Hoppa till innehåll

De 5 bästa torkarbladen

Om du har en bil vet du säkert, hur viktigt det är att alltid köpa ett par pålitliga och robusta torkarblad. Detta föremål, även om det är ganska litet, påverkar sikten vid dåligt väder. Torkarblad av låg kvalitet kan gå sönder snabbt och de torkar vanligtvis inte allt regn på vindrutan. Din säkerhet står på spel, så du bör byta ut denna artikel regelbundet om du vill undvika en olycka. Som tur är finns det gott om pålitliga torkarblad på marknaden just nu, därför kan du enkelt hitta en högkvalitativ produkt. Detta enorma urval ger dig en möjlighet att välja ett torkarblad som passar perfekt in i din bilmodell. Premiummärken som Michelin eller Bosch har tillverkat biltillbehör sedan många år, så du kan lita på dem och deras produkter, även om pris kan vara högre. Vad bör du tänka på innan du köper torkarblad? Se till att torkarbladen som du har valt är kompatibla med ditt fordon. Du kan fråga en specialist i din lokala reservdelsaffär eller en bilmekaniker för att se till att du inte köper något skräp. En annan viktig sak är materialet. Silikon är ett mycket hydrofobt material som är perfekt för att få bort vatten från vindrutan. Du kan också välja gummitorkarblad, eftersom gummi är ett bra substitut för silikon. Torkarbladen ska vara effektiva i alla väderförhållanden – de bör torka av smuts, snö, vatten eller lera. Om du gör en research kan du se två typer av torkarblad: traditionell ram-stil och balk-stil. Skillnaden mellan dessa två stilar ligger i deras form. De traditionella har en enkel form, de använder en stålöverbyggnad och de skjuts upp på vindrutan med ett antal spakar. De balkformade torkarbladen har också en serie spakar, men de senaste modellerna använder en stålbalk. Var också uppmärksam på längden på torkarbladen. Längden beror på storleken på din bil, om du till exempel har en SUV kräver den 24-tums blad. Om du undrar vilka torkarblad som är mest pålitliga kan du läsa vår rankning med de 5 bästa torkarbladen.

5. Torkarblad - Valeo VR30 Silencio

Om du söker efter ett torkarblad som inte kostar dig en förmögenhet, är förslaget från Valeo en bra idé. Valeo är ett franskt företag som kanske inte är den mest populära firman med biltillbehör i Europa, men den erbjuder rimliga pris och bra produkter. Det här torkarbladet gjordes i naturgummi och plast för att ta bort all smuts från vindrutan. Torkarbladet monteras sabbt och enkelt på grund av dess konstruktion. Apropå konstruktionen, den är verkligen robust och hållbar. Ibland snöar eller regnar det starkt och torkarblad måste garantera bilföraren den klaraste synligheten.

4. Torkarblad - Michelin Rain Force

Om du lägger vikt vid hållbarhet kan du välja Michelin RainForce Windshield. Även om namnet på denna produkt endast pekar på regn, kan dessa torkarblad användas under varje säsong. De är resistenta mot vatten, snö eller is. Böjare i rostfritt stål undviker rost under lång tid och stärker den övergripande konstruktionen av detta föremål, såsom en aerodynamisk kraftig ram. Om du har märkt att ditt gamla torkarblad gnisslar, smetar, tjatar och strimlar är det hög tid att byta ut de gamla torkarbladen mot ett nytt par. Michelin garanterar långvarig prestanda för sina produkter och hållbarhet tack vare den robusta ramen. Installationen är enkel, snabb och säker, så länge du följer instruktionerna. Det finns också många olika storlekar som är tillgängliga på nätet.

3. Torkarblad - Caterlipillar Clarity

Ett tvåpack med torkarblad är aldrig en dålig idé, speciellt om du bor i ett regnigt klimat och du kör bil ofta. Dessa Caterpillar-torkarblad för alla säsonger är perfekta för alla bilar. Det finns massor av storlekar och kombinationer du kan välja mellan. Aerodynamiskt strålblad eliminerar damm, smuts och andra saker från vindrutan, så att du kan se vägen klart. Clarity-modellen är resistent mot dåliga väderförhållanden som kraftigt regn, snö eller till och med hagel. Universaladaptrar hjälper till att installera tillbehöret på vindrutan.

2. Torkarblad - Rain-X 820147 WeatherBeater

Rain-X är ett pålitligt företag som endast producerar hållbara produkter. WeatherBeater torkarblad är ett bra föremål som kan användas under alla årstider och väderförhållanden. Bara original Rain-X-produkter kan torka av vindrutan noggrant. Under en storm är det verkligen svårt att se vägen tydligt, men tack vare robusta och pålitliga torkarblad kan du öka sikten på vägen. Denna modell gjordes av gummi, och formen på bladet är konventionell och universell. Du kan köpa enkel-, 2-pack eller combo-pack i många olika storlekar, alltid till ett rimligt pris.

1. Torkarblad - Bosch AeroTwin

Det bästa torkarbladet på denna ranglista är Bosch AeroTwin torkarblad. Bosch Automotive AeroTwin torkarblad är det bäst rankade, det mest hållbara och det mest pålitliga tillbehöret som varje bil behöver. Om du vill köpa ett nytt par torkarblad som erbjuder den högsta kvaliteten, borde du välja denna modell. Den är resistent mot alla väderförhållanden, eftersom de håller upp till 40 % längre än andra liknande premiumtorkarblad. Om du är mitt i vägen du vill tillryggalägga och en plötslig storm med hagel stor i din väg, kan du sätta på maxhastigheten på bladen, och de kommer att förtydliga sikten perfekt. Det är bättre att lita på varumärket med enorm erfarenhet och miljontals sålda produkter, även om det kostar lite mer – din och din familjs säkerhet är alltid viktigast.