Det finns också gravidkuddar som bara stöjder gravidbaken när du sover på sidan. Du kan lägga kudden under baken under natten, men det är också en bra kudde för att lägga den på soffan när du ligger och läser eller på fåtöljen. Kom ihåg att kuddar tillverkas av olika material, därför borde du tänka på det i förväg. Om du vill värma sig, t.ex. i vitern, välj en flufflig och mjukt material. Under sommaren är det bättre att ha en kudde av bomull för det är ett andningsbart material. Bra gravidkuddar är ganska tjocka och solida för att kunna stödja din kropp. Om du vill köpa en gravidkudde, men du behöver hjälp, kan du läsa vår ranglista med de 5 bästa gravidkuddarna.

5. EIERFSKIOT C-formad Gravidkudde

Det här är en C-formad kudde som hjälper dig med att få bra vila och sömn under din graviditet. Denna gravidkudde är en perfekt lösning för dina svullnade ben, rygg-, axlar-, och höftesmärtan. Du kan använda den för att sova på sidan, men också som ett ryggstöd, när du vill lägga dig ner och titta på TV eller läsa en bok. Det finns ett stort antal färger och mönster som du kan välja mellan – från grå, genom rosa, till grön. En vacker design och en bra kvalitet på den här produkten kan vara grunder till att köpa den som en present för en blivande mamma. Graviditet är en speciell period i varje kvinnans liv, därför borde man tänka på kvinnans behov.

4. Dream Night C-formad Gravidkudde

Vill du sova djupt under natten? Om du är gravid och har problem met att hitta din perfekta sovställning, kan den här kudde från Dream Night lösa det. Kudden stödjer både ryggen och ben, därför är det en underbar hjälp för de som lider av smärta och bensvullnad. Bomull på kudden är otroligt mjuk, men du kommer inte vara för varmt för bomull är andningsbar, vilket är en stor fördel under sommaren. Det finns flera varianter av Dream Nights kudde som är tillgängliga på nätet, men de kan skilja sig från varandra. Lägg märke till formen och materialet för att undvika besvikelser.

3. Chilling Home U-formad Gravidkudde

Även om denna produkt kallas för ”gravidkudde” kan du använda den efter ditt barns födelse. En sådan U-formad kudde kan hjälpa dig medan du matar ditt barn. Detta kan vara ett bekvämt sätt att gå igenom amningen. Den här kudden tar inte mycket plats i din garderob, eftersom du kan komprimera den. Denna kudde gjordes av plysch, därför är det mysigt att sova med den under vintern. U-kuddar är universella för man kan lägga sig ner med en på soffan eller fåtöljen och vila med en bok och ha samtidigt bra kroppsställe. En 100% bomullsfyllning garanterar hög kvalitet och stabilitet. Säg hejdå till ömma axlar, höfte, ben och ryggen och sova bättre varje natt tack vare Chilling Homes gravidkudde.

2. hiccapop Gravidkudde

Om du letar efter ett perfekt stöd för din graviditetsmage bör du ta en närmare titt på hickapops kudde. Detta är en mjuk kudde med CertiPUR-US memory foam på ena sidan och med fastare skum på andra sidan. Det finns också ett avtagbart plyschskydd från Velboa som du kan tvätta i din tvättmaskin. Denna kudde lindrar svullnad i ben, fötter och händer, spänningar i ryggen, nervsmärtor och domningar i benen. Alla dessa fördelar är stängda i en kompakt form som du enkelt kan transportera tack vare bärbar åkpåse. Du kan använda den för att sova eller för att koppla av i din soffa eller fåtölj. Detta är också en bra produkt att använda på resor, när de allmänna förhållandena är ogynnsamma för gravida kvinnor.

1. Queen Rose U-formad Gravidkudde

Alla gravida kvinnor som söker lindring bör läsa mer om denna kudde. QUEEN ROSE:s Graviditetskudde är perfekt för att förbättra cirkulationen och lindra bensmärtor, ryggsmärtor, höftsmärtor och mer. Det är de tre områden som är särskilt stressade under graviditeten. Materialet är extremt mjukt och varmt, så att du kan sova bekvämt även i kallt väder. Lägg kudden på sängen eller soffan och distrahera dig själv när du behöver det. Denna kudde garanterar lång och god nattsömn under hela graviditeten. Investera dina pengar i en robust gravidkudde som ska lösa dina problem med ömma kroppsdelar.