Hoppa till innehåll

De 5 bästa vinkelsliparna

Även om namnet på det här verktyget anknyter till slippningen, kan en vinkelslip göra mer saker. Det beror på vilket bladet eller något annat tillbehör du använder, men en vinkelslip kan också skära, polera, vässa eller rengöra ytor. En vinkelslip är ett mångsidigt verktyg som varje DIY-fan borde ha i sitt garage. Du kan använda det här verktyget på många olika material som metall, sten, trä eller tegel. Att använda en vineklslip är enkelt, men du måste följa vissa säkerhetsregler för att undvika någon olycka. För det första borde du se till om din vinkelslip kopplades till strömmen på ett riktigt och säkert sätt. Kontrolera om ingen sladd ligger nära vinkelslipsbladet – du kan skära den av en slump. Du ska aldrig använda någon vinkelslip på våta ytor eller när det regnar. Förutom borde du ta hand om din egen säkerhet genom att bära skyddsglasögon och skyddshandskar. De kommer att skydda dig från små metallsskärvor och damm. Ta av ditt halsband och och dina öronsnäckor, eftersom halsbandet eller öronsnäckors sladd kan enkelt skäras av vinkelslipsbladet. Lägga på minnet att varje vinkelslip producerar gnistor som kan orsaka brand. På grund av det borde du ta bort kartonger (aller andra föremål av pappret), bensin, oljor, osv. för att undvika brand. Din arbetsplats ska vara ren och säker – detta kan förbättra din arbetsproduktivitet och hindra olyckor. Just nu vet du hur man borde använda en vinkelslip. Men hur kan man välja den bästa vinkelslipen? Det finns åtminstone tre saker som du ska titta på inom du köper din nya vinkelslip. Tänk på vilken typ av vinkelslip passar dig bäst – sladdlös eller med sladd. Det finns också pneumatiska vinkelslipar, men man använder dem mest i bilverkstäder. Du kan också overväga storleken av skärskivor. Den mest bekväma och populära storleken är 115 mm (ibland mer, t.ex. 125 mm). Tänk på det om du verkligen behöver större skärskivor. Den sista saken är hastigheten eller RPM (varv per minut). Bra och robusta vinkelslipar har mellan 6.000 och 11.000 varv/min. Nedan kan du läsa vår ranglista med de 5 bästa vinkelsliparna som du kan hitta på nätet.

5. Vinkelslip - Black+Decker BEG010-QS

Ranglistan börjar med Black+Decker BEG010-QS vinkelslip. Det är en bra vinkelslip för någon som inte vill använda den professionelt, men ändå behöver en vinkelslip. Verktyget väger nästan 2 kg, vilket inte är mycket. Skärskivans diameter är i detta fall 115 mm. Du kan ändra positionen av vinkelslipens handtag – det finns två möjliga positioner. Du kan arbeta länge, eftersom ingen batteri begränsar din vinkelslip. Å andra sidan måste du arbeta försiktigt, dvs. kontrollera om sladden ligger bakom dig och det är omöjligt att skära den. Du kan rengöra rostiga ytor, skära metaller och polera olika föremål – det är en bra vinkelslip för hemmabruk.

4. Vinkelslip - Einhell AXXIO Power X-Change

Den andra positionen på listan är Einhell AXXIO Power X-Charge vinkelslip. Det är ett bra exempel på en sladdlös vinkelslip som levererar tillfredsställande resultat. Vinkelslipen har en borstfri motor, vilken betyder att verktyget är kraftfullt och har längre drift. Diameter på skärskivor är 125 mm, vilket är en klassisk storlek. Förutom har den här vinkelslipen 8.500 varv/min – det är ganska mycket om man tänker på sladdlösa vinkelslipar. Tyvärr måste du köpa en batteri för den inkluderas inte. Vinkelslipen är ganska lätt, eftersom den väger bara 1.59 kg. Vikten kan höjas om man sätter in batterin. I alla fall är det här verktyget robust och pålitligt.

3. Vinkelslip - DEWALT DCG413B

Det är en annan kraftfull och sladdlös vinkelslip. Dewalts produkter är alltid robusta, därför många kunder använder dem regelbundet. Det är ett modernt verktyg med intressanta och hjälpsamma funktioner som exempelvis E-Switch Protection funktion som skyddar vinkelslipen om det gäller ett strömavbrott eller en annan oväntad avstängning. Vinkelslipen väger bara 1.7 kg, därför kan du använda den under lång tid. Storleken på skärskivan är klassisk, dvs. 115 mm. Du kan köpa olika tillbehör för att polera, skära, rengöra osv. Rostiga föremål kan nu rengöras utan något problem.

2. Vinkelslip - Bosch GWS 7-125

Alla har hört om Bosch någon gång i livet på grund av dess robusta och trovärdiga produkter. Bosch har tillverkat många olika verktyg på många år. Detta är en kraftfull vinkelslip med sladd som levererar upp till 11 000 varv/min. En kraftfull 720 W-motor hjälper dig med alla uppgifter du behöver göra. Verktyget väger bara 1.9 kg, så din arm kommer inte att tröttna så snabbt. Vinkelslipen från Bosch har en speciell epoxibelagd fältlindning som skyddar mekanismen från damm, metallskräp etc. Det kan förlänga din vinkelslips livslängd, vilket leder till längre användning. Många kunder säger att den här produkten fungerar enligt beskrivningen och att den inte ens är dyr (cirka 500 kr).

1. Vinkelslip - Makita GA4530R

Den bästa vinkelslipen på den här ranglistan är Makita GA4530R. Makita är ett japanskt märke som tillverkar olika sorter av verktyg. Den här vinkelslipen levererar upp till 11.000 varv/min tack vare den kraftfulla 720 W motorn. Eftersom verktyget inte är sladdlös, kan man arbeta längre. Verktygets livslängd är 2 gånger längre på grund av labyrintkonstruktionen som skyddar motorn och lagret från damm och skärp. Det är en perfekt vinkelslip för hemmabruk och professionellt bruk t.ex. i en verkstad. Skärskivan har 115 mm-diameter som gör det här verktyget verkligen universellt. Du kan tro på Makita och köpa den bästa vinkelslipen för ditt garage eller din verkstad.