Hoppa till innehåll

De 5 bästa mattermosarna

Varje person som inte kan arbeta hemifrån, måste ta med sig sin lunch till jobbet. En mattermos kan rädda dig från hunger, du kommer inte att betala för dyr mat i stan, och du kan ändra sina matvanor. Att förbereda mat hemma är billigt, ekologiskt, och framför allt läckert. En mattermos kan användas under lång tid, därför producerar du inte plast. Förutom kan du äta din lunch närsomhelst och varsomhelst – maten blir varm i några timmar och det behövs inte använda någon mikrovågsugn. Du kan ta mattermosen med sig till jobbet, skolan, universitetet eller ute i naturen. Du kan äta direkt från matbehållaren, vilket är bekvämt för öppningen är tillräckligt bred. Du kan tvätta den ofta i diskmaskinen, dock vore det bäst att lästa produktbeskrivningen först. Mattermosar håller både varm och kal temperatur under lång tid. Du kan förebereda olika maträtter som het tajländsk soppa, grekisk sallad, italiensk pasta eller gulasch och packa den i din mattermos. Om du inte har tillgång till ett kök eller åtminstone till en mikrovågsugn på jobbet, är en termisk matbehållare den bästa lösningen för dig. En sådan mattermos tar inte mycket plats i din handväska eller ryggsäck. Tack vare det läckagefria locket blir din laptop, mobil, och andra saker som du har i väskan torra. Vem kan också använda en mattermos? De som reser mycket och tillbringar tid på tåget eller i bilen kan investera i en händig mattermos för det är snabbt, hälsosamt och enkelt att äta lunch på väg än att stanna och köpa mat i en restaurang. De flesta mattermosarna har en sked som kan vikas ihop och gömmas i locket. Du behöver inte en annan sked som tar mer plats och måste förpackas isär. En termisk matbehållare göras av rostfritt stål och har oftast dubbel-isolerade väggar – maten inom behållaren blir varm och behållaren ute blir kall, så att du inte bränner dig. Om du vill köpa en robust behållare för varm mat, kan du läsa vår ranking med de 5 bästa mattermosarna.

5. Esbit Mattermos

Det är en 750 ml mattermos av rostfritt stål som håller varje maträtt varm under lång tid. Den här termiska matbehållaren är lämplg inte bara för soppor, utan också för pasta, gulasch, kinesisk kyckling med ris, fruktsallad osv. Du kan äta direkt från behållaren eller från locket – om du vill dela in din måltid i flera portioner, är det förmodligen bekvämmare att äta från locket. Behållaren förekommer i olika färger och storlekar, därför läs information om produkten grundligt. Esbit anpassar sig till varje situation, både under sommaren och vintern och håller maträtter varma långt. Produkten är BPA-fri, vilket betyder att den kan ha kontakt med maten.

4. Milu Termisk Matbehållare

Om du letar efter en kompakt och mulrifunktionell mattermos, då är Milus produkt för dig. Den här termiska matbehållaren förekommer i två storlekar – 450 ml och 650 ml, och i två färgvarianter – grå/blå, och svart. Med varje variant får du fem bärbara band i olika färger, en sked som kan gömmas i locket, och en påse för att lagra behållaren säkert i din ryggsäck. En bred öppning möjliggör att packa, rengöra och äta från behållaren bekvämt, utan att spilla soppan på bordet. Du kan också äta från en liten skål, vilken är en del av locket. Du kan spara plats i handväskan för det behövs inte att bära en extra sked och en tallrik eller skål för att kunna äta lunch i lugn och ro. Mattermosen gjordes naturligtvis av rostfritt stål, den är läckagesäkert och väl isolerad.

3. Stanley Classic Legendary Food Jar Mattermos

Stanley är ett populärt företag som tillverkar bl.a. olika slags matbehållare. Det är en smart mattermos med en spork, dvs. en förbindelse av en sked och en gaffel, vilken är mycket praktisk för du behöver inte ta två bestick hemifrån för att äta lunch på jobbet eller på universitetet bekvämt. Du kan fästa sporken på behållaren för att ha allt på samma plats. Du kan äta soppor, sallader, kött, och andra saker med denna spork. Eftersom mattermosen kan hålla kalla temperaturer i sju timmar, kan du förbereda t.ex. overnight oats och njuta av dem sedan på jobbet eller på vägen. Du kan diska behållaren i diskmaskinen för den gjordes av rostfristt stål. Fylla mattermosen fritt tack vare det breda locket och äta din lunch direkt från behållaren. Du kan välja tre färger på denna produkt: nightfall, hammertone green och matte black.

2. WayEee Mattermos

Det är en kul mattermos för både de vuxna och studenter som vill äta hälsosam lunch på skolan eller på jobbet. 450 mililiters kapacitet är tillräckligt för att äta sig mätt. Det finns flera färger än bara himmelsblå, nämligen mörkblå, lila, rosa, och svart. Varje mattermos kommer till dig med en vikande sked som gömmas i locket. Denna termiska mattermos håller din mat varm och kall i tolv timmar, därför kan du ta den med dig för en lång resa. Behållaren ute är kall, även om du just har fyllt den med en het soppa tack vare vakuum-isolerade väggar. Du kan placera den i din ryggsäck säkert för konstruktionen på denna produkt är läckagesäker. Förutom är den här termiska matbehållaren BPA- och PVC-fri.

1. THERMOS King Mattermos

En av de bästa mattermosarna som finns på marknaden – THERMOS King. Det är en underbart bra mattermos som anpassar sig till varje situation. Även om det är klassisk termos, kan den hålla maten varm upp till 9 timmar. En stor metallsked hjälper till att äta soppa eller även dessert bekvämt, utan att smula eller spilla den överallt på bordet. Öppningen är bred, därför kan du fylla den utan något problem. Du kan äta både från behållaren och från locket för båda lösningar är samma bekvämma. Du braukar tillbringa mycket tid ute, också under hösten och vintern, kan du utan bekymmer ta THERMOS King med dig för maten ska inte kyla sig ner. Välj den bästa mattermosen för dina behov och njuta av läckra och hemgjorda måltider, oberoende av ditt aktuella ställe.