Hoppa till innehåll

TOP 5 bästa BB-krämer

BB-krämer har vunnit ökande popularitet i Polen i nästan ett decennium. De är lättare och mindre täckande än foundation och hjälper till att undvika en maskliknande effekt. De fungerar perfekt på sommaren när höga temperaturer får tunga och fettkiga produkter att smälta bort från ansiktet. De utgör också ett bra alternativ för kvinnor som inte känner behov av att använda full makeup, men samtidigt vill förbättra sin hud. Under åren har det kommit ut många produkter anpassade till olika hudtyper och behov. Detta gör det möjligt att bättre välja en produkt och undvika onödig besvikelse. BB-krämer har fram till nyligen främst funnits bland tillverkare av koreanska (asiatiska) eller naturliga kosmetikaprodukter. Sedan 2-3 år tillbaka kan man se att även stora varumärken satsar på denna typ av produkt. Detta beror inte bara på vinstintresse, utan främst på att möta kvinnors behov. Poler läser allt oftare innehållsförteckningen och använder produkter som är så anpassade som möjligt. Nedan hittar du en ranking av BB-krämer som är värda att kolla in.

5. Skin79 Dark Panda BB cream, koreansk, perfekt för sommaren

Koreanerna är specialister när det gäller hudvård. Deras skönhetsritualer är kända över hela världen och väcker ständig beundran. En av anledningarna till att de har så felfri hud är användningen av lämpliga kosmetikaprodukter. Bland dem finns den naturliga BB-krämen som inte bara återfuktar huden utan också ger den rättvisande lyster. Extrakt från bambublad hjälper till att göra huden mer elastisk, medan vitamin B3 ger näring och fukt. En stor fördel med krämen är dess höga solskyddsfaktor – SPF50. Det hjälper till att skydda huden även när temperaturerna är mycket höga på sommaren. Vad bör du vara uppmärksam på innan du köper denna produkt? Framför allt att välja rätt nyans. Pandan har en nyans av ljusbeige och dess uppgift är att ge en ”glow” – en subtil upplysning av huden.

4. Eveline Royal Snail mattande BB-kräm - mot brister, SPF10

Populära och lättillgängliga drogstoremärken har också uppfyllt sina kunders behov genom att introducera BB-krämer. Eveline är ett prisvärt och välkänt företag som erbjuder en mattande kräm med lågt skyddsfaktor. Snigelslem har regenererande egenskaper som säkert uppskattas av personer med fet och problematisk hud. Effekten av matt finish kommer att göra att du inte behöver oroa dig för glansighet samtidigt som din hud inte blir uttorkad. Kom ihåg att använda extra skydd under sommaren.

3. Vianek lugnande BB-kräm

Vianek är ett polskt företag som producerar naturliga kosmetika och har infört en naturlig BB-kräm i sitt sortiment. Den lugnande serien är avsedd för personer med känslig hud som är benägen för irritation. Produkten jämnar ut hudtonen, återfuktar och framför allt verkar lugnande. Genom att applicera ett tunt lager kan den även mildra ojämnheter. För att uppnå högre täckning bör du använda lite mer av produkten. Vianek är ett varumärke som har fått mycket positiv respons från polska kvinnor. De olika serierna möter behoven hos olika hudtyper. Det är värt att välja individuellt. Det relativt låga skyddsfaktoret kräver att du använder extra solskydd om du använder krämen under perioder med mycket sol. I rankingen av BB-krämer hamnar Vianek på tredje plats just på grund av det förhållandevis låga skyddsfaktoret.

2. Missha Perfect Cover BB Cream - SPF42 PA+++

Missha är ett varumärke inom premiumsegmentet som ofta används av makeupartister. De naturliga BB-krämerna som företaget har lanserat på marknaden ger en perfekt finish och fungerar utmärkt som ett alternativ till foundation även vid större tillställningar. En liten mängd concealer och genomskinligt eller rispuder kommer att få dig att lysa upp i alla sammanhang. Perfect Cover ger högt skydd mot solen och återfuktar och tonar din hud på djupet. Detta är en lösning för kvinnor som värdesätter hög kvalitet i kombination med användarkomfort. Innan du gör ditt köp, se till att den nyans du har valt är anpassad till din hudfärg. Du har upp till 6 olika nyanser att välja mellan.

1. BB-kräm för hud med kapillärproblem - Bioderma sensibio, SPF 30

Dermokosmetika är den mest genomgripande testade gruppen av kosmetika som är säkrast att använda. Om du har problem med ytliga blodkärl, ska du använda Bioderma Sensibio BB-kräm för både sommar och vinter. Din hud kommer inte bara att vara återfuktad utan också ha tillräckligt med täckning för att du ska kunna känna dig bekväm även med synliga blodkärl. Bioderma erbjuder produkter för olika hudtyper, så välj individuellt. SPF 30-filtret kan vara för svagt för mycket ljus hudton, så kom ihåg att använda extra solskydd.

De bästa BB-krämerna är de som är så anpassade som möjligt till din hud. Om du funderar på vilken BB-kräm du ska välja, bör du först ta reda på vilken hudtyp du har och vad du förväntar dig av denna kosmetika. Köp inte produkter bara för att en vän rekommenderar dem om du vet att ni har helt olika behov när det gäller hudvård. Naturliga BB-krämer förenar hög kvalitet, men det är de individuella ingredienserna som avgör deras avgörande effekt. Kontrollera därför noggrant vad som finns i din kräm.