Hoppa till innehåll

5 bästa vakuumförpackarna

Om du aldrig har använt eller hört om en vakuumförslutare, finns det några saker som du kanske vill veta. En vakuumförseglare är en användbar enhet som kan spara tid och… pengar. En stor fördel med den här enheten är att den bevarar, skyddar och förlänger hållbarheten på din mat. Vakuumförpackare tar bort luften från en plastpåse och stänger den sedan tätt. Utan syre kan mögel och bakterier inte växa, så dina måltider är alltid fräscha. Din mat är också skyddad från uttorkning och frysbränna – fukten kan inte avdunsta eftersom det inte finns någon luft i den förseglade påsen. Vakuumförseglad mat kan förvaras längre (i jämförelse med mat i en plastpåse eller i en plastbehållare), och du kan alltid njuta av fukten, safter och smaken som finns inuti maten. En vakuumförpackare kan vara en vändpunkt och tidsbesparande i ditt kök, då den låter dig laga några olika rätter för varje dag under veckan som du senare lägger i frysen. Din färdiga lunch eller middag finns alltid redo i frysen – alltid fräsch och läcker. Har du någon köttsås eller spaghettisås kvar? Inget problem! Nu kan du vakuumförsegla och frysa sådana vätskor. Påsen är alltid tätt stängd så att inget svämmar över eller läcker på fryshyllorna. Tänk på att inte använda vakuumet, om maten som finns i påsen är krispig eller bräcklig, t.ex. kex. Köttet som finns i frysskåpet har en tendens till att skapa iskristaller på sig, när vattnet fryser. För att undvika en sådan situation, kan du försegla den och vara säker att kvalitet av köttet förstörs inte. En förseglad påse löser problemet av torr och smaklös mat som avfrostades för maten håller alla sina juicer och fuktigheten inne. Vakuumförpackare används ofta av professionella kökschefer som brukar koka kött i påsen – denna teknik kallas för ”sous vide”. Det behövs tid att koka köttet på ett sådant sätt, men sedan är det mycket delikat och saftig. Om du vill bevara livsmedel längre i ditt frysskåpet, borde du tänka på att köpa en vakuumförpackare som ska hålla maten saftig och läcker under lång tid.

5. Vakuumförpackare CASO 1392 VC300

En av de bästa vakuumförslutarna på marknaden – CASO VC300. Om du letar efter hög kvalitet är CASO ett bra val. Du kan justera svetstiden och vakuumstyrkan, vilket beror på maten – till exempel kan torr eller fuktig mat som lax eller chips förstöras om du sätter igång den normala vakuumutgången. Glöm inte att rengöra den avtagbara vakuumkammaren – bakterier kan föröka sig på denna del när vakuumkammaren är fuktig. De robusta folierna sim finns i paketet håller allt fräscht och tätt stängt. Både grönsaker och kött kommer inte att förlora sitt näringsvärde.

4. Vakuumförpackare FoodSaver FFS016X

FoodSaver är ett av de mest populära varumärkena som producerar vakuumförslutare för mat. Det finns många bra och effektiva modeller, så det kan vara svårt att avgöra vilken är bättre. FoodSaver FFS016X kan förstås bevara olika typer av livsmedel (när din inköpslista innehåller olika produkter som du vill bevara i frysskåpet under lång tid), så den försluter säkert mat som kött, fisk, grönsaker och till och med vätskor (såser, soppor etc.). Du kan frysa in måltiderna och lagra dem i upp till några månader. Din mat kommer att vara lika fuktig och välsmakande som den var precis efter tillagning, eftersom alla safter och fukt hålls inne i maten. Du kan även använda denna enhet för att konservera t.ex. frukt och grönsaker i en behållare – ett speciellt tillbehör hjälper dig med detta. Du får även tillbehör som vakuumförseglingspåsar i olika storlekar och en förseglingsrulle.

3. Vakuumförpackare OBH NORDICA 7949 Supreme

Matlagning har aldrig varit så lätt! OBH Nordica är en vakuumförseglare som är intuitiv att använda, och det tar inte lång tid att försegla eller vakuumförsegla påsen med mat. När luften tas bort från påsen kan den förvaras längre i frysen än i en dragkedjapåse eller i en behållare. En viktig del av att använda en vakuumförseglare är att rengöra den ordentligt – glöm inte av att göra det, eftersom bakterierna kan lätt byggas upp. Nöjda kunder har älskat OBH Nordica vakuumförseglare på grund av dess ekonomiska pris, kompakta storlek, låga vikt och naturligtvis effektivitet och tillförlitlighet. Håll dina måltider fräscha och goda länge i frysen och tina upp den när du vill.

2. Vakuumförpackare CASO VC10

En helautomatisk vakuumförpackare som håller din mat fräsch och sunt, även efter några veckor i frysskåpet. Justerbar vakuumstyrka och svetsfunktion kan användas enligt ditt behov, dvs. om maten du fryser har en delikat struktur som t.ex. fisk. I detta fall kan du använda svagare vakuumstyrka för att inte förstöra matstrukturen. Användning av den här anordningen är enkel och intuitiv för alla för knappar syns mycket tydligt. Om du brukar paketera grönsaker eller frukter för smoothies, då är det den bästa lösning för att bevara deras näringsvärde. Du kan försegla både fukt och torr mat. Om du aldrig har använt vakuumförpackare, kommer du att bli nöjd med detta. Du kommer inte att föreställa dig att frysa mat på ett annat sätt än med hjälp av en vakuumförslutare.

1. Vakuumförpackare FoodSaver FFS006X

En annan högkvalitativ vakuumförpackare från FoodSaver. Det är en multifunktionell vakuumförpackare på grund av det att du kan använda en speciell slang som du kan sticka i en behållare för att dammsuga luften som finns där för att skydda maten från mögel, bakterier eller svamp. Konstruktionen av den här produkten skiljer sig från andra på den här listan, därför borde du överväga inköpet, om du inte har tillräckligt plats i köket. Stora knappar reagerar omedelbart, när du trycker på dem. Välj din favoritprodukt och njuta av en fräsch och läcker mat varje gång när du tinar upp den.