Hoppa till innehåll

5 bästa fästinghalsbanden för katter

Ett gammal ordspråk säger: ”Bättre att förekomma än att förekommas”. Fästingar, loppor och andra parasiter är mycket farliga för våra fyrfota vänner. Katter som lever utomhus är särkilt utsatta för att bli smittad av en insekt. Om du lever på landet, tillbringar förmodligen dina djur mycket tid i trädgården, där det finns många buskar och gräs. Eftersom fästingar är små och bruna, är det egentligen omöjligt att hitta dem i förväg. Du ska kontrollera kattens kropp varje dag för att undvika infektioner och sjukdomar som parasiter orsakar. Fästingar kan smitta både människor och djur med borrelios som kan leda till hjärnhinneinflammation. Det som är typiskt, om en fästing bet dig eller din katt, är en erytem som kan lätt märkas på vår hud, men är svårt att upptäcka inom kattens päls. Det tar lång tid för att kontrollera dina djur några gånger om dagen, därför finns det en annan lösning som ska hjälpa dig och skydda dina djur varje dag och natt. Du kan köpa ett fästinghalsband för katter (eller hundar). Sådana tillbehör slår tillbaka och dödar fästingar och loppor. Loppor biter djur, vilket leder till att huden kliar som är en irriterande känsla för djur som river sin hud. Det kan huvudsakligen leda till skalliga fläckar och hudirritaioner som kräver att köpa ett extra medel för att bli frisk igen. Idag kan man hitta på nätet eller på apotek bra produkter som ska skydda din katt mot loppor, fästingar osv. Högkvalitativa halsband förhindrar från att överföra parasiter i ditt hem, t.ex. efter en promenad med din hund. Det finns också ett annat sätt att skydda katter från parasiter. Man kan också använda eteriska oljor, t.ex. lavendelolja eller myntaolja som är säkra för djur och orsaker inga alleriger. Halsband innehåller ofta kemiska substanser som är mer effektiva och verkar snabbare än växter. Konsistensen av ett halsband ska inte vara ojlig – annars ska din katt känna sig obekvämt och du ska bada den oftare. Ett halsband räcker vanligast från 6 upp till 12 månader, och det kan bäras av katter över 10 veckor. Om du letar efter ett effektivt fästinghalsband för din katt, här finns det en ranking med de 5 bästa produkterna som du kan beställa på nätet.

5. Fästinghalsbanden för katter: Halsband mot fästingar och loppor

Det är ett långtidsverkande halsband för katter, vilka skyddas upp till 8 månader. Produkten verkar mot fästingar och loppor – ditt husdjur kan oftast träffa dessa parasiter, t.ex. på en promenad. Halsbandet är vattentätt, därför behövs det inte att ta av det för att bada katten. Fästinghalsbandet är cirka 38 cm lång och kan justeras till storleken av kattens nacke. Man kan skära resten av halsbandet och göra det bekvämmare att bära. Ett grått halsband smälter in i pälsen – det är en bra lösning, om din katt har redan burit ett annat färgrikt halsband. Konsistensen är inte ojlig, och förutom är produkten luktfri.

4. Fästinghalsband för katter: CAT Flea&Tick Collar

En ekonomisk förpackning av tre lopp- och fästinghalsband ska skydda dina katter upp till 8 månader. Halsbandet dödar och repellerar först och främst fästingar och loppor, men också löss och larver av loppor. Varje band är mycket effektivt och verkar på så sätt, att den aktiva substansen lösas långsamt över ett djurs päls. Här finns det naturliga oljor från eukalyptus, mynta, kamfer och lavendel, men ändå är produkten luktfri för katter. Man kan justera längden av halsbandet för att anpassa den till kattens nacke. Man ska lämna lite utrymme (för 2 eller 3 fingrar) mellan nacke och halsbandet. Det är din katt som måste känna sig bekvämt i detta fästinghalsband.

3. Fästinghalsband för katter: Segminismart Pet Flea Collar

Det är ett svart and vattentätt fästinghalsband som är lämpligt för alla katter. Produkten skyddar ditt husdjur upp till 8 månader genom att döda och repellerar fästingar, loppor och andra parasiter. Halsbandet är effektivt tack vare den höga koncentrationen av naturaliga oljor. Justera storleken av halsbandet enligt ditt djurs ålder eller ras, till exempel behöver mindre katter koratre halsbandet. Det är viktigt att inte använda sådana fästinghalsbanden på kattungar – det kan vara farligt för dem.

2. Fästinghalsband för katter: ZSIIBO Glow In The Dark Collar

Det är ett speciellt fästinghalsband som kan farliga fästingar, loppor, löss och larver. Halsbandet lyser, när det är mörkt, så din katt är säker även på kvällen eller på natten. Om din katt lever oftast utomhus, då måste du ta hand om den och skydda från olyckor. De naturliga oljor som användes här, är inte skadliga för din fyrfota vän. Ett 8-månaders skydd verkar bra, även om det regnar, snoar eller om du badar katten. Man kan använda produkten på katter som lever utsomhus och inomhus – halsbandet är säkert för dig. Läs instruktionen innan du applicerar produkten på kattens nacke –framför allt om du har en kattunge.

1. Fästinghalsband för katter: Nutrani Fästinghalsband

Nutrani använde naturaliga oljor från växter som inte är skadliga för djur, t.ex. från mynta, cintrongräs och geranium. Produkten förekommer i olika storlekar, eftersom den är lämplig för både katter och hundar. Om du har en katt, ska du köpa storleken S. Fästinghalsbandet skyddar din katt upp till 8 månader från fästingar, loppor, larver, kvalster och myggor. Du kan justera halsbandet till din djurs nacke och skära resten av bandet (det ska vara max. 38 cm lång). Det är universellt för alla katter – för både större och mindre. Eftersom halsbandet är vattentätt, kan du bada din fyrfoting utan att ta av produkten, eller ta en promenad, när det regnar eller snoar. Tillbehöret är ljusgrön som ser verkligen fint ut.