Hoppa till innehåll

5 bästa mobiler under 2000 kronor

Det är nästan omöjligt att leva utan en mobil idag. Alla behöver an apparat för att kunna prata tillsammans eller organisera sina dagliga uppgifter, eller – helt enkelt – koppla av. Mobila flagskepp är väldigt dyra och inte alla har en sådan summa pengar för att kunna köpa en av dem. Ibland lånar det sig inte att köpa en dyrare mobil, eftersom de mest populära tillgängliga funktioner är samma i varje fall. Vi brukar betala mer för en bättre kamera eller ett högre antal RAM, men sådana högkvalitativa alternativ beror på personliga behov. Om du söker efter en mobil under 2000 kr som ska tillfredsställa dina förväntningar, här finns det några fakta som du bör veta om. Den första saken är förstås RAM – det vore bäst att ha minimum 3 eller 4 GB av RAM. Ju fler, desto bättre. Låt oss vara ärliga med tillsammans – för att ha en snabbare mobil, måste man spendera mer pengar. En annan aspekt är lagringsutrymme. Oftast kan du hitta modeller med 32 eller 64 GB, vilket är tillräckligt mycket för att lagra foton, filmer eller musik och appar. Operativsystemet spelar en nyckelroll här – nyare system som Android 9, 10 eller 11 är mest kända idag. Billigare smartphones har ofta Android 9 eller 10 på grund av deras utvigningsdatum. En budgetär mobil betyder dock inte en dålig kvalitet. Märken som Samsung, Xiaomi, Huawei eller OnePlus tillverkar bra mobiler som triumferar varje år och har många fans. Det behövs inte att köpa bara de dyraste mobilerna som finns på marknaden för att vara glad över inköpet. En klassisk kamera i vilka som helst mobiler är bättre än det var 10 eller 15 år sedan. Kvaliteten av foton ökade – tidigare var det ibland svårt att se som fanns på ett foto. Nuförtiden kan även billigare apparater skryta över bättre kvaliteten och överraska kunderna på ett positivt sätt. Man kan också hitta många intressanta och nyttiga modus eller filter som gör varje bild fin och kul. Vi skapade en ranking med 5 bra exempel på mobiler under 2000 kr som man kan beställa på nätet. Kom ihåg att vår ranking är subjektiv och du ska alltid ställa dina individuella behov på den första platsen.

5. Samsung A20e Dual Sim mobiler

Kompakt och fin mobil från Samsung är lämplig för de som inte vill en stor mobil. Bra bakre kameran (13.0 MP + 5.0 MP) och selfie-kameran (8.0 MP) tar verkligen sköna foton. Man kan gripa bästa moment. Färgrika nyanser syns tydligt på skärmen och man kan bekvämt titta på YouTube. Maximal drifttid beror på saker som WiFi-transmitionen eller om man använder många appar eller inte. Kapaciteten av batteriet är 3000 mAh (detta ger mellan 13 och 15 timmar). Mobilen har typ C-USB i 2.0 versionen. Man kan betala med hjälp av NFC och använda två SIM-kartor. Det finns 3 GB av RAM.

4. ZTE Blade 10 mobiler

ZTE Blade 10 är starkare än sin företrädare. Här hittar du 4 GB av RAM, 16 MP av huvudkameran och 64 GB av lagringsutrymme. Dessutom är skärmen tillräcklligt stor (6,3”) och färgrik. Därför kan man ta bättre foton och det är verkligen bekvämt att titta på filmer. På den Waterdrop Display i FHD+ upplösningen är det lätt att märka alla detaljer på selfies. Här laddades upp Android 9.0 (Pie). Typ C-USB är idag vanlig och i detta fall användes också den här typen. Den skiljer sig från micro-USB på så sätt att Typ-C är identisk på båda sidorna och kan vändas, men också är snabbare på att överföra data. Typ-C används i Fast-Charge teknologin.

3. OnePlus Nord N100 mobiler

Det är en av de bästa mobilerna under 2000 kr. Varför? Här finns det 4 GB RAM, 64 GB av lagringsutrymme som gör att din mobil ska fungera flytande och du kan använda många appar. En stor batteri (5000 mAh) låter dig att använda OnePlus Nord den hela dagen – Fast-Charge hjälper till att ladda mobilen blixtsnabbt, om batteriet ger upp. Skärmen skyddas av Corning Gorilla Glass 3-glas. Bakre kameran har 13.0 MP och selfie kameran har 8 MP – det är tillräckligt mycket att kunna ta ett fint foto av sig själv eller av en annan objekt. Skärmen har 6,52” – allt syns klart och tydligt. Systemet drivs av Qualcomm Snapdragon 460 som låter dig använda många appar utan avbrytningar.

2. Xiaomi Redmi Note 9 mobiler

Om du letar efter en smartfon med en fantastisk kamera, ska du tänka på Redmi Note 9. Bakre huvudkameran har 48 MP och selfie-kameran har 13 MP som gör att denna mobil har den bästa kameran i denna ranking. Redmi Note 9 erbjuder också 4 GB RAM och 128 GB av lagringsutrymme – du kan lagra verkligen många filer och appar. Det är en starkt favorit bland mobiler upp till 2000 kr. I detta fall erbjuder Redmi Android 10.0 och en stor batteri – 5020 mAh. Xiaomi förberedde många nyttiga funktioner för att göra ditt liv enklare.

1. Motorola Mobility Moto G30 mobiler

Motorola Mobility Moto G30 vann denna ranking på grund av några saker. Först och främst – mobilen fungerar flytande och snabbt tack vare 6 GB RAM och 128 GB av lagringsutrymme. Dessutom finns det här TurboPower-laddningen, 5000 mAh och Android 11. Kameran har 13 MP och 8 MP (selfie kameran). När det gäller just kameran – det finns många intressanta funktioner som slow motion, timelapse, elektronisk bildstabilisering, HDR och mer. Det finns ocks[ en möjlighet att bygga till lagringsutrymmet upp till 1TB med ett microSD-kort. Mobilen förekommer i två färger: svart (Dark Pearl) och ljuslila (Pastel Sky). Det är den bästa mobilen som du kan hitta i den här prisintervall på grund av ens hastighet, bra kameror, ett stort batteri och många intressanta och nyttiga funktioner. Det är också ett förslag av en smartphone med 6 GB RAM.