Hoppa till innehåll

Den bästa blötmaten för katter

Att välja den riktiga blötmaten är essentiell för din katts liv. Katter brukar inte dricka mycket vatten under dagen, därför är det särskilt viktigt att köpa våtfoder eller blötmat som innehåller mycket fuktigheten. Förutom innehåller ett sådant våtfoder mycket mineraler och vitaminer, vilka är nödvändiga i katters kost. Den viktigaste saken, när det gäller blötmat för katter, är att noggrant läsa ingredienslistan. Ett bra kattfoder består av kött eller fisk, vatten och mineraler. Andra ingredienser som grönsaker är mindre viktiga än färsk kött. Andra möjliga komponenter är äggula, vilken är en superfood för katter, eftersom det är källan av djuproteiner, aminosyor, vitaminer A, D, E och B12, taurin och järn. Det som inte är välkommen på ingredienslistan är bl.a. kolhydrater (till exempel spannmål, majsmjöl, tapiokastärkelse osv.) – dessa substanser gör katter mätta, men de ger inga värdefulla näringsmedel. Ett bra våtfoder är fri från köttbiprodukter, dvs. produkter som kommer från djur, men man vet inte riktigt, vilka kroppsdelar katten äter. Detta kan vara exempelvis ben, brosk, skinn osv. Sådana biprodukter kan förstöra naturliga enzymer och proteiner som är nödvändiga för katter. Kemikalier som BHT, BHA eller Ethoxyquin är inte välkomna heller. Dessa substanser kan orsaka farliga njure- och leversjukdomar. Förutom är Ethoxyquin förbjuden i produktion av maten för människor. Bli en medveten kattägare och köp bara en sådan blötmat som är hälsosam och säker för kattens hälsa. Du kan också försöka att köpa varierande våtfoder – annars kan din katt bli uttråkad av sin mat. Detta kan leda till två möjliga situationer, nämligen din katt kommer att sluta äta eller den kan vara beroende av blötmaten. Välj olika smaker eller märken – du ska säkert märka att din katt ser fram emot alla måltider. Katten kommer också att känna sig bättre. Det finns också olika möjligheter när det gäller formen av blötmaten, dvs. köttbitar, paté osv. På nätet kan du hitta våtfoder till gynnsamma pris. Nedan finns det vår ranglista med de fem bästa våtfodren för katter – läs den om du vill övertyga dig, vilken blötmat är bäst.

5. Cat Våtfoder - Schesir Nature For

Det är ett våtfoder som består av bara högkvalitativa produkter som fisk. Det här våtfodret är en blandning av makrill och tonfisk, men om din katt gillar mer andra fiskarter, då kan du också kolla på andra Schesirs produkter. Fiskbitar gjordes i gelé, därför är det en bra källa av vatten. Om din katt inte dricker mycket vatten, bör du ge den en fuktig mat. Fiskar är rika på hälsosamma fettsyror (omega 3 och omega 6) som tar hand om kattens päls. Vitaminer A, E samt taurin stödjer hjärtan, ögonen, och nervsystemet. En portion innehåller 85 g blötmaten. Du kan beställa en megapack som innehåller 20 stycker på 85 g eller 100 g, eller 30 stycker på 50 g.

4. Cat Våtfoder - Almo Nature

Den andra högkvalitativa våta kattmaten på denna lista är Almo Nature-foder. Det finns sju varianter av detta våtfoder, så du kan köpa olika typer till din katt. Fodret består vanligtvis av kött eller fisk och vatten. Det finns också ris (katter får äta ris i små mängder). Detta våta kattfoder innehåller inte spannmål, majsmjöl eller kemiska ämnen, så det är en säker kattmat som stödjer din kompis hälsa. De tillgängliga smakerna är nötkött, fisk, kyckling, skaldjur eller blandade köttvarianter som kyckling och fisk.

3. Cat Våtfoder - Bozita Blötmat

BOZITA är ett svenskt varumärke som producerar djurfoder. Alla råvaror som används i produktionsprocessen kännetecknas av hög kvalitet. Oavsett vilken sort du väljer, hittar du inga konserveringsmedel, tillväxthormoner eller gluten. Din katt kan äta detta blötfoder utan oro. Det finns många smaker som din katt kan prova, till exempel lax, kyckling, nötkött, fisk etc. Köttet tillagas i gelé, så katten tar inte bara proteinet, utan även vatten. Kattägare säger att deras katter uppenbarligen gillar smaken på denna mat eftersom de väntar på sina måltider. Detta är utan tvekan en av de bästa våta kattmaterna.

2. Cat Våtfoder - Wellness Core Tender

Du kan köpa kattmat med bara bra och hälsosamma råvaror. Wellness är ett varumärke som tar hand om din lilla fyrbenta vän. Det finns många smaker och former av konserver, vilka är stora källor till proteiner, vitaminer och fukt. Om din katt är ett fan av skaldjur kan du köpa smak av kyckling och hummer. Föredrar din katt vitt kött? Kalkon eller kycklingbaserad mat kommer att vara perfekt. Det finns även fiskvarianter som lax eller sill. Detta våta kattfoder innehåller även omega-fettsyror, antioxidanter från morötter för att stödja immunförsvaret och tranbär som är ett utmärkt skydd för urinvägarna. Vitaminboost kommer att hålla din katt i god form och olika smaker gör din katt nyfiken och hungrig.

1. Cat Våtfoder - Applaws Kyckling Blötmat

Det bästa våta kattfodret är Applaws kattmat. Tydliga och säkra råvaror, fina smaker och helt enkelt hög kvalitet – allt detta kan du få på Applaws foder. Just detta kattfoder är lämpligt för vuxna katter, men det går bra att köpa mat till kattungar. Det finns olika varianter av denna mat att det kan vara svårt att välja den bästa smaken. Den bästa lösningen är att köpa ett multipack. Din katt kan äta mer än bara en typ av samma foder. Applaws kattmat är fri från spannmål, socker, soja, färgämnen och konserveringsmedel. Den höga mängden proteiner och mineraler som taurin säkerställer immunförsvaret och den allmänna hälsan hos katter. Välj det bästa våta kattfodret och tillhandhåll de bästa ingredienserna till din katt.