Hoppa till innehåll

De 5 bästa väderstationerna för hemmabruk

Ibland kan väderförhållandena överraska dig eftersom väderrapporten på mobilappen eller i TV:n kan vara fel. Väderrapporter som man ofta ser i TV är inte exakta utan mer generell eftersom meteorologen bara visar vädret i de största städerna i landet. Om du bor i en liten by kan temperaturen skilja sig från den närliggande storstaden. Din by kan ligga långt från den lokala väderstationen, och därför kan mätningar vara helt eller delvis felaktiga, vilket kan leda till otrevliga överraskningar. Om du alltid vill ha koll på det aktuella vädret kan du fundera på att köpa en väderstation till ditt hem. De bra väderstationerna för hemmet visar all viktig information som temperatur, vindhastighet, luftfuktighet, lufttryck, vindriktning med mera. Vissa väderstationer kan även användas som väckarklockor. På skärmen kan du se både inomhus- och utomhustemperatur och annan data. Oavsett var du befinner dig, med väderstationen vet du alltid exakt hur vädret kommer att bli imorgon. Du kan förbereda dig på det dåliga vädret i förväg och på så sätt skydda dina trädgårdsmöbler eller andra verdefulla saker från hagel och starkt regn. Den allmänna väderrapporten kommer inte längre att vara användbar för dig. Dessutom är de moderna hemmaväderstationerna väldigt intuitiva och intelligenta eftersom du kan koppla dem till din mobiltelefon. Detta är en bekväm lösning, till exempel när det finns fler användare – en station kan betjäna ett fåtal enheter. Om du bor i ett område där det finns en stor risk för väderomslag är det en bra idé att köpa en väderstation. En smart väderstation kan bli ytterligare en del av ditt smarta hem – det finns enheter som är kompatibla med Amazon Alexa eller Google Assistant. Om du letar efter en bra hemmaväderstation kan du läsa vår ranking. Där hittar du de fem bästa väderstationerna som du enkelt kan beställa på Internet.

5. Väderstation - Sainlogic

Detta är en väderstation som är kompatibel med mobiltelefoner eller andra enheter. Du kan följa vädret även om du inte är hemma. På skärmen kan du se temperatur, vindhastighet och vindriktning, nederbördsprognos, lufttryck, solstrålning och UV-strålning. Du kan också följa temperaturen och luftfuktigheten inuti. Installera utomhussensorn i din trädgård eller på balkongen och följ bruksanvisningen så att enheten kan fungera korrekt. Denna väderstation kan givetvis anslutas till WiFi, så att du kan få de senaste vädermeddelandena.

4. Väderstation - ThermoPro TP65

Vill du spara några kronor på en väderstation? Med ThermoPro väderstationen är det möjligt. Denna väderstation från ThermoPro är relativt billig (jämfört med andra liknande enheter). Skärmen är enkel, tydlig och stor, så att du enkelt kan läsa den viktigaste informationen. Skärmen är uppdelad i lika delar för att skapa olika data. Enheten kan antingen stå på ett bord eller hänga på väggen. Om du inte vill betala för mycket är väderstationen ThermoPro den bästa lösningen.

3. Väderstation - Bresser

Detta är den andra mycket bra väderstationen som är lätt att använda och ger korrekta data. Här finns mer än tio indikatorer som visar olika information. Förutom standarddata som inomhus- och utomhustemperaturer, vindriktning och vindhastighet, eller luftfuktighet, kan man till och med till exempel följa månens faser. Larmfunktionen finns även i denna väderstation, så enheten kan placeras bredvid sängen. Utomhussensorn mäter vindhastighet, vindriktning, temperatur och luftfuktighet samt nederbörd. Denna sensor kan monteras på antingen en horisontell eller vertikal yta.

2. Väderstation - Kalawen

Detta är en av de bästa hemmaväderstationerna på Amazon. Den stora skärmen med intensiva färger visar all data tydligt och klart. De viktigaste indikatorerna, dvs. temperaturindikatorer, visas med hjälp av stora siffror. I mitten finns det två rutor för väderprognos och månfasvisning. Tid och datum finns i det nedre vänstra hörnet. Denna enhet är särskilt användbar för äldre som enkelt kan läsa all information och använda denna väderstation som väckarklocka. Det finns två strömalternativ – du kan använda antingen en adapter eller två AA-batterier.

1. Väderstation - Netatmo Smart

Den bästa väderstationen på denna ranking är Netatmo NWS01-EC Smart Weather Station. Denna väderstation kan ansluta till dina smarta hemenheter som Amazon Alexa eller Google Assistant. Du kan följa vädret på ett fåtal enheter – smartphoner, surfplattor eller laptopar. Flera användare kan använda väderstationen samtidigt, så hela familjen kan alltid vara uppdaterad. Sensorerna mäter de viktigaste väderdata som temperatur, lufttryck, luftfuktighet etc. All information finns i den dedikerade appen som du kan ladda ner till din telefon. Dessutom ser väderstationen elegant och minimalistisk ut och därför anpassar den sig fint till alla rum.

Väderstationer är mycket hjälpsamma enheter, särskilt för äldre människor som inte alltid använder mobiler eller surfplattor. I bara en apparat får man alla information som gäller vädret, dvs. temperatur, luftfuktighet, lufttryck osv. Det är också möjligt att bygga ut sitt SmartHem och ha tillgång till den aktuella väderprognosen i sin bostad. Väderinformation uppdateras hela tiden, så att du kan följa upp vädret när som helst och var som helst. Tack vare internet har du ett enormt urval av sådana enheter till rimliga pris. En sådan enhet ska uppdatera dig om vänderförhållanden under lång tid.