Hoppa till innehåll

De 5 bästa LED-lamporna

Även om vi använder LED-lampor varje dag, lägger vi inte märke till dem. Naturligtvis har sådana lampor många fördelar och användningar inte bara inomhus, utan också utomhus, exempelvis i din trädgård. Varför är LED-lamporna så populära idag? Huvudorsaken är att de inte konsumerar så mycket energi som klassiska glödlampor. Det betyder dock inte att LED-lamporna är inte lika ljusa som glödlamporna. Alldeles tvärtom! Moderna lampor lyser mycket starkt, även om de bara förbrukar 8 W-14 W. Vilka andra fördelar har LED-lamporna? De är också populära på grund av deras långa livslängd. Man värderar att en LED-lampa fungerar upp till 15 000 timmar, vilket är 15 gånger fler än glödlamporna. Det är ett mycket fint resultat i jämförelse med andra ljuskällor. En annan aspekt är LED-lampornas bra termiska effektivitet. Det betyder att de är relativt kalla efter en lång användning. Glödlamporna blir heta, vilket kan leda till olika brännskador, mörka fläckar på taket, eller, i det värsta scenariot, till brand. Man måste vara försiktig när man byter en glödlampa för att inte bränna sin hand. Bästa LED-lamporna ger dig också andra möjligheter. Till exempel, du kan välja, vilken ljusfärg passar bäst till ditt rum. Om du har vita väggar hemma, kan du spela med färgtemperatur och skapa nya effekter. Ett varmt ljus skapar en mysig stämning, medan ett kalt ljust passar bättre till ställen, där du måste fokusera, t.ex. på kontoret. En mycket viktig faktor är också faktum att LED-lampor är miljövänliga. Eftersom de fungerar längre än klassiska glödlampor, behöver du inte byta dem så ofta. Man kan också återvinna LED-lamporna, men du måste hitta en återvinningscentral som ofta finns i butiker. Vill du byta dina gamla glödlampor? Läs vår ranglista med de 5 bästa LED-lamporna.

5. Lepro E27 LED-Lampor

Om du vill ersätta din gamla 100 W-glödlampa, är Lepro LED-lampor ett bra val. De energieffektiva LED-lamporna förbrukar bara 13,5 W, vilket ger dig 86 % besparingar på elräkningen. Det är en ljus lampa med E27 skruvsockeln passar till de flesta lamporna som du har hemma. Den här lampan lyser upp till 15 000 timmar, därför behöver du inte byta den efter en kort tid av användning. Om du jobbar hemifrån, eller när du behöver ett starkt ljus i köket, uppfyller Lepros lampa dina förväntningar för den levererar 1521 lm. Det är tillräckligt mycket att belysa ett stort rum. Färgtemperaturen är kall för den har 6500 K. Du behöver inte vänta på ljuset efter du tänder det – LED-lampor lyser strax efter du tände dem.

4. LVWIT E27 LED-Lampa

Ett rimligt pris är alltid välkommet. De här LED-lamporna från LVWIT lyser väldigt starkt och de förbrukar lite energi, vilket leder till det att du kan spara mer pengar. Det är en bra ersättning av 60 W klassiska glödlampor som till skillnad förbrukar bara 8 W. E27 skruvsockeln passar till många golvlampor, takarmaturer, väggbelysningar som ofta finns i sovrum, vardagsrum och kök. En hög ljusstyrka på 806 lm och livslängden på 15 000 timmar garanterar en oproblematisk användning under lång tid. Kall, dagsljus vit är en färg som motiverar dig till att fokusera bättre på dina plikter. Det är en av de mest universella LED-lamporna för inomhusbruk. En klassisk A160 form passar till de flesta lamporna som du säkert har hemma.

3. Linkind E27 LED-Lampor

Det är ett bra förslag, om du vill ha en chans att välja en passande färgtemperatur. Du kan välja mellan de följande varianterna: vit, kall vit, varm vit, och dagsljus. Du har också en möjlighet att välja, om du vill ersätta 60 W eller 100 W glödlampor. I alla fall är Linkind LED-lampor mycket funktionella för du betalar inte mycket för 6 stycken, och du får energisparande och hållbara LED-lampor som förbrukar 9 W (60 W-ersättning) och varar upp till 25 000 timmar. Ett vitt ljus är en naturlig variant på 2700 K som också är dimbar. Det betyder att du kan bestämma över ljusets intensitet. 806 lumen är ett vanligt antal och den passar till de flesta rummen i huset. Tack vare Linkind kan du spara upp till 90 % energi på elräkning.

2. Osram E27 LED-lampa

Osram är ett populärt företag som tillverkar bl. a. högkvalitativa LED-lampor. I detta fall kan du välja mellan kall och varm vit färg, men båda är inte dimbara. Det är en bra ersättning av 60 W glödlampor som till skillnad förbrukar bara 8,5 W. Tack vare den klassiska E27 sockeln ska du inte ha något problem med att byta en gammal glödlampa. Den E27 skruvsockeln förekommer i de flesta lamporna som finns på marknaden. Även om dessa lampor är inte de starkaste, har de fortfarande en bra ljuskälla på 806 lumen. Ditt kök, badrum, vardagsrum, eller ditt personliga kontor ska belysas mycket bra. Du behöver inte vänta på ljuset för LED-lamporna tänder genast. Du kan välja mellan 3 stycken på 8.5 W, 10 W, eller 14 W. Det beror på vilken ersättning av glödlampa du vill ha.

1. Philips E27 LED-Lampa

De bästa LED-lamporna tillverkades av Philips. I en förpackning får du till och med 6 stycken LED-lampor på 470 lumen. Om du vill ersätta gamla glödlampor i vardagsrummet, sovrummet eller i ett annat rum, är de perfekta. Tack vare den klassiska skruvsockeln E27 kan du byta dem i nästan varje golv- eller hänglampa. Du kan njuta av ett varmt och behagligt ljus (2700 K) och skapa en mysig stämning. Sådana lampor passar bäst till rum, där du inte arbetar eller där du inte behöver ett starkt ljus, t.ex. badrummet. Du kan spara ganska mycket pengar, om du köper en 6-pack. Den långa livslängden garanterar också en låg energiförbrukning och mer besparingar eftersom du inte behöver köpa nya lampor.