Hoppa till innehåll

De 5 bästa massagedynorna

Massagedynor blev mycket populära på grund av effekter de ger. Du kan köpa en massagedyna i många online-affärer eller i en sportaffär till ett förnunftigt pris. Massagedynor hjälper till att lindra smärtan, när du lider av ryggsmärta, muskelsmärta, sömnstörning, eller om du har skadat dig i dåtiden. Det är ett enkelt sätt att göra sig av med smärtan. Massagedynor frigör endorfiner, vilka blockerar smärtsignaler. Följaktigen kan du slappna av musklerna och börja leva utan smärta. Du kan hitta t.ex. akupressurmattor som hjälper till att minska högblodtrycket. Det räcker till att du kommer att använda mattan flera gången i veckan för 15-20 minuter för att känna någon lindring. Om dina händer alltid är kalla, betyder det att ditt blodtryck är för lågt. För att förbättra din blodcirkulation, kan du massera dig med hjälp av en akupressurmatta eller en massagedyna som ska värma upp din kropp och öka blodtrycket. Ryggsmärta är ett vanligt problem bland professionella förare, t.ex. taxichaufförer eller lastbilschaufförer. Sådana personer som lider av rygg- och nacksmärta kan använda massagedynor när de arbetar, t.ex. om man har en paus, kan man slå på massagedynan och slappna av lite. Massagedynor kan monteras på ryggstödet, därför är det mycket bekvämt att göra det på sitt bilsäte eller på sin kontrolstol om man jobbar framför dator. Det är en bättre lösning än att ta tabletter. Du kan välja, vilka kroppsdelar du vill massera, eftersom vanligtvis finns det två eller tre modus som du kan välja mellan. Du kan också bestämma över massageriktningen och massagehastigheten. Du kan bara fokusera på axlarna, benen eller nacken – en 20-minuters massage ska hjälpa till att ta bort ont i axlarna eller i benen. Massagemattor kan också användas om du inte har någon smärta. Det är ett fantastiskt sätt att koppla av efter jobbet och känna sig piggare. Om du undrar, vilka massagedynor är bästa, kan du läsa vår ranking som finns nedan. Vi har samlat fem olika massagedynor som är tillgängliga på nätet.

5. Massagematta - Beurer MG 260 Shiatsu

Det är en massagedyna som kan användas för både avkoppling och föryngring. Om du vill göra av dig med smärta, kan du testa den Beurer MG 260 Shiatsu mattan. Det finns några massagehuvud som masserar din övre och nedre delen av ryggen samt nacken. Du kan välja, om du vill fokusera bara på en punkt på ryggen eller på hela ryggen. Du kan också ändra hastigheten och intensiteten av massagedynan. Massagen är ganska intensiv och på grund av detta ser du resultatet efter 20 minuter. Personer som har mycket känslig hud bör slå på mattan på det lägsta moduset för att inte skada sig. Använd mattan på din fåtölj, kontorstol eller på ett bilsäte – mattan är tillräckligt stor och bekvämt för att använda den på väg. En annan fördel av den här massagedynan är att du kan tvätta den, om mattan är smutsig. Ta bort velourskyddet och tvätta det vid 40 grader. Sedan kan du hänga det i din garderob.

4. Massagematta - Supportiback Akupressurmatta och kudde

Om du vill slappna av dina muskler, förbättra din häsla och matsmältning, skulle du överväga inköpet av en akupressurmatta. Det är den bästa lösningen för alla som förväntar snabba resultat. Med en akupressurmatta kan du också förbättra din blodcirkultation, om den är för låg, eller du kan minska högblodtrycket. Är dina händer och fötter alltid kalla? Supportibacks akupressurmatta ska hjälpa dig till. Du kommer att känna dig värmare efter en stund. Din kropp kommer att värma upp sig efter några minuter av massering. En akupressurmatta minskar också stress, så att du kan slappna av lite. Den här mattan förekommer med en akupressurkudde som används för nackemassagen. Du kan massera hela din kropp med bara en akupressurmatta som inte är dyr. I jämförelse med en elektrisk massagedyna kostar den här akupressurmattan väldigt lite.

3. Massagematta - HoMedics Shiatsu Max

Vibrationsmassage med värme är det bästa sättet att kämpa mot ryggsmärta. HoMedics massagedyna är lämplig för alla som lider av rygg-, nacke- axelsmärta. Du kan anpassa massagefunktioner till dina behov, dvs. ändra massageinställningnar. Eftersom det finns 14 massagemodus, kan du skapa din eget massage som kommer att frigöra dig från smärtan. Du kan slå på massagemattan och värmefunktionen och använda dem tillsammans, men du kan också använda massagehuvuden eller bara värmemoduset. Den här massagedynan gjordes av ett behagligt material, så det är alltid angenäm att sitta på mattan och slappna av.

2. Massagematta - Comfier Elektrisk

Det är en underbar massagematta som baserar på vibrationer. Det är en bra lösning för personer med känsliga huden och musklar på grund av det att det inte finns några massagehuvud som masserar din kropp. I stället för massagehuvuden finns det vibrationer som masserar kroppen. Förutom kan du slå på värmefunktion för att värma upp sig, när det är kallt ute eller när du lider av musklersmärta. Du kan välja ett bestämt område av din kropp som ska masseras, t.ex. övre delen av ryggen. Du kan använda mattan på en soffa eller på en fåtölj – sitta eller ligga i sängen på Comfiers matta, när det behovs.

1. Massagematta - RENPHO Shiatsu

En sak som man kan säga om RENPHO Shiatsu massagedyna är en hög kvalitet. Massagedynan gjordes av läder och en andningsbart material inom mattan – mattan är lätt att rengöra och bekväm att sitta på. Du kan lägga mattan nästan varsomhelst – på stolen, soffan, bilsätet eller på kontorstolen, eftersom den anpassar sig bra till alla ytor. Anpassa ryggmassage till ett område som mest gör ont. Det finns några massagehuvud i både massagekudde och ryggskudde. Det är möjligt att bestämma över vilken del av ryggen vill du ha masserats, t.ex. bara nedre del eller full massage av hela ryggen. Om du tycker om grundliga massager, välj den RENPHO massagedynan och lev utan smärtan.