Hoppa till innehåll

De 5 bästa kattrepellenterna

Har du köpt nya möbler? Eller har du din favoritsoffa som din katt alltid kliar? Om svaret låter ”ja”, då är det dags att köpa något kattavvisande medel som ska hjälpa dig med att stoppa din katt som klöser bokhyllan, soffan, eller hoppar upp på köksbordet. Du kan använda sådana medel när ditt husdjur befinner sig i ett rum, där den inte borde vara. Men du kan också köpa en sprej som förhindrar oönskat beteendet i din katt. Innan du köper en kattrepellent, borde du läsa en lista över ingredienser som finns i medlet. Naturliga växtextrakter som pepparmyntaextrakt, extrakter av olika citruser, vit vinäger kan verka väldigt bra för katter eftersom de tycker inte om sådana intensiva doftar. Förmodligen kommer de att undivka den här platsen, där du sprejade medlet. Tänk på doften på så sätt, att du också ska känna den i ditt hem. Vissa medel innehåller t.ex. vitlökextrakt som luktar illa till och med för människor. Det finns också kattrepellenter med ultraljud som är effektiva mot katter och andra djur, inklusive fåglar, fläddermöss eller mullvadar. Dessa anordningar är säkra för djur och husdjur, därför behöver du inte oroa dig över detta. På nätet kan du också hitta kattrepellanter som aktiveras av motion. När din katt vill sitta på köksbänken igen och den hoppar upp på den, reagerar anordningen genast och sprejar en stark blåst av luft på katten. Katter gillar inte överraskningar, därför kan en sådan kattrepellent vara effektiv. Om du letar efter ett effektivt medel mot bångstyriga husdjur, kann du läsa vår ranking med de 5 bästa kattrepellenterna.

5. Kattrepellent - Feliway Classic

Vissa katter, särskilt kattungar, har problem med sitt beteende, dvs. de klöser gardiner (och andra föremål som exempelvis dina nyköpta skor), urinerar, eller gnagar saker. Detta kan orsakas av ångest, rädsla, stress som förknippas med ett nytt ställe, eller med ett djurläkarbesök. Feliway Classic utsöndrar en doft som stannar kvar i ett rum i flera veckor. Eftersom doften lugnar katten, trivs den äntligen hemma. Det betyder att katten stressar sig mindre, upphör att kasta vatten och att klösa din säng, gardiner, eller ett annat föremål. Produkten är lätt att använda, eftersom allt som du måste göra är att koppla den till ett uttag i väggen.

4. Kattrepellent - Petsvv Stoppspray för katt och hund

Det är en korrigeringssprej som man använder, när husdjur beter sig olydigt, dvs. när de gnagar och klöser dina skor, kläder, dörren, köksbordet och andra saker. De kan också hoppa på eller lägga sig på en säng, där du sover. Ibland använder man en sådan sprej för att skydda djuret från förgiftning av en krukväxt. Vissa krukväxter är giftiga mot katter, därför måste du lära din katt att det är en plats, där den inte får vistas. Sprejen är säker för husdjur och växter, därför kan användas den på skor, kläder, mattar, möbler i trä, eller i närheten av växter och uttag.

3. Kattrepellent -Iwinna med ultraljud

Det är en ultraljudskattrepellent som inte är effektiv bara mot katter, utan också mot andra djur som hundar, möss, råttor, rävar, minkar, fåglar, tvättbjörnar, eller hjortar. Om du inte vill ha objudna gäster i din trädgård, på verandan, eller generellt sagt på din fastighet, kan du köpa en sådan repellent och leva i lugn och ro. Vilda djur, inklusive katter, kan förstöra din grönsaksland genom att äta upp grönsaker och kryddor som växer där. Dessa stora vilda djur kan också hota dina husdjur som brukar stanna ute. Man utrustade Iwinna med LED-lampor, vars den röda färgen skräcker av inkräktare. Anordningen är vattentät, därför är den effektiv oberoende av vädret.

2. Kattrepellent - Naf Off Citronella Spray för katter

Katter tycker inte om, när det luktar citrusar, peppermynta, citrongräs osv., därför är repellenter med citronellaoljan effektiva. När din katt inte lyder dig, och den gör vad den vill, kan du använda den här sprejen med citronellaoljan och använda den i platser, där katten inte får hänga. Det är ett naturligt sätt för att lära katten att den inte får hoppa på köksbordet, klösa möbler, gnaga dina skor och kläder osv. Det är intressant att sprejen också är effektiv mot rävar som ibland kommer till din fastighet. Du kan spreja staketet, föremål i trä (eller i ett annat material/tyg), eftersom den förstör inte föremålsytan.

1. Kattrepellent - Get off Spray för katter och hundar

Enligt kunderna är den här sprejen mest effektiva mot stygga hujdjur. En flaska innehåller 500 ml av sprejen som borde appliceras i vinklar och hörn. När din katt (eller hund) vistas i ett rum, t.ex. i köket, badrummet osv., men du vill inte att den uppehåller sig där, kan du använda Get Off Spray och lösa problemet. Produkten är lämplig för inomhus och utomhus, så den verkar bra mot vilda djur som kommer då och då till dig. Om du bor i närheten av en skog, är en sådan situation ganska vanlig. Medlet är säkert för alla djur, därför behöver du inte oroa dig att du kommer att skada dem. Du kan använda sprejen med en utomhuskattrepellent som emiterar ultraljud och utstrålar det röda ljuset. Djuren kommer att undivka din fastighet pågrund av den obehagliga lukten och ultraljudsanordningen. Välj din favoritkattrepellent och lösa problemet av gnagda och klösta möbler i ditt hus.

Kom ihåg att du borde läsa listan över ingredienser på en sprej som du vill köpa. Ibland händer det finns substanser som kan skada din katt eller de kan orsaka olika hudirritationer och matförgiftning. Lägg också märke till att varje katt kan reagera på en sådan sprej annorlunda.