Hoppa till innehåll

De 5 bästa kastrullseten för induktionshäll

Att laga mat på en induktionshäll är snabbare och säkrare än på en klassisk gasspis. De flesta induktionshällarna värmar upp sig i några sekunder och de stänger av sig om vatten kokar över. Du kan också sätta på en barnsäkerhetslås som inte låter att sätta på hällan, så de kan inte bränna sig av en slump. Inte alla kastruller kan användas på en induktionshäll. Kastruller i rostfritt stål utan magnetisk botten eller kastruller i keramik, glas, eller aluminium fungerar inte på induktionshällar. Du kan förmodligen fundera på vilka material är lämpliga för den här typen av spisar. Om kastrullerna som du köpte gjordes av rostfritt stål med magnetisk botten, gjutjärn, titan eller är de helt enkelt märkta med induktionssymbolen, betyder det att du kan använda dem på din induktionshäll. Innan du köper en stekpanna eller en kastrull, läs noggrant alla information som finns på förpackningen. Du kan också titta på storleken av de nya kastrullerna (vissa induktionshällar känner inte för små kastruller eller såspannor). Moderna induktionshällar har sådana flexibla induktionszoner, så att du kan på något sätt binda ihop två zoner i en stor zon. Även stora kastruller kan användas på induktionshällar utan problem. Många gör samma fel när det gäller att diska kastruller. Om du har non-stick pannor och kastruller, borde du inte diska dem i diskmaskinen som kan förstöra strukturen inom kastrullen. I resultat maten kommer att fastna på kastrullens botten. Tvätta kastrullen i handfatet med en mjuk disksvamp för att undvika sprickor. När du lagar mat i en non-stick kastrull, borde du använda trä- eller silikonkökredskap, eftersom de är säkra för den delikata bottnen. Det mest populära materialet är rostfritt stål som värmar upp sig mycket snabbt och distribuearar värmen jämnt, men du ska använda lite olja för att steka maten på en stekpanna i rostfritt stål – ytan av sådana kökredskap är inte non-stick. Rostfritt stål är lämplig för diskmaskinen, vilket är en stor fördel om du vill spara lite tid. Nedan finns det en ranking med de 5 bästa kastrullseten som är lämpliga för induktionshällar. Du kan klicka på länkar och besöka internetsidor för att kunna välja ditt favoritkastrullset.

5. Kastrullset för induktionshällar - WMF Provence Plus

Rostfritt stål används i köket på grund av många saker. När du lagar mat, vrider du på kranen ganska ofta, eller använder du diskmaskinen efter matlagningen. Rostfritt stål är lämplig för diskmaskiner och det förstörs inte, även om du regelbundet diskar det i diskmaskinen. WMFs set består av fyra kastruller i olika storlekar. Alla är rostfria och alla distribuerar värme jämnt och snabbt. Du kan använda dem bland annat på induktionshällar, gasspisar eller elektriska spisar. Alla element formades ergonomiskt för att öka användningskomfort.

4. Kastrullset för induktionshällar - BRA Premiere

Vill du ha non-stick kastruller och stekpannor? Du kan kolla på BRAs kastrullset. Det finns 5 element i setet, nämligen två kastruller i olika storlekar, en såspanna, och två stekpannor (också i olika storlekar). Det behövs inte att tillsätta mycket olja när du stekar fisk eller kyckling för ytorna är icke-vidhäftande. Du kan tvätta elementen för hand med en mjuk disksvamp och undvika att göra sprickor. Alla element har silikongrepp som inte bara skyddar din hand från värmen, men också låter dig att hålla dem stabilt.

3. Kastrullset för induktionshällar - Tefal A705A835 Duett Rostfritt Stål

Tefal är ett populärt franskt märke som tillverkar bl.a. kökredskap. Det här kastrullsetet i rostfritt stål fungerar bra på olika spissorter, inklusive induktionshällar. Det finns tre kastruller med lock i olika storlekar och en såspanna. Man designerade lock på så sätt att du inte behöver använda ett durkslag för att avvattna potatis eller andra saker – det finns flera hål i varje lock som möjliggör just att dränera vatten. Elementen presenterar sig snyggt och du kan använda de under lång tid. Det klassiska kastrullsetet innehåller de viktigaste elementen som borde finnas i varje kök.

2. Kastrullset för induktionshällar - Karcher Jasmin

Många kunder rekommenderar Karchers kastrullsetet på grund av dess höga kvalitet och många setdelar. Här finns det förstås kastruller, köttkrukor och stekpannor i olika storlekar, en såspanna och fyra skålar med plastlock. Alla stycken gjordes i rostfritt stål som fungerar bra på alla spistyper, även på induktionsspisar. Detta set kan diskas i diskmaskinen, men du kan gärna använda en disksvamp och diska det för hand. Eftersom man använde rostfritt stål, behöver du tillsätta lite olja – annars maten kommer att fastna till botten. I alla fall är det här setet en av de bäst värderade kastrullseten på Amazon.

1. Kastrullset för induktionshällar - Tefal Ingenio Essential Non-Stick

Tefal Ingenio är en innovativ serie av kastruller och stekpannor som är lätt att lagra i ett kökskåp, eftersom det finns ett grepp som kan användas på alla setelement – du måste bara ta ner greppet och använda det på en annan stekpanna eller kastrull. Förutom är alla stycken non-stick, så du behöver inte använda mycket olja när du stekar kött eller grönsaker. Sådana ytor är enkla att diska (för hand) för maten fastnar inte till botten. Innan du diskar en non-stick kastrull, ska du vänta till den är komplett kall – om du diskar en varm kastrull under kallt vatten, kommer non-stick ytan att förstöras snabbt. Tänk på det när du diskar, så att du kommer att använda alla stycken av Tefal Ingenio under flera år.