Hoppa till innehåll

De 5 bästa vattenfilterkannorna

Vatten är nödvändigt för vårt organism för att kunna överleva. Kroppen gjordes av 70 % vatten, vilket visar hur viktigt det är för oss. En vuxen människa borde dricka mellan 2 och 3 liter vatten varje dag, men om temperaturen ute är hög, behöver man dricka mer vätska för att undvika solsting. En vattenfilterkanna kan förbättra din livskvalitet på grund av de hälsosamma förändringar som sker inom din kropp. Ett vattenfilter kan ta bort vissa farliga föroreningar som klor, kvicksilver, smuts, eller arsenik. Dessa tungmetaller kan påverka olika kroppsdelar och de kan leda till olika sjukdomar, vilka är svåra att behandla. Ett vattenfilter tar bort de farliga ämnen och berikar kranvattnet med magnesium, zink, calcium osv. Sådana mineralämne skyddar dig från bl. a. matförgiftningen, och reglerar ditt nervsystem. Förutom smakar filtrerat vatten helt annorlunda än kranvattnet som brukar smaka och även lukta metalliskt. Konsumtionen av det filtrerade vattnet kan fixa alltså dina hälsoproblem exempelvis med den torra huden eller med matsmältningen. Om du dricker mycket vatten varje dag, kan din kropp bli avgiftad och gå ner i vikt. Att använda en vattenfilterkanna hjälper inte bara dig, utan också naturen. Tänk på hur mycket plast du producerar, när du bara köper flaskvatten. Antalet plast är verkligen stort, och det lönar sig inte från ett bredare perspektiv. Du kan njuta av ett läckert vatten och tillverka mindre plast. Ett vattenfilter kan filtrera mellan 100 och 200 liter vatten, vilket är verkligen effektivt på grund av dess pris. Vanligtvis säljs vattenfilter i paket av flera styck, eftersom det är en mer ekonomisk lösning. En vattenfilterkanna kan fungera så länge, som du växlar nya filter och ibland rengör kannan. Om du har en kaffemaskin eller en elektrisk vattenkokare, kan du använda det filtrerade vattnet istället för kranvattnet för att reducera kalksten som brukar samlas i sådana enheter. Det är en bra möjlighet att förbättra sin livskvalitet och ta hand om miljön. Om du vill ändra smaken av kranvattnet och öka din livsstandard genom att dricka rent vatten, kan du läsa vår ranking med de fem bästa vattenfilterkannorna.

5. Brita Marella Vattenfilter

Brita är ett tyskt företag som tillverkar vattenfiltersystem, till exempel vattenfilterkannor och vattenfilter. Det är en snygg och kompakt vattenfilterkanna, vilken tillverkades av robusta material, och därför är den enkelt att använda och rengöra. Ett filter ska ersättas en gång i månaden. Filterkannan informerar dig snart om filtertillståndet och du kan se när du måste byta ut filtret. Även om kapaciteten är 2.4 liter, kan den här vattenfilterkanna filtrera till och med 100 liter vatten under månaden. Det är en bra vattenfilterkanna för ensamboende och för sammanboende.

4. AQUAPHOR 496 vattenfilterkanna Vattenfilter

Om du letar efter ett billigt vattenfilter kan du läsa lite mer om AQUAPHORs vattenfilterkanna. Detta företag producerar inte bara billiga vattenfilterkannor, utan även ersättningsfilter. Denna modell innehåller 2.8 liter och filterkapaciteten är cirka 200 liter. Du behöver inte ta av locket varje gång för att fylla vattenfilterkannan, förskjut locket och fyll på vattnet. Du kan välja mellan fem olika färger: rubinröd, vit, svart, grå och koboltblå. MAXFOR+ filtren tar bort smuts, klor, arsenik och andra farliga ämnen som kan finnas i kranvatten. Dessa filter minskar vattnets hårdhet och kalkavlagringar. Om du använder en kaffebryggare eller en vattenkokare kan du hälla på filtreringsvattnet.

3. ZeroWater Vattenfilter

Denna vattenfilterkanna är nog stor för en person, eftersom kapaciteten är 2.4 liter. Denna vattenfilterkanna skiljer sig markant från liknande produkter i denna kategori. Den kan användas på två sätt – du kan hälla vattnet i ditt glas normalt, men du kan också hålla glaset under dispensern och trycka på en kran för att hälla upp färskt vatten. Du kan mäta vattenkvaliteten med en vattenkvalitetsmätare. Du kan dricka färskt och kallt vatten direkt från ditt kylskåp. Du kan köpa ersättningsfilter på Amazon – de säljs mestadels i multipack, så priset bör vara rimligt.

2. DAFI Astra Vattenfilter

Dafi är ett framgångsrikt polskt företag som tillverkar vattenfiltersystem som vattenfilterkannor, vattenfilterflaskor och filterbyten. Det finns många typer av vattenkannor som Dafi producerar och Dafi Astra är en av dem. Filtret skyddar dig från oönskad och farlig kontaminering. Du kan köpa denna kanna med ett filter som ingår i paketet. Denna filterkanna finns också i andra färger än svart: orange, vit, lila, grön, mint och gul. Du kan följa filterindikatorn som visar när filtret behöver bytas. En liten LED-lampa visar dig blått ljus när vattnet är fint, gult ljus för att förbereda dig för filterbytet och slutligen rött ljus när filtret ska bytas.

1. Brita XL Vattenfilter

Den bästa vattenfilterkannan på denna rankinglista är Brita XL på grund av dess kapacitet och enkla tillgång till utbytesfilter som inte kostar mycket. Du kan köpa Brita XL i en vit färgvariant och njuta av det renaste kranvattnet när du bara behöver det. Kapaciteten på denna kanna är 3,2 liter. Du bör byta filter en gång i månaden för att hålla vattnet rent. När du tänker på hur mycket pengar du kan spara och hur många fantastiska förmåner du kan få, verkar priset löjligt. Köp en vattenfilterkanna och njut av ditt läckra och färska vatten varje dag!