Hoppa till innehåll

TOP 5 bästa elgitarrer

En elgitarr är ett instrument som i årtionden har varit populärt och ständigt åtrått. Det första steget för varje nybörjare inom denna musikgenre är att köpa en gitarr. Detta kan ibland vara knepigt och inte så enkelt som det verkar till en början. Det finns många olika företag som tillverkar elgitarrer av hög kvalitet som erbjuder användarna utmärkt ljud och spelkomfort. Innan du börjar leta är det värt att fundera på vilken musikgenre instrumentet ska användas för. Till skillnad från vad många tror fungerar elgitarrer inte bara inom rock eller metal, utan också inom jazz och bredare populärmusik. En bra modell bör framförallt vara rätt anpassad till den framtida användarens individuella behov. Det är värt att välja beprövade och rekommenderade instrument – de kommer att vara en slags garanti för nöjdhet. Vilka modeller är värda att överväga? Om du påbörjar jakten på din perfekta gitarr, bekanta dig nödvändigtvis med följande ranking av elgitarrer.

5. Gibson Les Paul Special Tribute Humbucker 5N Natural Walnut Satin elektrisk gitarr

En av de bästa elgitarrerna på marknaden, med ett överkomligt pris, är Gibson Les Paul Tribute Humbucker 5N. Detta är ett instrument inspirerat av den klassiska Les Paul Special-serien, men med en fräsch twist. Gitarren är utrustad med humbuckers som är karaktäristiska för Gibson-instrument. Med hjälp av dem kan du uppnå ett tight och relativt mångsidigt ljud. Denna egenskap gör att den här modellen fungerar bra i olika musikgenrer. Greppbrädan är gjord av mahogny och greppbrädet är tillverkat av lönn. Profilen ger en otrolig spelkomfort. Hela instrumentet kompletteras med stämskruvar med eleganta, vita huvuden. Detta är en av de bästa elgitarrerna i sin prisklass och är definitivt värd att rekommendera.

4. Elgitarr Fender Vintera 60S Stratocaster Modifierad Pf Olw

Vintera 60S är en ny serie gitarrer från det ikoniska varumärket Fender. Modellen som är märkt som ”modified” utmärker sig genom sin vintage-look och spelbarhet på högsta nivå, som är karakteristisk för dagens tid. Kroppen är byggd av alträ. I kombination med en lönnhals garanterar den ett klart, tydligt och genomskinligt ljud. Gitarrens skala är 648 mm och den är utrustad med 21 medium jumbo band. Alla dessa parametrar, tillsammans med tre pickups och en femläges-växel, skapar en oerhört mångsidig gitarr som fungerar i alla situationer. När man analyserar elektriska gitarrer kan man inte ignorera denna utmärkta modell från Fender.

3. Ibanez JEM77P BFP elgitarr

Ibanez JEM77P är ett instrument designat av virtuosen Steve Vai. Musikern skapade den år 1985. Det är en av de mest populära gitarrerna från tillverkaren. Den fortsätter att vara populär och köps fortfarande av många instrumentalister. Egenskaper som skiljer denna modell från andra är det dubbla tremolo-systemet och det så kallade ”apgreppet”. Halsen är utrustad med förstärkande stänger. Det är också en av de bästa gitarrerna från Ibanez även ur en visuell synvinkel. Märkena på greppbrädan är vackert styliserade som ett livets träd. En stor fördel är också närvaron av hela 24 band. Skalan på instrumentet är därför tillräckligt bred. Den svart-blåa färgsättningen gör definitivt att denna gitarr sticker ut från de andra. Denna modell väljs gärna av artister som arbetar inom olika genrer av populärmusik.

2. Elgitarr Ibanez Rg5170B-Bk

Vid analysen av marknaden för elektriska gitarrer kunde rankingen inte ignorera modellen Rg5170B-Bk från det tidigare nämnda varumärket Ibanez. Detta är ett instrument från Prestige-serien. Tillverkaren beskriver denna serie som oerhört precisa, effektiva och spelbara. Detta japanska varumärke, som stoltserar med en lång tradition, har utrustat den presenterade modellen med innovativ konstruktion och en tidlös design. En stor fördel med denna elektriska gitarr är användningen av mikrofoner och switchar tillverkade av det erkända märket Fishman. Pärlmärken och guldfärgad hårdvara bidrar till visuell elegans. Även de fabriksmonterade strängarna från D’Addario är av hög kvalitet. Detta är en professionell elektrisk gitarr som uppfyller även professionella musikers krav. Dessutom kännetecknas den av en utmärkt balans mellan utförandekvalitet och pris.

1. Duesenberg Starplayer Tv Deluxe Crimson Red elgitarr

Vinnaren av dagens ranking över bästa elektriska gitarrer visade sig vara ett instrument från varumärket Duesenberg. Detta är den enda halvakustiska modellen i dagens sammanställning. Den passar utmärkt för användning av jazzmusiker, men inte bara dem. Dess elegans förstärks av f-hålens form. Detta är en högklassig tysk gitarr. Toppen är tillverkad av gran och baksidan av flammig lönn. Vario-Tone-potentiometrarna möjliggör för användarna av instrumentet att framhäva endast utvalda frekvenser från signalen. Detta möjliggör en oerhört precis anpassning av ljudet. Greppbrädan på denna gitarr är handgjord, vilket garanterar enastående spelkomfort. Den röda färgen, känd som Crismon Red, tillsammans med pärlemärken ger en unik design. Glans läggs också till genom poliuretanlackering och krämig femlagers binding. Den presenterade modellen vinner utan tvekan i rankingen över bästa elektriska gitarrer. Detta är en toppklassig gitarr som är oerhört uppskattad inom musikvärlden.