Hoppa till innehåll

De 5 bästa vattenfiltersystemen för hela huset

Alla behöver vatten för att existera, men alla har inte tillgång till rent och säkert vatten. Rent och kristallklart vatten är perfekt för att dricka och laga mat, men många enheter som tvättmaskiner och diskmaskiner använder också vatten. Hårt vatten, utan filtrering, kan påverka dessa enheter och det kan leda till många fel. Vattenkvaliteten är också viktig för vårt hår och vår hud. Om vattnet inte filtrerades ordentligt kan du märka att din tvål inte bildar så mycket eller så kan du göra en kopp kaffe. Om det inte finns något skum på toppen kan det också vara ett tecken på att vattnet ska filtreras. Din hud reagerar också på hårt vatten. Du kan känna hudirritation eftersom den är torr. Ditt hårtillstånd kan vara sämre och det är svårare att göra håret. Dessutom är smaken av vatten dålig och ibland illaluktande. Om du vill undvika dessa situationer kan du investera i ett vattenfiltersystem. Det finns flera alternativ som du kan hitta på internet. Den första typen av vattenfiltreringssystem för hela huset är vattenavhärdare. Vattenavhärdare används ofta i hushåll med hårt vatten. Hårt vatten förekommer ofta i många hushåll och resultatet kan kosta dig ännu mer. Du kan enkelt säga om ditt vatten är hårt eller inte, om du ser kalkhaltiga rätter, din hud kliar och håret är frissigt. Vattenavhärdare fungerar enkelt – de tar bort mineraler som är ansvariga för vattnets hårdhet. Processen kallas jonbyte. Ett annat effektivt vattenfiltreringssystem är ultraviolett reningssystem. Detta är en metod för dig som är orolig för mikroorganismer som finns i ditt vatten. Organismer som bakterier, virus, svampar eller till och med parasiter kan orsaka många farliga sjukdomar. Ultraviolett ljus skadar DNA från mikroorganismer som inte längre kan fortplanta sig. Ultraviolett ljus kan ta bort 99,9% av levande organismer. Ett av de mest använda filtreringssystemen är sedimentfilter. Dessa filter separerar sand, smuts, rostfläckar osv. från ditt vatten. Förutom att sedimentfilter kan förbättra prestandan för andra vattenfiltreringssystem som du använder. Om du vill köpa hela husets vattenfiltreringssystem kan du kolla på rankningen nedan. Vi samlade de 5 bästa vattenfiltersystemen för hela huset.

5. Sedimentfilter för hela huset

Den här saken kan öka produktivitet och effektivitet av andra filter som du använder hemma t.ex. sediment- och karbonfilter. Detta filter är en bra lösung för alla som vill förbättra deras vattenkvalitet hemma. Det är ett återandvändbart sedimentfilter, vilket är det första steget i vattenfiltreringsprocessen. Filtret skyddar andra filter som du har hemma och förlänger deras liv. Detta filter minskar antalet kontaminering som finns i vattnet, t.ex. sand, små stenar, rostfläckar osv. Andra filter kan rengöra vattnet ännu bättre, eftersom det finns mindre kontaminsering som måste tas bort. Ditt dricksvatten ska alltig vara rent och säkert för din och din familjs hälsa.

4. NEMO Vattenmjukgörare Vattenfilter

Det hårda vattnet kan inte bara förstöra våra apparater som används nästan varje dag, exempelvis diskmaskiner, utan också vårt hår eller hud. Om du inte vill köpa en ny disk- eller tvättmaskin, kan du köpa en vattenmjukgörare i stället. Detta är en vattenavhärdare som kan mjuka upp vattnet i hemmet. Även om den här enheten är liten kan den anpassas till ett hushåll med 5–9 personer. En användbar funktion är att regeneringen sker i en saltsparande UP-FLOW-process. Systemet mjukar upp upp till 1 600 liter vatten i en regenereringscykel.

3. iSpring WGB22B Vattenfiltreringssystem

Detta är ett tvåstegs iSpring-vattenfiltreringssystem. Det finns två sorter av vattenfilter som har kopplats samman i ett system. Det första filtret i detta system är ett sedimentfilter som reducerar olika föroreningar som sand, allmän smuts, stenar, silt, osv. Det andra filtret är ett kolfilter som tar bort sediment från bland annat klor, kloramin och VOC. Detta kolfilter tar bort också ännu mindre sediment som tungmetaller som bly. Tack vare kolfiltret smakar vattnet bättre. Detta vattenfiltreringssystem är ett komplett system som kommer att rena vattnet i hela ditt hem.

2. Waterdrop TSA Vattenfiltersystem

Är du trött på att använda tusentals vattenmjukgörare, vettnet hemma smakar äckligt? Det finns en lösning för dig. Waterdrops vattenfiltreringssystem gjordes för alla som vill njuta av rent och säkert vatten. Det finns tre filter som tar bort farliga ämnen som metaller, sand, rost, VOC osv. Detta vattenfiltersystem kommer att mjuka upp ditt vatten. Du kommer säkert att märka skillnaden efter installationen, eftersom vattnet kommer att smaka bättre och du kommer att märka mindre kalksediment i din vattenkokare. Äntligen kan du njuta av färskt och rent vatten som du kan dricka direkt från kranen. Systemet ska monteras under diskbänken och filtren kommer att ändras efter mer än 6 månder, vilket beror på filterssorten.

1. iSpring 75GPD RCC7 Vattenfiltersystem

Detta är en intuitiv och modern lösning för ditt hushåll som renar kranvatten. Det här vattenfiltreringssystemet består av tre filter, varav ett av dem är en UV-lampa. Detta vattenfiltreringssystem tar bort sediment som sand, smuts, rost osv., men det kan också döda bakterier, virus och andra mikroorganismer. På grund av detta blir vattnet kristallklart och säkert för din och din familjs hälsa. Dricksvattnet smakar förstås bättre och kalksedimentet syns mindre. Det filtrerade vattnet är underbart att laga mat – varje rätt kommer att smaka ännu bättre.