Hoppa till innehåll

De 5 bästa simglasögonen

Antigen är du en professionell simmare eller simmerska, eller vill du börja din simäventyr. I alla fall behöver du att köpa några saker, nämligen en baddräkt, en badmössa och naturligtvis ett simglasögon. Att välja ett bekvämt par simglasögon är väldigt viktigt eftersom du flrmodligen kommer att tillbringa till och med några timmar i bassängen. Numera finns det mångt och mycket märken och modeller på simglasögon i olika affärer att det kan vara svårt att välja de bästa simglasögonen för sig själv. Om du vill köpa nya simglasögon, måste du först tänka på deras ändamål. Det finns simglasögon för inomhus- och utomhussim som skiljer sig från varandra. På grund av detta bör du tänka på några saker. Simglasögon kan tillverkas av en mängd olika material, såsom silikon, latexgummi, plast eller skum. Även om silikon är dyrare än latexgummi har detta material fler fördelar. Först och främst är silikon hypoallergent, så alla med allergier kan säkert använda silikonglasögon. Silikon är också resistent mot solstrålar och klor – det bleknar inte och det är mycket hållbart. En annan sak som också är superviktig är bra syn. Simglasögonen har olika linsfärger som ger olika effekter. Till exempel förbättrar lila glas kontrasten mot blå och gröna bakgrunder. Rökt eller grått glas används ofta utomhus eftersom det absorberar UVA- och UVB-strålar, så dina ögon är väl skyddade. Sälen spelar också en viktig roll eftersom ögonen är känsliga för klorerat vatten. En bra säl släpper inte in vattnet, så du kan simma med full frihet. Både packningen och huvudremsan ska passa ditt ansikte och huvud. När du tränar regelbundet är din komfort det viktigaste. Skulle du vilja köpa nya simglasögon, men du vet inte vilka som rekommenderas och vilka som är robusta? Läs vår rankning av de fem bästa simglasögonen.

5. Arena Python Simglasögon

Arena är ett ganska populärt märke i simglasögonvärlden. Arena Python kan användas av kvinnor och män, eftersom formen är universell och du kan alltid passa rätt storlek på glasögonremmen. Denna modell finns i många olika färger av både remmar och linser. Om du vill köpa simglasögon för inom- och utomhusbruk kan du välja de blå linserna. Den blå färgen skyddar dina ögon från bländning i ljusa förhållanden. Om du endast ska använda dina simglasögon utomhus rekommenderas den rökiga eller gråaktiga färgen, eftersom det minskar ljusgenomsläppligheten och den övergripande ljusstyrkan. Spegelglas är också bra för utomhusbad. Klara linser används snarare i simhallar, där ljusmängden är låg, men maximal synlighet krävs.

4. Aegend Simglasögon

Dessa simglasögon kostar inte mycket och erbjuder en hel del prylar. Förutom det låga priset finns det många tillgängliga färger på linser och remmar. Du kan hitta den bästa linsfärgen för dina behov. Denna produkt är gjord av silikon så den ska vara bekväm när du simmar. Du kan simma länge och linserna ger fortfarande tydlig syn. Anti-im-beläggningen ökar effektiviteten och den övergripande användningen av Aegend-glasögon. Du bör skölja insidan av linserna, inte torka av dem, om du vill se under vattnet. Många simmare rekommenderar denna produkt för dess utmärkta kvalitet och mycket rimliga pris.

3. Focevi Simglasögon

Focevis simglasögon är bra för dem som har höga förväntningar. Det finns några färgalternativ för olika förhållanden. Galvanisk beläggning skyddar är motståndskraftiga mot repor och det ser väldigt snyggt ut. Linserna är polariserade och UV-säkra, vilket gör dem perfekta för utomhussim. Remmarna var gjorda av silikon, vilket är säkert för alla som är allergiska mot latexgummi. Det ökar naturligtvis också användarkomforten. Dessutom har linserna anti-dimbeläggning, men du bör inte torka av dem. Använd en anti-dimspray i stället. Hög sugkraft släpper inte in vattnet, vilket är viktigt om dina ögon är mycket känsliga för klorvatten.

2. MP Michael Phelps XCEED Simglasögon

Om du letar efter en fantastisk kvalitet och pålitlighet är XCEED simglasögonen något för dig. Även om det finns flera alternativ att välja mellan, var alla tillgängliga typer gjorda av samma högkvalitativa material. Silikonrem irriterar inte din hud tack vare dess hypoallergena egenskaper, och den är resistent mot klor och solstrålar. Linserna i detta glasögon var gjorda av polykarbonat som är resistent mot repor och imma. Goggles tillverkades i Italien, så du kan förvänta dig riktigt bra kvalitet. MP XCEED förekommer även i ett fåtal färgvarianter.

1. Speedo Speedsocket 2.0 Simglasögon

Speedos simglasögon har en smart design som gör varje träning ännu bättre. Hög näsbrygga är universell för simmare, eftersom den lättare passar din näsa. Låg profildesign hjälper till med bättre prestanda, särskilt under träningar och tävlingar. Linserna i denna modell är hydroskopiskt böjda och anti-dimma – det ger bred och tydlig sikt. Goggles rem och tätningar var gjorda av silikon. Du kan undvika allergiska reaktioner och sugkraften är tillräckligt stark för att inte släppa in vattnet i glasögonen. Som alltid – det olika färgvalet är brett. Välj lämplig linsfärg beroende på simningens syfte och förhållande. Kanske är priset inte det lägsta, men Speedo är ett pålitligt varumärke som producerar högkvalitativa produkter.